Last news in Fakti

20 Март, 2019 21:44 4 166 58

Пиян руснак вилня в центъра на Бургас

  • пиян-
  • руснак-
  • бургас

Грозните сцени се разиграват около 12:50 часа през почивния ден

Див екшън е сътворил руснак тази неделя в Бургас. Мъжът крещял посред бял ден "блядь“, "гов*о“, "педер*ст“ и други обидни думи на публично място, размахвал неприлични жестове пред граждани и полицаи. Това става ясно от съдебно решение на Районен съд Бургас, пише Burgas24.bg.

Грозните сцени се разиграват около 12:50 часа през почивния ден. След получен сигнал за възникнал скандал и нарушение на обществения ред на ул. "Константин Величков" е изпратен екип на полицията. Органите на реда заварват мъж с инициали Я.Г., който ги уведомява за възникнало спречкване между него и рускоговорящ мъж. Повод за кавгата е неправилно паркиране на автомобили пред кооперацията и създаване на пречки за движението по ул. "Константин Величков". Рускоговорящият мъж е установен като И.Р. Той е роден в град Минск, Беларус, руски гражданин, притежаващ разрешение за постоянно пребиваване в страната. При пристигането на автопатрула последният силно миришел на алкохол, бил с агресивно поведение и отправял обидни и заплашителни думи спрямо българина на руски език. Пияният мъж заявил, че не разбира достатъчно български език и е предупреден устно да се прибира и, че неговите действия са неправилни и наказуеми. Той дава знак на съгласие и се отдръпва настрани.

Малко след това при повторен обход служителите от патрула пред адреса отново са видели българина заедно с други лица, съседи и руския гражданин, който показвал неприлични знаци с ръце към всички, включително и полицейските служители.

"Нарушителят Р. безспорно е осъществил от обективна и субективна страна състава на чл. 1, ал. 2 от УБДХ, тъй като на 17.03.2019 г. около 12:50 часа е извършил непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни и други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към Я. Д., както и в опит за сбиване със същия, с които действия е нарушен общественият ред и спокойствие.

С това е извършил непристойна проява, съставомерна по чл. 1, ал. 2 УБДХ.

С деянието си Р. нарушил обществения ред и спокойствие и предизвикал възмущение на намиращите се наоколо граждани, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност деянието не представлява престъпление по чл. 325 от НК.

Съдът, като прецени степента на обществена опасност на деянието, както и обстоятелството, че Р. признава извършеното от него, то за поправяне на нарушителя и за постигане на целите на превенцията на административните наказания на същия следва да бъде наложено наказание "глоба" в размер малко около средния предвиден в Указа. По този начин целите на това административно наказания ще бъдат постигнати. Мотивиран от гореизложените съображения, на основание чл. 6, ал.1, б. "А" от УБДХ", става ясно от решението на съда.

Съдът признава нарушителя И.Г.Р. за виновен в това, че на 17 март 2019 г. около 12:50 часа е извършил непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни и други неприлични изрази ("блядь“, "гов*о“, "педера*т“) на публично място в Бургас, пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към Я. Д., както и в опит за сбиване със същия, като посегнал да удари Я. Д., с които действия е нарушен общественият ред и спокойствие, като на основание чл. 1, ал. 2 от УБДХ му е наложена административно наказание глоба в размер на 300 лева.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Бургас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин съм

    22 7 Отговор
    Ех тия руснаци бе Идват тука на алкохолен туризъм и да се вихрят

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Какво необичайно има?

    39 10 Отговор
    Руснакът просто се е държал като освободител с освободени.
  • 4 БЕЛАРУСЬ, Литва, Латвия, Естония, ...

    13 27 Отговор
    УКРАИНА, Грузия, ит.н. са все руско говорящи ! Но не са Руснаци ! Понял б.ядь ? Г.внюк ! Нарушил ПОРЯДЪКА е също РУСКО слово и у нас. Въдвори ред и порядък е тоже самое. Понимаеш м.йна ?

    Коментиран от #24, #27

  • 5 Но да намерим на РУСИЯ днес е ЧЕСТ

    8 22 Отговор
    И героизъм. Аз мисля че мъжът от Минск е прав да се защити ако някой се е напънали да доказва западната ни напреднала култура ! Та нали ние сме творците на второ поколение не на Samsung или Apple а на чушкопек. АНАДЪК ? Ти ко си мислиш ве !?

    Коментиран от #49

  • 6 Да хулим навредим и опозори Русия

    10 4 Отговор
    Е Чест !

    Коментиран от #33

  • 7 Ако само е псувал

    16 2 Отговор
    Значи е бил добронамерен руснак. Ослободителите освен ругатни ползват и нагайката...

    Коментиран от #22

  • 8 Иванов

    25 3 Отговор
    И откога пиян руснак е новина?

    Коментиран от #20, #23

  • 9 еми

    13 21 Отговор
    Забележете не минава и ден когато за Русия ли за Руския народ да не се каже нещо лошо а докато за "цивилизованите колонизатори" много рядко може да прочитете.Колко е свободна пресата " на цивилизования Запад".

    Коментиран от #11, #34, #40

  • 10 А когато човек си е пийнал

    4 14 Отговор
    Следва ли да го дразним при това че той е в чужда страна . И ЗАЕКА попаднал в кюше без изход също предприема защита ! Има нещо което не е джентълментско от наша страна в цялата тази неприятна история ! Да разгневи човек ! Знаем се, що са хора сме !

    Коментиран от #14

  • 11 Еми кой е виновен

    14 2 Отговор

    До коментар #9 от "еми":

    Че руснакът се е насмукал и е вилнял по пладне, пресата ли?
  • 12 И У НАС ИМА фекалии !

    7 13 Отговор
    Агресия току тъй не се предизвиква ! Не сме света вода не напита !
  • 13 Шашардисан

    9 0 Отговор
    А стига, бе! "При пристигането на автопатрула ПОСЛЕДНИЯТ силно миришел на алкохол." Автопатрулът, тоест...
  • 14 Да бе, егати

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "А когато човек си е пийнал":

    И наглите полицаи и корумпиран съд, чак да го осъди!!! Нима не знаят, че ако не са били дедите на руснака сега щяха да носят чалми и фесове. Вместо да му направят един дюдюк и да му олижат жопата както се полага те взели че го глобили...
  • 15 Руснакът е невинен

    5 5 Отговор
    Стара руска поговорка гласи, че не е виновен тоя който пие водката, а този който му я дава. Това си е руснак, дадеш ли му водка естествено, че ще я изпие. Това е все едно да виниш пилето, че като си му дал зрънца ги е изкълвали или, че като си извел пудел на разходка е изял първият срещнат екскремент да друг пудел. Хакйванчета, какво да ги правиш....та да издирят и глобят тоя дето му е дал водката или каквото там е пил. Руский челавек е невинен.
  • 16 Щом е руснак

    5 1 Отговор
    Тогава да здравствует СССР ! От Минск, Талин, Рига, Вилнюс , Киев, Баку, Ташкент та чак до Владивосток. Да не забравим че и Аляска, Вашингтон, Орегон, Калифорния до Мехико е РУСКО ! Който си търси м.йната , може да си я намери !
  • 17 Ислямохристиянска дружба

    12 2 Отговор
    Изпратете всички руснаци в Турция. Нека хората да почиват спокойно, да ни оставят парите си и докато пият океани от алкохол, ние ще се грижим за техните съпруги.

    Коментиран от #18, #26

  • 18 Когато един мъж няма нищо в главата

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Ислямохристиянска дружба":

    КАТО мага.е се хвали с онова между краката. Магарето поне има основание а ти, защо жена ти мълчи ? Мадурчо !
  • 19 Наивен русофил

    10 5 Отговор
    Падам от облаците! Очаквах по-голямо уважение към този велик потомък на нашите освободители. За съжаление по-младите българи не са достойни за нашите предци. Те веднага щяха да му се извинят и да му изразят тяхното безкрайно възхищение. Надявам се, че ще се коригираме и няма да повторим това грубо поведение срещу този възхитителен представител на нашия велик братски народ!!!

    Коментиран от #28

  • 20 Може би новината е

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Че се случва в Бургас.... Знам ли...
  • 21 Не дразнете пияна свиня

    6 1 Отговор
    Че следващият път ще се напие още по-зверски...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Христо Христов

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "Иванов":

    Не че е пиян руснак е новината, а че се е държал непристойно. Виж за ингилизите подобно поведение вече е обичайно по нашите курорти.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 русофилско жури

    4 4 Отговор
    НЕВИНЕН !!!!!!!!!!!!!!
  • 26 гост

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ислямохристиянска дружба":

    ееех хасане хасане, с глупостите на eрдоган, само ако някой е пиян ще дойде за туризъм тази година в турция. и както изглежда, това ще се случи в продължение на много години напред
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Ти си чел Даун ?

    2 8 Отговор

    До коментар #27 от "Щерю":

    Аз не съм. А божието слово у нас бе на гръцки, а нашите учители станаха помаци. Без русите щеше да си не само Даун а перфектен УРОД !

    Коментиран от #35

  • 30 Мужик

    8 3 Отговор
    Типично поведение на руснаците, нагло и гнусно.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Българин

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Да хулим навредим и опозори Русия":

    Изрод безроден, орден ли да му се даде на получовека?
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 А БЕ

    6 1 Отговор

    До коментар #29 от "Ти си чел Даун ?":

    Сигурно си неграмотен , щом продължаваш да твърдиш , че руснаците са ни освободили, на това ни учеха неграмотни комунисти ! А гърция кой я освободи ?
  • 36 Време е да гоним

    8 1 Отговор
    Руските мигранти
  • 37 Руските свине

    7 1 Отговор
    Не трябва да получават гражданство а за визите да има строг контрол.
  • 38 Бате Люси

    0 2 Отговор
    Хлапе , има много да учи от нашите цигани...
  • 39 Tiffff

    5 0 Отговор
    Ежедневие не ежеминутие в почти всеки един летен курорт а тук цяла статия надраскали ...
  • 40 Емо

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "еми":

    Напротив, нещата за руската наглост се прикриват. Там където има руски струпвания на преселници от Русия, грозните сцени изобилстват.
  • 41 емигрант

    1 7 Отговор
    Че какво толкова е направил , казал си е истината човека по отношение на българските граждани. В Булгаристан освен помияри и подобна измет , други не виреят.
  • 42 гост

    1 5 Отговор
    Предпочитам пиян руснак да обижда и да показва неприлични жестове , отколкото пияна английска свиня да бие камериерки.

    Коментиран от #43, #44

  • 43 ККК

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Ти май предпочиташ и пиян руснак да те дъни в анала...
  • 44 Пръч

    0 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    И аз съм за, защото докато пияният руски побратим показва неприлични жестов има голяма доза шанс същият да е дошъл с красивата си съпруга, която от скука е готова на всичко, докато ингилизите едва ли биха могли да се похвалят с красиви жени...
  • 45 антипутинист съм

    5 0 Отговор
    Иде ми да повърна от русосифилистичната паплач. Значи щом е руснак, може да пие, да псува, да безчинства. Нали са "братушки" всичко им е позволено. Айде измитайте се към рашата бе национални предатели. Вие нямате място в България.
  • 46 Ах морето

    2 1 Отговор
    Какво ги жалите бе,я екстрадация,без право да влиза в БГ. за 5 години,глоба и на самолета,ай сиктир с тия помияри от съветския съюз.А Вие бе батките,какво спите,а не му натрошихте канчето на алкохолика изсипан?
  • 47 JEEP

    4 0 Отговор
    Ег@ти дивия екшън. Една камара мъже седят и му се дивят, че чак и полиция идва. Два шамара, полагаш го леко на пейката да поспи, докато изтрезнее и това е.
  • 48 гост

    4 0 Отговор
    Руски ценности ...
  • 49 Asd

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Но да намерим на РУСИЯ днес е ЧЕСТ":

    Също и БМВ и Мерцедес сме ги измислили ние великите българи ,но мръсните германци ни ги откраднаха и сега точат милиарди левове от българския велик ум.До кога ще го търпим това братя патриоти и родолюбци ?кога ще сложим край на тази нагласа кражба ? Атака напреееед (гласувайте за мен ако искате 2000лв минимална заплата и 1500лв пенсия )
  • 50 Щом БЕЛАРУСЬ е РУСИЯ

    0 3 Отговор
    СЛАВА РОССИИ И СССР ! Когато вола /говедото / рие, на гърба си хвърля. Аз бих затворил НХК - Бугас, АЕ - Белене и всички Патенти на ВПК. И нито един гржданин от страните на СССР у нас. Ние сме долна измет ! И дойдат ли с оръжие отново , никакво изтегляне ! Тук БРАТЯ НЯМА ! Ние тачим ЯТАГАНА !
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 МАГАРИЩАРСКА НАЦИЯ

    2 1 Отговор
    Всичко у нас бе построено от СССР. А от Запада НИЩО - Сивушка и Бялата лястовичка ! Забравихте кой ви направи хора ! ТОВА ПОВЕДЕНИЕ НЕ СЛЕДВА ДА СЕ ОТМИНЕ БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЕ !
  • 53 А какво ни даде Германия като и се дупим

    1 1 Отговор
    Бойко към Щанмаер на пресконференция у нас - " ПОНЕ един завод за коли ни дайте " и протегна просешки ръка ! И ни дадоха . Плевнелиев с коли от битака. Пълни сме със скраб и сръб. Предателят никой не го желае а го презират ! Булгариан на Запад се асоциира - ЦИГАНИН ! И с право !
  • 54 Да те срам да кажеш от къде си !

    1 2 Отговор
    От бездарна, циганска държава !
  • 55 един

    2 0 Отговор
    Има някаква грешка! Руснаците не пият. Сигурно е репетирал за шоуто по БТВ "България търси таланти". В рекламата на това предаване едни руснаци ни говорят на руски, как да не ти домилее? С нетърпение чакам да видя колко са талантливи. Един вече се доказа.
  • 56 НАРОДЕН театър " ИВ. Вазов "

    1 2 Отговор
    Три пъти седмично по час и половина с " Комиците " фърга "култура ", А " Шоуто на Слаби " бере душа ! ПОМИЯТА у нас е стандарт и наннациона
    гордост ! Какво сеем и какво жънем , личности, морал, култура, възпитание, отговорност ? ПАПЛАЧ КРЪЧМАРСКА и ФУКАРИИ !
  • 57 Заслужаваме си презрението !

    2 1 Отговор
    У нас ценно остана, една природа ЗАСРАНА ! Народа е боклук за чистене и процеса е в ХОД ! Негодници са на върха във властта !
  • 58 Щирлиц

    0 1 Отговор
    ГнЪс ме е от вас - руски подлоги!!!!!