Last news in Fakti

15 Май, 2019 19:48 7 923 14

МВР потвърди, че убитият в Костенец е братовчед на издирвания Чане

  • костенец-
  • чане-
  • стоян зайков

Полицията работи по второ убийство, което е възможно да е свързано със Стоян Зайков

МВР потвърди, че убитият в Костенец е братовчед на издирвания Чане - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

МВР потвърди, че мъжът, открит мъртъв в Костенец, е роднина на издирвания Стоян Зайков-Чане и е бил застрелян.

По две досъдебни производства работи полицията под наблюдението на Окръжна прокуратура-София - за убийството на 38-годишна жена на 10 май и за намерения днес убит 42-годишен мъж в къща в съседство до дома на обявения за издирване мъж, бе съобщено на брифинг в Костенец, информираха от пресцентъра на МВР.

"Към този момент няма категорични данни и доказателства, че заподозреният извършител на първото убийство е автор и на второто, като в процеса на работа по случая не изключваме нито една версия, включително и тази", заяви главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

"Разпоредени и вече предприети са допълнителни мерки, за да гарантираме безопасността на гражданите - съставът на Специализирания отряд за борба с тероризма е на място в Костенец, насочени са и допълнителни сили от Дирекция „Жандармерия“, допълни Иванов.

По думите му, нови сигнали за издирвания мъж няма, а всички, получени до момента, са проверени. Проверени са и всички места, където евентуално може да е пребивавал заподозреният. Към този момент не е получен сигнал, в който категорично да се твърди, че мъжът е забелязан в района или на друго място.

Административният ръководител на Софийска окръжна прокуратура Наталия Николова подчерта, че двете убийства са извършени с две различни оръжия, като към момента все още продължава огледът на местопроизшествието. По последни данни, 42-годишният мъж е бил видян за последно около 18 часа вчера. По тялото му е открита една рана - от огнестрелно оръжие в областта на брадата.

Между издирвания и жертвата на днешното престъпление има роднинска връзка - те са трети братовчеди. При проведени преди време разговори с простреляния днес мъж, той не е споделил никакви притеснения. Сигналът днес е подаден от негов роднина, който го е потърсил в дома му. 42-годишният е живеел е сам, към момента е разделен със съпругата си, има дете. От проведените разпити няма данни за взаимоотношения между него и 38-годишната жена на братовчед му, стана ясно на брифинга.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Министър и

    60 2 Отговор
    Гл. секретар са напълно неадекватни. За жалост в момента такива безхаберници ръководят МВР.

    Коментиран от #8

  • 2 Будалата

    57 4 Отговор
    То да е само Гл. Секретар с мед да го храниш. Повсеместно са назначавани НЕКАДЪРНИ послушковци за началници на РПУ. Кой завършил педагогика кой за физкултурник а някой за детска учителка. Назначават си жените, децата, балдъзите и шуренайките. За всичко това е виновна шайката ГЕРБ.
  • 3 секретар

    20 0 Отговор
    Съставът на Специализирания отряд за БОРБА С ТЕРОРИЗМА е в Костенец!!!??? Терористи ли има там? Ако да-съобщете го официално, ако не-просто блокирайте както трябва цялото градче и претърсете всеки квадратен метър.

    Коментиран от #9

  • 4 баба меца

    27 2 Отговор
    Крайно време министърът на МВР да подаде оставка или най правилно Цялата свита на ББ да подадат оставка заради не кадърното си управление
  • 5 Гражданин

    3 19 Отговор
    Не пишете глупости!Хората работят без почивка.
  • 6 Гост.

    12 0 Отговор
    Познат брифинг. Като с Пелов. Проверени са всички , и всичко. А бе северин уби уж де и отиде да спи за да го намерите след 4 дни. Ама тоя явно не му се спи,

    Коментиран от #11

  • 7 Ушев Пе.

    10 1 Отговор
    Тази информация ще я потвърди и съседа на журналисти,МВР ако утре изчезне,на никой няма да му направи особенно впечатление.
  • 8 архитект Ястребовски

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "И Министър и":

    Ма тоя гл. Сек. Пълен клоун, тоя келеш,.... Ай шуробаджанащината е Велико нещо!
  • 9 архитект Ястребовски

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "секретар":

    Да щото тоя отряд от 50човека образно да пази 10000 заплатаджии! Продажници!
  • 10 sds

    10 0 Отговор
    Града блокиран и вътре стават убийства????????????????????????????????
  • 11 Hhhhhh

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Гост.":

    Тоя е сериозен. Мвр-то подцениха човека.
  • 12 Шшшшш

    4 0 Отговор
    Най-малкия квартал в града не може а претарашите смелници
  • 13 Коко

    5 1 Отговор
    Всички служби да закрият: МВР, Полиция, ДАНС, Криминални, НСО, МОН и др. няма да усетим разликата....това е истината
  • 14 Боби

    1 3 Отговор
    Дано да ти се наложи да ги потърсиш тези служби скоро. Тогава ми говори да ги закрият!!!