Last news in Fakti

26 Април, 2019 12:50 1 679 2

Съдят пенсионер, убил другар по чашка

  • пенсионер-
  • убийство
Съдят пенсионер, убил другар по чашка - 1
Снимка: Shutterstock

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мездренчанин за убийството на негов другар по чашка.

Кървавият екшън се разиграл вечерта на 20 юли 2018 г. Обвиняемият Н.Н., който е пенсионер, заедно с негови приятели – Е.И. и Т.И., бил у дома си на ул. „Принчовец“ в Мездра. Тримата консумирали алкохол, като изпили повече от една бутилка с вино и около половин литър ракия.

Към 22,30 ч. Т.И. тръгнал, като оставил другите двама мъже, които разговаряли на цигански език, който той не разбирал, „да спорят нещо за роднини“.

На следващата сутрин мъжът се върнал в къщата на Н.Н., като видял на тревата пред стълбите на входната врата Е.И., който лежал по очи. Той заварил стопанина буден, седящ на леглото си и пиещ ракия. Попитал го за приятеля им - дали няма да става и толкова ли е пиян. Обвиняемият обяснил, че ще повика роднини на Е.И., за да го приберат. Когато отишли при него, установили безпомощното състояние на пострадалия и наличие на засъхнала кръв по главата му. Била извикана медицинска помощ и полиция.
Лекарският екип транспортирал Е.И. до болница, където той бил опериран. Въпреки хирургическата интервенция, мъжът починал.

В хода на досъдебното производство е било установено, че във въпросната нощ, в дома на обвиняемия, възникнал спор между него и Е.И., касаещ роднински взаимоотношения. Н.Н. се ядосал на отправена към него обида, взел дървена дръжка за секира без острие и ударил опонента си един път в областта на главата. Пострадалият паднал на дясната си страна, удряйки се в намиращата се наблизо печка и останал да лежи на пода. След това Н.Н. го вдигнал на крака и извел пред входната врата, където го оставил.

От извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че причината за смъртта на пострадалия е открита черепно-мозъчна травма, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност.
Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Павето

    7 1 Отговор
    Ами то е ясно че той е умрял ,защото е бил пиян и не може да пази равновесие и в следствие на това се удря в печката, която се оказва чугунена. Присъда: една година условно и да си смени печката. No mercy!
  • 2 Хасан ал кюмюр ал файда

    7 0 Отговор
    Не става ясно защо "по дяволите" са разговаряли на Цигански??????