Last news in Fakti

12 Март, 2019 14:30 2 148 5

Рецидивист открадна кола, падна в канавка и я подпали

  • рецидивист-
  • кражба-
  • кола-
  • варна

Младият мъж излязъл от затвора преди два месеца

Рецидивист открадна кола, падна в канавка и я подпали - 1
Снимка: shutterstock

27-годишен мъж, осъждан 18 пъти, е задържан под стража като обвиняем за противозаконно отнемане на автомобил.

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура, като е взел най-тежката мярка за неотклонение спрямо на Явор И., съобщиха от пресслужбата на прокуратурата.

Младият мъж е обвиняем за противозаконно отнемане на чуждо моторно превозно средство от владението на другиго без негово съгласие с намерението да го ползва. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 1 до 10 години.

На 10 март тази година в село Горен чифлик Явор открил автомобил"Фолксваген Голф“, оставен без надзор с ключовете на таблото. Потеглил, но след известно време навлязъл в канавка, откъдето не успял да измъкне колата. Тогава 27-годишният обвиняем я подпалил, за да не бъде открит.
Предстои Районната прокуратура във Варна да повдигне и още едно обвинение на Явор И. – за унищожаване и повреждане на чужда движима собственост.

Младият мъж излязъл от затвора преди два месеца, където търпял 4-годишна присъда. В съдебната му биография фигурират 18 осъждания, предимно за кражби и противозаконно отнемане на коли.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    13 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Младият мъж излязъл от затвора преди два месеца, където търпял 4-годишна присъда. В съдебната му биография фигурират 18 осъждания, предимно за кражби и противозаконно отнемане на коли."
    Добре бе, може ли някой да ми обясни що за логика има в едни такива съдебни решения?! Последната присъда е била 4-годишна, при условие, че е имал 17 предходни ОСЪЖДАНИЯ! За рецидив, трябва да се дава максималното наказание, умножено по 3!

    Коментиран от #2

  • 2 Пандизчията

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Прочети НПК и ще ти светне,може и 200 присъди да имаш НО след поснановяването на най-голямата от тях,останалите се кумулират в нея,дефакто лежиш само една присъда.За съжаление нямаме НПК като в САЩ където да ти тряснат 18 присъди по 5 години и да ги лежиш една по една,пандизчия да си на днешно време.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 681 БГ

    1 0 Отговор
    Няма ли закони за тия Боклуци
  • 5 681 БГ

    1 0 Отговор
    ЗАКОНИТЕ НА КРУМ !!!!!!