11 Април, 2019 18:15 10 860 18

Кокаинът край Шабла с логото на Роналдо

  • кокаин-
  • шабла-
  • канстанца

Основната версия е, че дрогата е част от пратка от Южна Америка за Европа

170 кг кокаин, разпределен в пакети повечето от които с логото на футболиста Кристиано Роналдо, изплуваха в морето край Шабла.

Рекордното количество бял прах било увито спасителни жилетки и се носело по повърхността. Най-любопитното е, че на голяма част от пакетите с дрога има логото на фирмата на Роналдо – CR 7, като според румънски медии седмицата е изписана като светкавица, за да се направи директна препратка към марката на великия футболист. “Това е търсен ефект, който целят наркобосовете от Южна Америка, нещо като реклама.

Другото интересно е, че кокаина е опакован различно, което говори, че най-вероятно става въпрос за поръчана пратка, събирана от няколко играчи, а не само от един“, коментираха от МВР пред „Телеграф“.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък посочи, че рекордното количество кокаин би струвал около 71 млн.лв., ако се пласира на улицата.

От МВР призоваха хората край Шабла да са бдителни, тъй като не е изключено още „спасителни жилетки“ да изплуват на повърхността. За кокаиновата находка в морето се разбра рано сутринта вчера от думите на премиера Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет.

„МВР активно работи и днес финализираме до голяма част съвместните си действия с румънските колеги. Такива количества наркотици в света малко се задържат. Препращам го към нашите опоненти, които казват, че службите не работят“, обяви премиерът.

Предупреждение

Случаят с коката започва да се разплита на 22 март. Тогава румънски полицаи откриха 1 тон кокаин в преобърната лодка на плаж между селищата Сфънту Георге и Сулина. Преди два дни пък на плажа в Констанца изплуваха още около 150 кг бял прах. И на тези пакети се забелязва логото, което е досущ като на Роналдо. Дрогата била с чистота около 90%.

„При нас по случая се работи от 5 април, съвместно с румънските власти, тъй като и на тяхна територия има задържано голямо количество. Вследствие на информацията и съвместните действия ние увеличихме наблюдението в района на Шабла. Вероятно става дума за схема за предаване в открито море и без да се виждат хората. Много интересни разфасовки - кодирани, описани. Продължаваме работа съвместно с румънските власти“, обяви вчера МВР-шефът Младен Маринов. Смята се, че пратката е от Бразилия и е трябвало да отиде към Европа.
Цял ден вчера водолази се гмуркаха в района на Шабла, за да търсят евентуално още потънали раници, на които жилетките са се отскубнали. Над морето пък летяха два хеликоптера-един на гранична полиция и един кугър на армията.

Главсекът на МВР Ивайло Иванов обяви на брифинг, че кокаина у нас бил разпределен в 6 сака от непромокаема материя. Всеки тежал около 30 кг. По думите на Иванов коката била с изключително високо качество, което на практика не се предлагало на нашия пазар. Дозите за крайните клиенти били разреждани 1 към 3.

Основната версия е, че дрогата е част от пратка от Южна Америка за Европа и е свързана с откритата в румънски води. Ще се проверява обаче и дали няма българска връзка в случая.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    15 0 Отговор
    отивам на море още утре дайте само координати каде да си разпъна палатката ...
  • 2 Чичко тревичко

    13 0 Отговор
    Ах морето,ах морето! Каква пакост направи то на някой хитър човек! И как полицията забележете !!!!ЗАЛОВИ! Явно са им организирали хайка,последвала е гонка и най накрая са ги заловили тези джигити- плуващите сбясна скорост жилетки!!!!сега ще и. Напишат и акт за превишена скорост!!!олеле какво ги чака тези жилеткиии
  • 3 лимон

    8 0 Отговор
    Ще се проверява обаче и дали няма българска връзка в случая.
    САКЪН!!!!Няма и никога не е имало такава...Както и във всяка друга плреснъпна дейност.
  • 4 ???

    10 1 Отговор
    Да бяхте задържали и вятърът,който ви издуха и сълзотворния газ!
  • 5 Silva

    9 7 Отговор
    Някой в Кремъл е много бесен ми се струва. Да загубиш 1,4 коксик не е добре особено след като си го транспортирал чак от братска Венецуела.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 От Пирдоп

    5 0 Отговор
    Не , на Серхио Рамос логото е!
  • 8 Йозеф

    11 1 Отговор
    Ако беше изплувал в разгара на сезона купона щеше да е епичен!
  • 9 Бай Ганьо

    4 0 Отговор
    Водолази и 2 хеликоптера пратили!!!
    тИя пичове вече са се пенсионирали!!! ;)
    Официалните кила ще ги “съхраняват” при Биткойните, 3 към 1......!!! ;)

    Нали се сещате...... :0
    Партията удариха тотото преди да си ходят!!!
  • 10 ппв

    8 0 Отговор
    Те рибарите станаха милионери там... Вместо риба ловат кокаин!
  • 11 гол голеничък

    2 0 Отговор
    Според мен бандата на Гольовците е земала половината от намерения кокаин продала е част от него и се е облекла!
  • 12 Нещо

    2 0 Отговор
    Не ми се вързва. Кой слабоумник ще потроши милиони да му хванат един път над тон кокаин и после пак ще продължава. Това е много наивно. Туй не е 200гр марихуана от 15 годишния Стоянчо. Обикновено такива врътки се правят за отвличане на вниманието. Тука пускат 10кг, да забаламосат полицията а, през другаде пускат тонове. Ама тука колочеството е многооо голямо за забаламосване. Едно е ясно, че повечето нелегални неща влизат през морето. То на това нашето море няма една бяла държава.
  • 13 100

    0 0 Отговор
    Бадър праша много здраве на любимия си, но нещо се е прецакало и пратката се е разпиляла в морето. ;)
  • 14 незнайко

    4 0 Отговор
    Нали американските кораби правиха учение в Черно море. Няма какво да се чудят откъде е дошла пратката !!!
  • 15 sos

    0 0 Отговор
    https://24chnovini.bg7.eu/239019/
  • 16 Да обаче

    1 0 Отговор
    Очаква се Колумбия да предяви териториални претенции към Шабла.
  • 17 Гост

    0 0 Отговор
    Някой рибари са си оправили целия живот.
  • 18 7777

    0 0 Отговор
    Няма толкова прости трафиканти да се надяват на случайността да им прекара стоката. Тука става въпрос за принудително освобождаване от кокаина или внезапна проверка или атака от конкуренцията, но в никакъв случай не става въпрос за нов метод на доставка.