Last news in Fakti

26 Март, 2019 19:11 2 823 5

25 години затвор за рецидивист, убил детето на приятелката си - проститутка

  • пазарджик-
  • мариана иванова-
  • светослав йорданов

29-годишният Светослав Йорданов убил малкия Рашко, докато половинката му проституирала

25 години затвор за рецидивист, убил детето на приятелката си - проститутка - 1
Снимка: Телемедиа

Окръжният съд в Пазарджик осъди на 25 години "лишаване от свобода" 29-годишния Светослав Йорданов за убийството на двегодишно момченце. Детето е син на Мариана Иванова, с която Светослав живеел на съпружески начала.

Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен по всички пунктове на обвинението. Това спаси обвиняемия от доживотна присъда, каквато беше поискана от прокурора.

Убийството на малкия Рашко беше извършено на 23 ноември 2017 г. в жилището на обвиняемия в циганския квартал "Изток" на Пазарджик. Във фаталния ден майката на детето излязла да проституира и оставила сина си на грижите на приятеля си Светослав. Момченцето плачело и мъжът започнал да го удря с юмруци, както и да блъска главата му в стената и пода, за да млъкне.

Фатално за детето се оказало блъскането на главата му в пода на жилището. Аутопсията показала, че момченцето е починало от закрита черепно-мозъчна травма, вследствие на множеството удари.

Пред съда обвиняемият заяви, че не е искал да убива детето и изказа съжаление за стореното. В хода на делото стана ясно, че Светослав Йорданов е рецидивист с четири присъди. Излязъл е от затвора година преди да убие детето. Осъденият трябва да заплати и по 150 хиляди лв. обезщетение на всеки от родителите на момченцето. Той ще изтърпява наказанието при първоначално строг режим. Присъдата може да се обжалва пред апелативния съд в Пловдив.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Загрижен

    9 0 Отговор
    Хвърлете го в някоя мина и да работи,докато умре,а онази"майка" да е до него и да му държи кирката,докато и дойде акъла,ако не и дойде друго преди това. Добре,че БОГ е по-справедлив от българското правосъдие.Ние ги хващаме,те ги пускат,дано БОГ да ги накаже,защото явно българските магистрати не са способни,те явно са милостиви,но не и справедливи.Жалко!
  • 3 Чудно ми е

    15 1 Отговор
    Чудно ми е като осъдят такива прошляци дето нямат и два лева в джоба, как аджеба изплащат такива големи суми
  • 4 Давид

    13 1 Отговор
    А убиеца - бившия министър - Московски , убиец на собственото си дете и на стотици от продадени книжки ? Как не ви срам бе ?
  • 5 Antonyo

    0 0 Отговор
    Nedey te da komentira te za nesto koeto neznaete tipanariii