22 Март, 2019 12:21 16 162 30

Шофьор на бус "бушонира" нагъл младеж, паркирал на спирка

  • шофьор-
  • бус-
  • побой-
  • паркиране

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс

Хиляда лева глоба ще трябва да заплати шофьор на градски автобус по линия 37, който решил да се саморазправя с шофьор в нарушение и го бушонирал заради паркиране на спирка в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Санкцията беше потвърдена от Окръжния съд във вторник.

Инцидентът станал, след като младеж със "Сеат" решил да спре на спирката на бул. "Пещерско шосе“, до кръстовището с ул. "Царевец“, за да си купи лекарства от намиращата се в съседство аптека. Младият мъж посетил търговския обект и отново се качил в автомобила, но забелязал, че зад него на спирката е спрял автобус № 37, управляван от обвиняемия.

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс. Шофьорът на автобуса решил да се саморазправи с момчето, слязъл, приближил се до автомобила и през отворения прозорец на шофьорската врата нанесъл няколко юмручни удара в областта на лицето на пострадалия. След това се качил обратно в колата на градския транспорт и продължил пътя си.

Свидетел на "уличното правосъдие" станал друг мъж, който по това време работел в търговски обект на спирката. Той последвал рейса и го настигнал на бул. "Васил Априлов“. Била извикана и полиция.

Малко по-късно пострадалият отишъл на лекар, а специалистите от съдебна медицина заключили, че му е била нанесена лека телесна повреда - контузии на главата, гръдния кош и лек оток на носа.

Шофьорът на автобуса бил изправен пред съда. Магистратите сметнали, че в такава ситуация би следвало да запази хладнокръвие и да осигури безпрепятствено слизане и качване на пътниците, след което да продължи по маршрута си, давайки лично или чрез кондуктора, сигнал за неправилно паркираното возило.

Вместо това той решил да се саморазправи, което било в разрез с правилата за етично общуване и явно пренебрегване на социалния ред. Тъй като шофьорът имал чисто съдебно минало, бил трудово ангажиран и със семейство, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само 1000 лева глоба, пише "Марица". Решението е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    127 19 Отговор
    ЗАТОВА НАХАЛНИТЕ ШОФЬОРИ ЩЕ СТАВАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ !!!
  • 2 гост

    150 15 Отговор
    А акт на момчето не е ли написан? Защо се пренебрегва това нарушение, което е предизвикало реално агресията? Вероятно всеки ден се разправя с такива отворковци на аварийни спрели уж за малко. Да, ама на спирка нямаш прави да паркираш. Отговорете дали си е получил глобата за неправилното паркиране?

    Коментиран от #5

  • 3 mg10022

    84 3 Отговор
    Още един прекрасен ден за българското правосъдие! Браво, браво господине!
  • 4 Гост

    93 7 Отговор
    на автобусна спирка е разрешено временно спиране само ако се качват/слзиат пътници.
    => като возя жената на някъде мога да я спра на всяка една спирка, напълно съгласно законите за движение.
    Никъде не пише за ходене до супера да важи. Бил до аптека.. бил за цигари, накрая го били били.

    Коментиран от #20

  • 5 gvdff

    29 12 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Защо му е акт, съдебната система търси 1 отговорен, автобус шофьора е направил по-сериозното нарушение, той е виновен. Не смятам, че е правилно. А правилно е и да се търси вина в органите на реда и общината. Едните, за това, че не са положили мерки за контрол за спиране на спирки, а другите не са маркирали добре спирката и местата около нея годни за паркиране.

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ХАРОН

    22 4 Отговор
    Вожда от телевизора ни учи, че всичко разрешено, а като минем на пряко да ни се прощава. Това наппежение в обществото ще ескалира и на финала по интереси и етнос ще се избием. Това положение се чака с нетърпение от власт имащите- поне така изглежда от страни. Ако не е така защо пасуват зад високите дувари или бронираните коли? Сигурно ги е страх или това не ги засяга- ще се установят на по- сигурни дестинации.
    А на тези дето раздават тупаниците- това може да е вашия син, племенник или роднина. Но понеже родната полиция е обгазена просто ще го впише за статистиката, а превенцията пак остава на юмручното право.
  • 8 Шока

    19 4 Отговор
    Алоу,Факти,тази новина я четох преди един два месеца ,а вие ми я представяте за нова и ако другите не си я спомнят,аз я помня-вие добре ли сте бе!
  • 9 Шпек Салам Народен

    21 1 Отговор

    До коментар #5 от "gvdff":

    Какво има да й маркират на спирката?! Достатъчно е само знак за такава да има.
    30 м. преди и 10 след спирката е забранено спирането. Толкоз.

    Коментиран от #10, #14

  • 10 gvdff

    3 7 Отговор

    До коментар #9 от "Шпек Салам Народен":

    то е така, но аз говоря за още един начин за обозначение. Не пречи, не товари бюджета, по-скоро може да помогне. Нека бъдем по-европейци.
  • 11 Каубоят

    8 11 Отговор
    По добре щеше да е направо да го гръмне.Трябва да въоражат.шофьорите и като видят нарушител направо разстрел.
  • 12 Минаващ от тук

    29 3 Отговор
    Справедливо ще бъде, ако: автобусния шофьор бъде привлечен за обвиняем поради саморазправата и нанесените телесни повреди, но на младежа също му бъде съставен акт за допуснатото нарушение. Сега какво стана: понеже е бит и стана жертва, и айде метър.

    Коментиран от #28

  • 13 Хихи

    9 4 Отговор
    1000 лв глоба присъда ли е за побой, то тогава някой паралия ще вземе да си пребива наред хората 10 бона-10 пребити, 20 бона-20, а ако е милионер може и концлагер да си направи.

    Коментиран от #24

  • 14 Пич

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шпек Салам Народен":

    Пич,два знака има(забр.паркирането и след него забр.спирането) познай спазват ли се?
    гр.София ул."Хр.Силянов"кв."Надежда" изход на подземен паркинг!
  • 15 алоооо

    14 0 Отговор
    Сега да съди КАТ,че не си вършат работата и не съдействат за без препятствано да си вършат работата градските шофьори ! ......а забравих,те катаджийте винаги НЕ са виновни за некъдърността си и безотговорната работа!
  • 16 Емил

    3 0 Отговор
    В България всичко е възможно, страната на неограничените глупости
  • 17 бсфн

    2 1 Отговор
    това е герберската управия подменят закони на следващия ден ги възтановява по закон се знае къде е позволено да се спира но ако си гербер ти се разминава
  • 18 и кво ся

    8 0 Отговор
    Е това с аптеките е най-досадната наглост и нахалство!Ако му се наложи на човек да отиде до аптеката с кола,дори и на 20 м да има паркинг пак ще спре пред аптеката и ще задръсти или максимално ще затрудни движението,щото той се нуждае спешно от лекарства!А какви лекарства взема и дали са спешни е друг въпрос!????
  • 19 Бъдещ катаджия

    9 0 Отговор
    Да се научи къде да паркира следващия път.Градският е с график няма време да чака полиция.
  • 20 хахахах

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Чел си нещо ама не си го прочел правилно е за това дтават такива работи .Да можеш да спреш да слезе женати или баба ти НО САМО АКО НЕ ПРЕЧИШ НА АВТОБУСА демек няма да е лошо да знаеш точното разписание на градският транспорт и да спреш в пролуката хахаха иначе пак пречиш и те така те
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 742

    8 1 Отговор
    Глоба за неправилно паркиране няма ли?
  • 23 Ставрю

    8 1 Отговор
    Браво на шофьора на автибуса добре го е бишонирал. Друсльовци неспазващи закона като неможе кат да ги оправи се стига до тук

    Коментиран от #26

  • 24 Дългия

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Хихи":

    Ако би мирно седяло не би чудо видяло! А шофьора заслужава награда не глоба.
  • 25 МУАААА

    4 1 Отговор
    то навсякъде си пускат аварийките и няма грижи,затова евала на шофьора от градския,туц в гърбът му е майката
  • 26 Шока

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ставрю":

    Прав си,ама и дърти дрисльовци го правят този номер,не само младите,сещаш ли се!
  • 27 Боби

    2 1 Отговор
    Трябва да се запазят и по няколко юмрука за съдиите - по всички дела които се водят в държавата.
  • 28 Мартин

    1 1 Отговор

    До коментар #12 от "Минаващ от тук":

    За едно нарушение две наказания не става :)
  • 29 гост

    0 1 Отговор
    Стига де,"етично общуване",малко го е бил,цял рейс с хора ще чака поплювкото да му дойде кефа да си премести кенефа.
  • 30 MGewehr

    0 0 Отговор
    Е как да не побеснее човек ставайки "ежедневно" свидетел на подобни безакония!