Last news in Fakti

16 Май, 2019 18:40 4 533 18

Обявиха Попчето за национално издирване

  • петър попчев-
  • попчето

Укриването на Попчето е очакван ход и едва ли е изненада за някого

Обявиха Попчето за национално издирване - 1
Снимка: Флагман.бг

Известният бургаски рецидивист Петър Попчев, по прякор Попчето, потъна вдън земя след екшъна в кафе „Мокай“ в жк „Зорница“. Днес той трябваше да се яви на разпоредително заседание в Бургаския окръжен съд по обвинение за умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по мъчителен начин, пише Флагман.бг.

Случаят е от лятото на 2016 г., жертвата е 36-годишният Николай Георгиев от Бургас, когото Попчето размазва от бой в градинката до Старата поща. Пострадалият е приет в болницата с разбит череп и издъхва след 2 седмици в кома.

Поради неявяването на подсъдимия не бе даден ход на делото. Оказа се, че съдът не е успял да го призове, тъй като не е открит на двата му адреса. Установен е контакт с баща му, който обаче заявил, че не знае къде се намира синът му. На 12 юни ще бъде направен втори опит за стартиране на процеса, ако Петър Попчев бъде издирен, или сам реши да се появи.

Изненада в съдебната зала бе също и служебният защитник на подсъдимия. Досега Попчето бе представляван от известния бургаски адвокат Благой Потеров, който обаче се отказал да го защитава. Причините останаха неясни.

Укриването на Попчето е очакван ход и едва ли е изненада за някого. Той е обявен за общодържавно издирване след поредната му издънка в кафе „Мокай“ в края на април т.г., когато пречука друг клиент на заведението. Оттогава нашумелият кримигерой е в неизвестност.

Изчезването му напомня за друг случай с негово участие – мелето в Сакса бийч от края на август м.г. Докато другите участници в екшъна бяха хванати един по един, Попчето се укриваше цели три месеца.

След задържането му Районният съд, по искане на Районната прокуратура, остави Петър Попчев в ареста. Магистратите прецениха, че има опасност бургазлията да се укрие, или извърши друго престъпление. Явно обаче за по-горната инстанция такава вероятност е нямало.

Съдия Захарин Захариев го пусна на свобода, въпреки че Попчето е заплашен от доживотен затвор заради жестокото убийство в центъра, както и че има 4-годишен „стаж“ зад решетките за опит за убийство. За решението му не попречи и фактът от тримесечното му укриване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 4 Отговор
    ЩЕ НАМЕРЯТ НА БОСИЯ ЦЬРВУЛИТЕ
  • 2 Бате СЕР ГЕЙ

    57 1 Отговор
    Съдията да поеме масрафите по издирването ,а не да се правят на бити лисици .С такива съдийски решения трябва да се заемат службите.
  • 3 Bg citizen

    58 0 Отговор
    е хайде сега да попитат съдията за мотивите за пускането!
  • 4 системата убива

    28 0 Отговор
    Попчетата кълват на развалена мида, така че пак ще го хванат, ама съдията сигурно пак, ще "прецени" че няма да се укрие, защото вероятно не е изпълнил норматива за убийства !
  • 5 359

    20 0 Отговор
    Да го духа Попчето!
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    26 0 Отговор
    Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи. Осъденят на "доживот без право на замяна" престъпник си е жива загуба, защото не пълни касичките на всичките по веригата.

    Коментиран от #13

  • 7 Къде си бе

    28 0 Отговор
    съдия Зсхарин Захаринов , корумпе, сека ти ще лежиш заради него
  • 8 Отвратен

    15 0 Отговор
    Бургаски деградирал боклук
  • 9 шшшшш

    14 0 Отговор
    БоклуУУУУК!
  • 10 шшшшш

    9 0 Отговор
    ДОЛЕН!
  • 11 789

    13 0 Отговор
    Смърт за такива!!!За какво ли живеят....?
  • 12 Батман Боко

    10 1 Отговор
    Дано да е избягал в чужбина,там по-бързо и по-лесно ги хващат.
    Не ми се вярва нашите служби да са толкова неефективни ,но много престъпници им бягат напоследък,бди НАРОДЕ!
  • 13 Язека

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Фатих ти +,а искам да ти дам още ама неможе

    Коментиран от #14

  • 14 Пак съм аз

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Язека":

    Исках да кажа дадох,ама с тия дебели пръсти...
  • 15 1234

    5 0 Отговор
    Сега ще го пуснат
  • 16 Луд

    6 0 Отговор
    И да го хванат Захарин пак ще го пусне.Адвоката се отказал от него.Ами човека е разбрал ,че по-добре да даде парите на Захарин.
  • 17 Гост

    3 0 Отговор
    Докога такива утрепки ще са на свобода
  • 18 На съдия захарин мое му пожелаем

    2 0 Отговор
    Да умре у сол,като пуска убийци на свобода,у солник да се удави дано,мръсен съдия подкупен,боклук.