18 Април, 2019 10:52 2 252 8

Очакваме екстрадицията на Арабаджиеви през май

  • ветко арабаджиев-
  • арабаджиеви-
  • маринела арабаджиева
Очакваме екстрадицията на Арабаджиеви през май - 1

Очаква се през месец май Испания да реши окончателно дали ще екстрадира Ветко и Маринела Арабаджиеви у нас, заяви вчера заместник-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ.

Първата инстанция на испанския съд е разрешила екстрадицията на Ветко и Маринела Арабаджиеви. Двамата са обжалвали и сега се очаква окончателно решение.

"Доколкото разполагам с предварителна информация, това ще е в началото на май месец. Работи се по делото, имаме готовност, макар че то е огромно, да го приключим в максимално кратки срокове, доколкото е възможно при това море от доказателства", разкри Гешев.

Испанските власти са ни предали иззетите от Арабаджиеви 26 телефона. Съдържанието на 6 вече е анализирано от прокуратурата и данните са приложени по делото.

"Интересни неща, които са от предмета на досъдебното производство, анализ на определени, включително, ако говорим за жълтата част, анализ на служители от НАП с кой могат да се разберат, с кой не могат да се разберат, с кого са близки, с кого не са близки. Упорито търсене от явни източници за информация за мен, за съдии конкретно от Специализирания наказателен съд", уточни зам.-главният прокурор.

Той потвърди, че в телефоните има данни, че издирваните Арабаджиеви зад граница са опитвали да въздействат по някакъв начин върху самото разследване, върху досъдебното производство, да укрият доказателства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Преброяване на бесните язовци

    19 0 Отговор
    Абе тоя за травестит ли се е оженил?
  • 2 Наивен

    3 1 Отговор
    Да не бързаме. Нека всички още веднъж да поогледат дали вече всичките уредено за идване. Да не стане грешка пак
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 1234

    6 0 Отговор
    Хайде пращайте този траверс и тук да му се порадват съкилийниците.
  • 5 Марин е предобрил с солариума

    4 0 Отговор
    Хахаха
  • 6 съчувстващ

    3 0 Отговор
    Милите ми те честни бизнесмени с жени като грозни травестити(щото има и красиви такива),колко ми е жал за тях.Сега кой ще вземе тези кичозни парцали и цигански бижута,кой ще живее в тези палати като на цигански барон?Ех сърце,замълчи...му-ха-хах
    И последно да апелирам към българите: спрете със злобата,хейтъри,спрете да оплювате трудолюбивите хора,те не са крадливи,те са ги спечелили парите си честно и освен това ни прославят по света!
  • 7 възмутени

    1 0 Отговор
    То и Брендо го екстрадираха, но сигурно му целуват подметките. След като е на свобода и дори искаше да пристроява до хотел Рила. В територията ни престъпниците се чувстват сигурни. За разлика от обикновените хора което не е така.
  • 8 Изабела

    0 0 Отговор
    Като ги екстрадират ще си платят рекета и дела срещу тях няма да има или ще ги размотават поне 20 години.