Last news in Fakti

16 Март, 2019 20:50 10 646 9

Ромски барон искал 4000% лихва

  • михаил щерионов-пандурито-
  • пандурито

Пандурито твърди, че е невинен, бил натопен от приятел на когото дал заем

Ромски барон искал 4000% лихва - 1

40 хил.лева са в основата на ареста на ромския барон Михаил Щерионов-Пандурито. Това стана ясно при днешното разглеждане на мярката му за неотклонение в РС Бургас.

Пандурито дал парите на Хакъф Хакъф, който твърди, че взел 5 хил.лева, но впоследствие Пандурито поискал да му върне 40 хил.лева.

На няколко пъти през лятото връщал по 4 000 лева, но сумата постоянно се увеличавала, вместо да намалява, оплакал се на разследващите Хакъф, уточнява „Флагман“.

На практика се оказвало, че тези 4 хил.лева били лихвите по заема на месец, а не главницата.

След като отказал да връща сумата, Пандурито започнал да го заплашва, твърди Хакъф.

Наблюдаващият прокурор Иван Кирков поиска Пандурито зад решетките. Доказателствата срещу него са солидни, грози го сериозна присъда, подчерта Кирков. Той смята, че ако ромският барон излезе на свобода можел да окаже натиск над свидетелите. Освен това скоро се очертавало освен за изнудване, да се сдобие и с обвинение за лихварство. При претърсването на дома му е открито вещество, което при първите проби реагирало на амфетамин.

В съдебна зала адвокатът на Щерионов Росен Кожухаров изтъкна, че клиентът му се грижил сам за трите си деца. Съпругата му починала през миналата година и сега той бил единствената опора на семейството. Кожухаров е категоричен,че не е необходимо да се налага най-тежката наказателна мярка "задържане под стража".

Пострадалият Хакъф Хакъф е разпитван многократно, давал непоследователни и противоречиви показания, твърди Кожухаров.

Според Кожухаров Хакъф и клиентът му били в добри отношения и това показвали свидетелските показания. Заемът бил между приятели, но след като не е имал възможност да ги върне, решил да натопи Щерионов, за да се отърве.

В 16 часа съдия Георги Христов Иванов постанови Пандурито да остане в ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    112 2 Отговор
    По-долни от циганите са само българските полицаи , които работят за тях.
  • 2 гнида

    66 0 Отговор
    Интересна държава имаме .... Бетер АЛИСА В СТРАНАТА НА ЧУДЕСАТА ..... Пандурито е барон , кирето е цар като абдикиралата монка , тиквата е генералисимус , а пинокио го играе супермен .... Даааа , имаме всякаква паплач ...
  • 3 Помнещ

    27 0 Отговор
    БАРОН, от цигански( баро- голям)
  • 4 БАРС

    13 1 Отговор
    Моето мнение е да го подържат една година и да го пуснат мисля че част от тия може и да намалеят сами щте си послугуват за това а после пак да го арестуват ако остане жив досещтате се нали
  • 5 Дядо Вангел

    29 1 Отговор
    Журналистите, престанете да титулувате тези неграмотни цигани с благороднически титли. Откъде накъде барон тоя манго със засъхнал кирпич по задника и онази дебела циганка, майка му дето игра полугола кючек пред камерите и си пипаше шундата и тя ли е баронеса?
    Наричайте го циганинът Пандурито, както всички явно го знаят.
  • 6 dido

    15 1 Отговор
    И барони и мешерета и всичката черна утайка на сапун.
  • 7 Маината им

    17 1 Отговор
    Тия лихвари имат протекцията на полицаи
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Jek

    5 0 Отговор
    Колкото Мтел ако закъсееш да си платиш нета.