Last news in Fakti

23 Април, 2019 15:11 3 828 20

Само един от полицаите, осъдени за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остава на свобода

  • затвор-
  • чората

В затвора в Бобов дол вече са Борис Механджийски и Мирослав Писов

Само един от петимата благоевградски полицаи, осъдени на седем години затвор за смъртта на Ангел Димитров - Чората, остава на свобода. Това е Янко Граховски, когото решението на Върховния касационен съд завари в Германия, съобщи БНР.

14 години след смъртта на Чората при задържането му в рамките на мащабна акция, наречена от тогавашния вътрешен министър Румен Петков "Респект", и след поредица от разнопосочни присъди – последната от които оповестена в петък, Върховният касационен съд сложи точка на казуса, провокирал полюсни обществени позиции.

В затвора в Бобов дол вече са Борис Механджийски и Мирослав Писов, който се предаде сам. До края на деня при тях ще бъдат отведени и Георги Калинков и Иво Иванов. Завръщането на Граховски се чака до дни.

Единственият коментирал изненадващия съдебен обрат беше Мирослав Писов. Той обясни, че научил за решението от медиите, той обвини за него председателят на ВКС Лозан Панов. Според неофциална информация, въпреки че става дума за окончателен съдебен акт, адвокатите на благоевградските полицаи се канят да искат от главния прокурор отново да възобнови делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яшко

    5 0 Отговор
    То най виновния сега плямпа за крадене на пари от апаратурата за гласуване ,и не може и той да намаже ,язък ви ,трябваше да е първия осъден
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 JPower

    23 5 Отговор
    Убиваш бебе, а те пускат и ти връщат книжката щото си турчин. Хващаш бандит, той умира, 14год.те съдят, щото не си турчин ,а полицай. После, като циганите бият някой, да не се чудите, защо никой българин не се намесва... Докато България се управлява от наркотрафикант, турчин и Еврен ,все така ще е...Само с военен преврат ще се оправим!!!

    Коментиран от #4

  • 4 333

    15 3 Отговор

    До коментар #3 от "JPower":

    Те военни не останаха бе баце...ТРЯБВА ДА СЕ СЪБЕРЕМ ПОНЕ 4 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА,ДА ОПЪНАМ ЕДНО БЕСИЛО И ДА ГИ ПОЧВАМЕ ЕДИН ПО ЕДИН...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Малко им е

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "чората да се пържи в ада":

    Точно за това,че са си ''вършили работата'' присъдите трябваше да са им умножени по ТРИ.
  • 8 Двойни присъди

    4 3 Отговор
    Пази боже от такива ''полицаи'' да утрепат един боклук за да прикрият по-големи боклуци.
  • 9 ооооо нееее

    7 5 Отговор
    Арестуван с белезници'приведен в напълно безпомощно състояние и убит.Ма тия наемни убийци/полицаи/,какви са, някакъв ескадрон на смъртта ли???

    Коментиран от #10

  • 10 JPower

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "ооооо нееее":

    Когато полицаите не бият, им викате, че са страхливи мишки, когато бият, били бандити и полицейско насилие. Обаче, като видяхте,как испанските полицаи наритаха циганите, всички се радваха!!!! Ся, да бият ли бандити или не????

    Коментиран от #11

  • 11 Смешковци

    9 3 Отговор

    До коментар #10 от "JPower":

    Да ходят да пръскат пенсионерите със сълзотворен газ.Можеш да биеш някого когато се съпротивлява,ама вързан човек да биеш е ЖАЛКА МИЛИЦИОНЕРСКА КАРТИНКА.

    Коментиран от #13

  • 12 невярващия

    7 8 Отговор
    Направили са убийство и не само това. Добре че роднините на ЧОРАТА издържаха на тормоза и натиска та да докарат работата докарай. ДА лежат това са ЗАСЛУЖИЛИ. ВЪПРЕКИ ЧЕ ИМ ДАВАТ ЕДНА ТРЕТА ОТ ТОВА КОЕТО ИМ СЕ ПОЛАГА. ТЕЗИ ХОРА СЕ БЯХА САМОЗАБРАВИЛИ.

    Коментиран от #16

  • 13 JPower

    9 4 Отговор

    До коментар #11 от "Смешковци":

    Ходи го обясни това в Америка и др.джендердки територии. Там направо трепят. Незнам някой да е ял бой от полицай, без причина...а нашите ги псуват и заплашват, а той си трае!! Циганина му извадил нож или брадва, а те се крият в патрулката, това е заради такива, като теб, с извратени разбирания за ред и дисциплина!!! Ти в казармата бил ли си???

    Коментиран от #14, #15

  • 14 ха хо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    Ало братчед ти колко милиционера знаеш да има разстреляни и убити тука във България.Какво ми сравняваш с Америка,там полицаите са през ден в престрелка в някои квартали. И има десетки жертви от страна на полицията годишно.Тука единствените жертви от полицията са от катастрофи и от ония дни където се изпръскаха сами с газ смешниците.
  • 15 Бегай бързо

    6 3 Отговор

    До коментар #13 от "JPower":

    Във България за 30-40години са застреляни има няма 7-8 полицая,половината от които се изтрепаха по между си.Несравним е примера ти със САЩ господин старшинка.
  • 16 Чората

    10 2 Отговор

    До коментар #12 от "невярващия":

    тормозеше целия район, не коментирайте, като не сте в час. Роднините му са същите, като него, но сега са си седнали на дирниците. Президента трябва да помилва полицайте.
  • 17 Петър Стоянович

    2 1 Отговор
    Убиваш умишлено или не понасяш наказанието си, ако се докаже, че си ти.
    Трябваше ли полицаите, който да задържали колегите си за убийството на Чората да ги убият от бой в районното? Не разбира се.
    По същия начин и те е трябвало само да го задържат, не да го убият.
  • 18 Анонимен

    3 0 Отговор
    И в крайна сметка никога не се прави показно и справедливо осъждане на криминално проявени и мафиоти .Решили да доказват съд чрез осъждане на полицаи...тази държава е пълен АБСУРД ...утрешния ден мафията набира още по- голяма скорост ..ей народе опомни се !!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Боре

    0 0 Отговор
    ЗА Чората цял Благоевград знаеше само полицията не. АЙДЕ БЕ. Колко дилъри вкараха в затвора нашите полицаи. А колко наркозависими. Демег полицията бори престъпността с наркозависими, отчира дейност. За полиция в Благоевград и наркотици толкоз.