Last news in Fakti

18 Април, 2019 20:11 5 816 8

Разкриха брутален изнасилвач и убиец три години по-късно

  • изнасилване-
  • убийство-
  • троян

Жертвата е 58-годишна жена от Ловеч

Разкриха брутален изнасилвач и убиец три години по-късно - 1

Мъж на 30 години е задържан за убийство и изнасилване отпреди повече от 3 години. Това стана ясно на извънреден брифинг на прокуратурата и областната дирекция на МВР в Ловеч.

Жертвата е 58-годишна жена от Ловеч.

Престъплението е било извършено през януари 2016 г., а останките на жената са намерени през май 2017 г. В извършителя са открити вещи на убитата и пистолета, с който е извършено убийството. Той е задържан вчера за 72 часа, но предстои да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", предава "24 часа".

По думите на окръжния прокурор Валентин Вълков досъдебното производство за убийство е било образувано в края на май 2017 г., когато случайни хора са намерили в местността "Турлата" край Троян останките от човешко тяло и дрехи. Назначената първоначално антропологична експертиза на кости е показала, че става въпрос за мъж. Това било опровергано при последвалата физико-химична експертиза в Научноизследователския институт по криминалистика, според която останките са на жена. Направена била връзка с обявената на 30 януари 2016 г. за общодържавно издирване 58-годишна троянка. В областта на черепа е установена рана, като първоначално се е смятало, че е от падане, а по-късно последвалите експертизи са доказали, че е в резултат на удар върху черепа с пистолет, като били открити капсулни микрочастици.

Направен бил психопрофил на евентуалния извършител и се е стигнало до 30-годишния мъж. Той е притежавал незаконен газов пистолет, поправен на боен. Оръжието било намерено в него през май 2017 г., като е бил осъден на една година затвор за притежание на незаконно оръжие. При разследване на убийството е установено съвпадение между намерените капсулни микрочастици в областта на раната на убитата и пистолета на 30-годишния мъж. В него са открити и вещи на жертвата.

Вълков каза още, че няма връзка между жертвата и извършителя. Жената, прибирайки се от работа, е обичала да се разхожда в района на убийството. Тялото ѝ е било оставено в дере, покрито с шума. Има категорични данни, че е била изнасилена преди да бъде убита, добави окръжният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абе

    83 0 Отговор
    връщайте смъртната присъда и трудовите лагери!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тъп

    29 1 Отговор

    До коментар #1 от "абе":

    Не мое вече.Заразени сме с либерастия.
  • 4 Циганин

    36 2 Отговор
    Пълна деградация, вече сме на километри под дъното и продължаваме да копаем. Никакъв морал не ни е останал, никакъв.
  • 5 До 2

    15 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан Адемов":

    Може ли да си толкова прост ? Очевидно ДА !
  • 6 Един

    13 0 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ!
  • 7 ОСТАВКИ

    9 1 Отговор
    ДЪРЖАВАТА НИ ЗАЛОЖИ БОМБА С БЕЗКОНТРОЛНОТО СПОНСОРИРАНЕ НА РОМСКАТА РАЖДАЕМОСТ, СЛЕД 10 ГОДИНИ ТЕ ЩЕ СА 5-6 МИЛИОНА И ЩЕ СА МНОЗИНСТВО, ИЗДЪРЖАНИ ОТ 2-та МИЛИОНА РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.