16 Май, 2019 20:50 11 571 14

Убиецът от Костенец набелязал общо 7 души, те са под закрила

  • костенец-
  • стоян зайков-
  • чане

Убиецът на Валентин от Костенец е влязъл в дома му през прозореца

Убиецът от Костенец набелязал общо 7 души, те са под закрила - 1
Снимка: trafficnews.bg

Убиецът на Валентин от Костенец е влязъл в дома му през прозореца. Няма взлом. Към момента все още няма категорични доказателства, че извършителят на второто убийство е Стоян Зайков. Не са готови пробите от ДНК експертизата. Това обяви на брифинг главният секретар на МВР Ивайло Иванов, цитиран от trafficnews.bg.

Оръжието на убийството все още не е уточнено, но става въпрос за 12 калибър. Милена е застреляна с 22 калибър.

Издирването на заподозряния продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които за съжаление и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен, подчерта главният секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов и апелира да се спре с подаването на фалшиви сигнали, които затрудняват работата на служителите.

Той уточни, че действията са във вътрешността и в периферията.

Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ. Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта. Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието. Следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизи, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ. И в двата случая нямаме данни за съучастници, каза Иванов.

Всеки един сигнал приемаме с еднаква сериозност и подхождаме абсолютно отговорно. Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител, поясни още главният секретар на МВР.

Нашата основна цел е да гарантираме живота и здравето на гражданите, да гарантираме живота и здравето на полицаите, затова обмисляме всеки един ход, използваме само специално обучени служители. Още от самото начало работим и с нашите психолози. Денонощно сме тук и ще си тръгнем само, когато случаят приключи, категорично заяви главен комисар Иванов.

Той още веднъж апелира хората да подават сигнали в полицията и да не предприемат самостоятелни действия, защото издирваният е опасен.

Възможно е Зайков да се информира къде го търсят, въпреки че няма телефон. Има вероятност той да има хора, които да му докладват и дори да го крият.

Според психолозите той е психопат.

От МВР потвърдиха, че също имат сигнал за списък от хора, които Зайков е набелязал да убие. По непотвърдена информация става въпрос за 7 души, като всички те са уведомени и са под закрила.

Издирването продължава вече 7 дни, но до момента няма и следа от заподозряния.

Използва се голям ресурс на МВР, ГДБОП, СОБТ, барети и психолози.

Според МВР Стоян Зайков все още е в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 човек

    27 3 Отговор
    Само термокамера през нощта - това е решението ..... :)
  • 2 Този

    5 16 Отговор
    Отдавна е извън България!
  • 3 ПРЕСТЪПНОСТТА Е НУЖНА ! ! !

    24 5 Отговор
    Защо ? Защото когато вниманието ти е насочено върху защитата и осигуряване сигурността на семейството ти - ТОГАВА ТИ НЕ ОБРЪЩАШ ВНИМАНИЕ НА Концесии, На ТРЕТИ ПОЛ, на Как да Мастурбираш Как анално да си намираш, Колко струва аутобана и имаш ли пари за хляб и за ток какво остана. Вярваш ли ми ? Не ? Значи си "добре "?
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 6 Отговор
    КРИЕ СЕ ПОД НОСА ВИ ИМА ЯТАЦИ ГЛЕДА ИНТЕРНЕТ ВСИЧКО СЛЕДИ НО ВСЕКИ ПСИХОПАТ ГРЕШИ ЩЕ ДОЙДЕ И НЕГОВИЯ ЧАС ДАНО НЕ УБИЕ ОЩЕ НЯКОЙ ПСИХОПАТА НЕ ВЯРВА НА НИКОЙ НЯМАЛ ТЕЛЕФОН ГЛУПОСТИ КРИЕ СЕ ИМА ЯТАК СЛЕДИ ВСИЧКО ПО ИНТЕРНЕТ В СМИСЬЛ КВО СЕ ПИШЕ ИТАКА НАТАТЬК НО ЩЕ СГРЕШИ
  • 5 попадията

    7 1 Отговор
    Да пуснат приложение за Айфон,за снимки на заподозрени :)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Варненец(натурализиран).

    13 1 Отговор
    Рамбо първа кръв.
  • 8 Философ

    8 1 Отговор
    За този Зайков да проверят дупките в района!
  • 9 Мили Данъкоплатци

    12 2 Отговор
    Този се оказа по умен от всички държавни звена ангажирани с издирването му,което показва колко народ в тях е на хранилка.
  • 10 Часови

    10 1 Отговор
    От къде имат информация за списък? Пълни джурналистични глупости. Сигурно е публикуван в Инстаграм. Как няма малко разсъдък у драскачите? Полицията издирва, а лешоядите търсят супер сензация.
  • 11 бббббб

    6 0 Отговор
    Как разбараха за 7 души като е в неизвестност и не контактува с хора!?!?!?

    Коментиран от #14

  • 12 ИВАН

    6 0 Отговор
    Има много по ефективни, ефтини и безшумни начини - да намерят някого, но нали трябва да се покаже кой коли и беси в тая държава .... орангутаните трябва да вдигнат шум
  • 13 hmhmhm

    1 0 Отговор
    Е може ли цялата полиция да го търси и да не го намери. Тия дето го търсят и 5 ст. не струвата и нв заслужават
  • 14 234

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "бббббб":

    Пълни глупости и слухове
    Това се говори защото бившата му приятелка излизаше с някакви мъже и за това си го измислиха..