Last news in Fakti

17 Май, 2019 12:01 6 647 5

Задържаха 30 тона тютюн за наргиле без документи

  • наргиле-
  • тютюн-
  • контрабанда

Контрабандата е заловена на ГКПП "Дунав мост 2" и в склад в София

Задържаха 30 тона тютюн за наргиле без документи - 1

Общо 30 000 кг тютюн за наргиле без документи по Закона за акцизите и данъчните складове задържаха служители на Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ (ГД МРР) в района на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин и в склад в София.

На 2 май, около 16.00 ч., в района на "Дунав мост" при Видин служители от ГД МРР отклонили за проверка товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ за Западна Европа. По думите на двамата шофьори - единият с португалски, а другият - с албански документи за самоличност, товарът представлявал сушени плодове.

При сканиране с рентген е установено изображение, което не отговаряло на обявената стока, а при последвалата физическа проверка митническите служители намерили в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг или общо 14 256 кг тютюн за наргиле.

Задържаха 30 тона тютюн за наргиле без документи

Незабавно служители от „Митническо разузнаване и разследване“ в София провели оперативно-издирвателни мероприятия и установили мястото на товарене на стоката - нает склад на територията на столицата, който се използва за депо и няма регистрация по Закона за акцизите и данъчните складове.

Към момента на проверката в склада са установени още 15 744 кг тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии цигари без бандерол за платен акциз.

Образувани са досъдебни производства.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 366

    5 0 Отговор
    Преди време си купих Тютюн от човек - 1кт за 35лв, една голяма торба, напълних го в буркани - 8 големи буркана в мазето, вече 2-ра година пуша от него , да не говорим че се случи супер-лек български тютюн, който е ТЮТЮН, а не целулоза и бензини които слагат в цигарите, пиша това за милионите нещастници които се тровят и си дават и последните стотинки

    Коментиран от #3

  • 2 А,де ...

    1 0 Отговор
    Е сега, изгоря. Хванат ли Зайков, ти си следващия. Акцизи, бандероли .... Да не се очудиш, ако ти метнат някоя дезориентироваща граната. :-) А мазето и бурканите .... в полза на държавата. Е заради такива като тебе, сме последни в Европа.

    П.П. Пазиш ли му телефона на доставчика? Драсни го отдолу. Черпя!
  • 3 Клиента

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "366":

    Кажи къде и ние да си поръчаме.

    Коментиран от #4

  • 4 А,де ...

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Клиента":

    Аз бях първи. Ама 366 ще се окаже сръндза.
  • 5 злобар

    0 0 Отговор
    Край ! Вече и за наргилета, цигарета , лули трябва за всеки да се въведат разрешителни и дай-боже в най-скоро време и данък . Герб си знаят работата . По-малко пушачи по здрава нация и повече пари от данъци и такси в хазната или някъде другаде .