Last news in Fakti

17 Май, 2019 14:14 2 601 10

Ето колко е прибрала ало мафията за 3 години

  • ало мафия-
  • ало измамници

През март тази година регистрираните телефонни измами са 56

Ето колко е прибрала ало мафията за 3 години - 1

Ало мафията у нас е прибрала близо 23 милиона лева за последните 3 г. Това стана ясно от отговор на вътрешния министър Младен Маринов по време на парламентарния контрол.

Добрата новина е, че за същия период от време има спад на регистрираните телефонни измами. За 2016 г. са били 1399, през 2017 - 1325, а през 2018 - 1097, отчете още Маринов.

От началото на годината досега пък регистрираните телефонни измами са 343, които е намаление с около 15% спрямо същия период на миналата година, когато са били 404. Вредите от тях са за над 2,5 млн. лв, пише trafficnews.bg.

През март тази година регистрираните телефонни измами са 56 спрямо 137 за март 2018 г. За април са 48 спрямо 71 за същия период миналата година.

Министърът отчете добро партньорство с банките и мобилните оператори по темата. И обясни, че по предложение на МВР един от телекомите дори въвел ежедневен извънреден мониторинг за нетипичен трафик, който да ги спира.

Вследствие на предприетите мерки, проведените телефонни разговори с цел измама от 81 хиляди през февруари паднали на 18 хиляди през март, а през април са сведени до 1581. Набелязани са и са прилагани идентични мерки и с другите два телекома.

Наскоро при съвместна акция на територията на България и Румъния беше разбита групата на Борислав Димитров-Бобито, считан за тартор на ало мафията у нас. Само неговата банда е ужилила жертвите си с близо 8 млн. за последните 3 години, стана ясно по време на разследването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    ИЗНАГЛЯЯ ДО ГРОБ ДА ЛЕЖАТ ИМ И МАЛКО
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Пешо

    12 0 Отговор
    Това е само от подадените жалби, а има и хора, които не са подавали жалби. МВР могат да решат проблема генерално с ресурса с който разполагат, но за съжаление ръководството на полицията е съставено от малоумници.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Румен Радев

    5 6 Отговор
    Нема ми барате спонсорите еййй
  • 6 Гост

    9 0 Отговор
    Копеуе, не е истина колко пара и колко глупав народ!
  • 7 Бай Яни

    5 0 Отговор
    Явно тези нещо спряха да си плащат данък спокойствие😁 и последваха зрелещни арести. Следелиги 3 години🤔и чакали одобният момент.
  • 8 А,де ...

    3 0 Отговор
    23 милиона. И това е по данъчните декларации. Ако се ''разровят''.....
  • 9 Усмивката

    0 0 Отговор
    Ами.....мисля че ДАНС им завиждат. За това е тази злостна статия.Освен това идва от ляво.А там са новите кандидати за Дондуков.Това е нелоялна конкуренция.Ще бъдете съдени в Стразбург за нарушаване правата на бизнеса.
  • 10 От дивия северозапад

    1 0 Отговор
    Спрели са с измамите временно та да си похарчат спечеленото после пак продължават. А ченгенцето се самозаълъгва че върши работа.