26 Март, 2019 14:36 25 569 30

Печалба от 5 бона издаде апаши, задигнали 18 000 лотарийни билета

  • лотарийни билета-
  • лотария-
  • кражба

Откраднатите талони на практика са неизползваеми, понеже са описани

Печалба от 5 бона издаде апаши, задигнали 18 000 лотарийни билета - 1
Снимка: БГНЕС

Апаши задигнаха 18 хиляди билета от „Национална лотария”, но се издъниха при опит да приберат печалбата от един от тях, съобщи TrafficNews.bg. Историята започва на 17 януари 2019 г., когато след взлом в склад на дистрибутор на лотарията на улица „Гургулят” в Плевен изчезват точно 18 283 талона.

Следите на билетите се губят до 9 март, когато 19-годишната Виктория Йорданова идва в търговски обект, където представя талон от „Национална лотария-моментни игри”, който печели 5 000 лева. Съгласно правилата на играта девойката дава банкова сметка, на която да ѝ бъдат преведени парите. Вътрешна проверка в "Национална лотария" обаче установява, че нейният билет е сред описаните откраднати талони.

След подаден сигнал се задействат отдел "Икономическа полиция" към ГДНП и служителите на плевенската дирекция на МВР.

Тази сутрин са атакувани четири жилища в Плевен на заподозряни участници в кражбата. Задържани са дошлата с печелившия талон Виктория Йорданова, Теодор Михов-Търговеца и неговата приятелка Виолета Ботева, Георги Петров и Жана Добрева. При обиските са намерени само 25 билета, иззети са телефони и лаптопи. При разпитите арестуваните заявили, че са взели билетите от Теодор.

Засега продължава издирването на останалата част от талоните за игрите на късмета. Все още не е ясно дали крадците са смятали да ги пласират или пък да ги търкат, за да получат само печалбите.

Дори да бяха изтъркали цялата си плячка, финансовият удар за апашите е съмнителен, защото през ноември миналата година беше огласен случай с мъж, купил 7 000 билета, но не спечелил нищо.

Отделен въпрос е, че откраднатите талони на практика са неизползваеми. Понеже те са описани, дори да бъдат пласирани, притежателите нямат шанс да приберат евентуалните печалби.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Милионер

    40 0 Отговор
    Тези мноо са тъпи...хем откродноли билетите, хем печалби търсят от тях...хахаха
  • 2 бравос

    190 2 Отговор
    18 000 билета - печалба едва 5 000 лева. А онзи със 7 000 билета - нищо. Егати обирджиите, залъгват народа с абсурдни надежди за печалба за да търпи мизерния си живот в Бг-то

    Коментиран от #3, #4, #23

  • 3 Госあ

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "бравос":

    Добре ли е ? 😂
  • 4 Гост

    56 9 Отговор

    До коментар #2 от "бравос":

    те и тези които "печелят" никой нищо не е чувал за тях и никой не ги знае и след като вземат "парите" никой не ги е виждал....

    Коментиран от #11

  • 5 Сиромаха

    92 0 Отговор
    Въпрос за 100 000лв, КАК СЕ КРАДЕ ОТ КРАДЦИ ??????!!?!!!!!??!!!?????!!!!
  • 6 Не глупак

    47 2 Отговор
    Ейй много работят тия мишки от икономическа полиция няма що хванаха всички наруштели дето не си плащат.тази лотария и без това само лъже хората.блаженни са вярващите
  • 7 БОЖКОВ...

    31 1 Отговор
    Не разбрахте ли ,че само АЗ ПЕЧЕЛЯ Я -Я!!!
  • 8 Дейм

    19 1 Отговор
    При толкова овце у тая държава, що да не ги дои човек? Редовно има инфо, какви са измамници от тая "лотария" ама не, овцете се блъскат, че и на опашка чак се редят пред касите на тия.... Еми кво повече да каже човек..
  • 9 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    32 3 Отговор
    Значи щом са оставили 25 билета значи са били печеливши.....значи смятайте от 18 000 само 25 имат някаква печалба😂😂😂😂 каква мафия е лотарията значи аз мисля че е по вероятно да видя извънземни и да зема от тях кило злато от колкото от лотарията😂😂😂

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    15 15 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И аз мислех като теб,но мой познат спечели половин милион!Човека си е жив и здрав,напусна работа и сега си харчи парите-имоти,джипове и т.н.Оттогава и аз търкам,ама няма късмет...
  • 12 Без име

    6 3 Отговор
    Добре им така защото тези билети много народ заребиха все така да продължават да разбиват бутки и магазини да ги крадат
  • 13 Захари Бахаров

    21 5 Отговор
    Аз като ви разправям, че "Националната лотария" е една голяма измама...... Ама кой да слуша. Търкайте, като ви е малко акъла......
  • 14 Недо Сетлив

    11 0 Отговор
    Ми то наистина как да не ги доиш толкова овце, дет се бутат даже да са по-напред! Доиш и стрижеш яко, щот ако не си ти, друг ще ги хване с друго. Овцете затуй са овце...
  • 15 Гост

    17 2 Отговор
    На всеки билет си пише в какъв тираж е отпечатан,колко и какви печалби има. Елементарна математика,но лесните и бързи пари са,като магнит. Благодарение на национална лотария,научих за села в България,които не подозирах,че съществуват.
  • 16 долу лотарията

    5 2 Отговор
    в лотарията има печалби но не за народа и аз вземал защото когато излязохо тези боклуци наистина имаше 100 лв 50 лв но нищо по сериозно само на заребиха от тез пари хубаво няма видим айде с здраве
  • 17 До доктора

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Докторе, ти си навсякъде компетентен значи.
  • 18 ЗЛОБЕН

    10 0 Отговор
    ОБЩО ВЗЕТО НАЦ. ЛОТАРИЯ Е ЕДНА ГИГАНСКА ИЗМАМА. ЕДИН ЧОВЕК ПРЕД МЕН ИЗКУПИ ВСИЧКИТЕ ОСТАНАЛИ БИЛЕТИ В ПУНКТА .ЗАПЛАТИ ТОЧНО 425 лв. СЕЧЕЛИ 9 БИЛЕТА ПО 2лв. И 7 ПО 1лв. ОБЩО 25лв. А400 ЗАГУБИ. ИМА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА :" НА СТО ВЪЛКА КОЗИ КРАК". ДА АМА ОТ ЛОТАРИЯТА ДРАСТИЧНО Я ПРОМЕНИХА: " НА ЕДИН МИЛИОН ВЪЛКА, КОЗИ КРАК.

    Коментиран от #19

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Злобен

    4 0 Отговор
    ЗАЩО ДА ЛЪЖА ? БИЛЕТИТЕ ГИ КУПИ ЧОВЕКЪТ ОТ ТОТО ПУНКТ. АБЕ НОМЕР 19 ТИ НЕ ВИЖДАШ МИНИЯТЮРНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПЕЧАЛБА, А СЕ ОПИТВАШ ДА МЕ ХВАНЕШ В ЛЪЖА ЗА ДА ПОКАЖЕШ НЕЩО. ЧУВСВАМ, ЧЕ СИ НА МАЛКА ВЪЗРАСТ, ДАНО НЕ СИ КАТО МАСОВО СРЕЩАНИТЕ ТЪПЧОВЦИ.
  • 21 търкащи

    7 1 Отговор
    18 000х5=90 000, а печалбата е 5 000. Нещо тая математика на Национална лотария не ми излиза. Ще им предложа друг бизнес: да дават "печеливши" билети на депутати и министри, за да си доказват произхода на парите за апартаменти. Ще им се получи добра търговия на влияние.
  • 22 Анонимен

    9 0 Отговор
    Аз колко билети съм купувала,досега е имало печалба в тях до 50 лв,затова вече не вярвам че от тия билети наистина някой може да спечели голяма сума ,това е просто една празна надежда,защото на днешно време всеки се нуждае от пари.
  • 23 Факт

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "бравос":

    Вярно е,че хората си дават парите за да си купят НАДЕЖДА ,че бедността е кофти работа, ама аз наистина имам позната,която спечели 500 хиляди ! Късмет 😉
  • 24 Леля Гошка

    3 0 Отговор
    А пък аз наистина спечелих.

    Коментиран от #25

  • 25 Анонимен

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Леля Гошка":

    Да ама от лотарията в Испания доколкото си спомням.
  • 26 Галин

    3 1 Отговор
    Най голямата измама
  • 27 Патето яки

    1 0 Отговор
    Няма измама аз спечелих 2 милиона(стари) и съм от село Мъдурково, сматям да излезна в нелегалност, не ме търсете за заеми.

    Коментиран от #28

  • 28 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Патето яки":

    В България не знам да има такова село.съответно колкото има тако
    ва село толкова има и печалба от милион.
  • 29 Запознат

    1 0 Отговор
    Това което го дават като награди всяка седмица е пълна лъжа и измама. Карат разни хора срещу дребни суми да лъжат че получават големи печалби след което ги карат да се разписват на договор за конфендициалност, има клауза ако го нарушат ги чакат огромни глоби и неустойки. Това е. Трябва да ги забранят тези измамници.
  • 30 ha ha

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: през ноември миналата година беше огласен случай с мъж, купил 7 000 билета, но не спечелил нищо.