Last news in Fakti

16 Май, 2019 11:50 6 597 13

Убитият в Костенец не пуснал полицаи в дома си

  • костенец-
  • стоян зайков

Той казал, че сам ще провери дома си

Убитият в Костенец не пуснал полицаи в дома си - 1
Стоян Зайков се издирва

42-годишният Валентин Петров, който бе открит застрелян в дома си в Костенец вчера, не е допуснал полицаи в къщата, когато са поискали да я проверят. Той е казал, че сам ще провери дома си. Държал се е спокойно и не е давал индикации за някакви притеснения. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-София Николай Спасов.

Тялото на мъжа бе намерено, след като негов роднина го потърсил в дома му, който е в съседство на къщата на 43-годишния Стоян Зайков, издирван от шест дни за убийството на 38-годишната Милена Шишкова. Петров е трети братовчед на Зайков. Той е живеел сам, бил разделен със съпругата си, с която имат едно дете.

"Знаем, че преди години Стоян Зайков е извършвал кражби от къщата на Валентин Петров. Но на този етап няма данни за някакъв пряк конфликт между двамата. В полицията няма подавани жалби. Просто са били като съседи - на "здравей, здрасти". Никой от съседите не е чул изстрели и не е видял нищо. Конкретика за настъпване на смъртта ще имаме по-късно днес, след като патолозите си свършат работата. На този етап не се знае дали Зайков е свързан с престъплението. Новото убийство е извършено с различно оръжие от първото на 38-годишната жена", допълни Спасов.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза, че все още не е потвърдена връзка между двете убийства в Костенец, въпреки че не е изключена тази версия. Той допълни, че спецчастите и жандармерията ще останат в града, докато не бъде открит Зайков.

По думите на Иванов, има вероятност издирваният да се е укривал в къщата на убития Валентин.

"Пред нас 42-годишният мъж категорично е заявил, че ще ни оказва съдействия и че с каквото може ще ни е полезен. Не е имал притеснения и не ги е споделял с нас. Това ни навежда, че той може да е и евентуален помагач, но това са само догадки", коментира главният секретар на МВР.

Попитан дали в дома на втората жертва са намерени доказателства, че там някои се е укривал, той отговори: "Няма данни, след направен опит са иззети веществени доказателства. Предстои им анализ. Със сигурност убиецът е пребивавал там, но дали през цялото време е бил там, или е влезнал непосредствено преди убийството, предстои за доказване".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МВР потвърди

    11 2 Отговор
    Стоян Зайков заека върти любов с Гешев
  • 2 сектант

    8 15 Отговор
    още ден два и ще го хванат гаранция

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Hhhhhh

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Съмнявам се
  • 4 Гост

    22 0 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    За ден, два знаеш ли какви бради растят в България? Влизаш в стелт режим вовеки. А сложиш ли и качулка направо вадиш нова лична карта.

    Коментиран от #5

  • 5 сектант

    6 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    аххааххахахаха и това е така!
  • 6 къвто премиера такава и полицията

    23 2 Отговор
    Не ги пуснал и те казали "ми добре". А че може да е бил заложник, е случва се...
  • 7 точно

    6 1 Отговор
    Ех , само тази снимка ни показват от мвр , сигурнош да не пречим на разследването ..... Веее родната полиция ни пази .... мухахахахха
  • 8 Orthodox

    9 0 Отговор
    "Убитият в Костенец не пуснал полицаи в дома си", но убиеца пуснал...
  • 9 БУДА

    7 0 Отговор
    Убили са и тримата. И ако полицията част от аферата, значи си измислят, че не ги пуснал. Нагаждат нещата. Сведетели на нещо са били, убитите, и убит(навярно) издирваният.
  • 10 гл шеф разузнаване

    5 0 Отговор
    до. българия. от. гл. шеф на тайно разузнаване. въпросният стоян зайков.. сто процента е в мазето. невисе бэркаме в вашето залавяне на г. зайков. но той е около вас в мазето.
  • 11 ГОСТЕВ

    5 0 Отговор
    Девет годин той скита се ,бездомен,без сън,без покой.....Под вънкашност чужда и под име ново.........
  • 12 Като домакин

    7 0 Отговор
    Значи, полицаите са го убили, задето не ги е пуснал.
  • 13 МИЛЕ ПОПЙОРДАНОВ

    3 0 Отговор
    ША СА МАСКИРА КАО РАДОВАН КАРАДЖИЧ....ФАНИ КЬОРАВИЯ,ЧЕ МУ ИЗВАДИ ОЧИТЕ.....