Last news in Fakti

17 Май, 2019 18:41 3 143 11

Условна присъда за МВР шеф за катастрофа

  • захари захариев-
  • присъда-
  • катастрофа

Криминалистът бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при ПТП

Условна присъда за МВР шеф за катастрофа - 1

Присъда от една 1 година и осем месеца условно с три годишен изпитателен срок присъди състав на кюстендилския Окръжен съд за бившия началник на Криминална полиция в Кюстендил Захари Захариев, причинил смърт при катастрофа. Делото мина в един ден при съкратена процедура по искане на обвиняемия Захариев.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.

Криминалистът бе обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при ПТП. Той се е движел с 93 км/ч при разрешени в участъка при с. Невестино, където е станала катастрофата, 50 км/ч. Предизвиква челен удар, при който загива водачът на насрещно движещ се микробус Росен Любенов.

В съдебната зала Захариев каза, че не е предполагал, че може да участва в такъв инцидент и че съжалява за смъртта на Росен Любенов. Роднините на загиналия обявиха, че ще обжалват пред апелативния съд.

Присъдата на все още настоящият полицай може да бъде обжалвана пред Апелативния съд в рамките на 15 дни. Според коментари в града м.г. той се е пенсионирал, но продължава да работи в системата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ну погоди

    30 0 Отговор
    Ей това е то умрелия все виновен.Поне финансова глоба да му бяха сложили ????
  • 2 бате бойко бие без упойка

    35 0 Отговор
    Ами така е, в българското правосъдие не е важно колко си виновен, важно е колко пари даваш и колко някой по-висшестоящ над тебе те иска да те няма. Човекът си е платил където трябва, нямал е проблеми с шефовете си и готово - за убийство година и осем месеца условно при положение че е карал с 43! км/ч над допустимото. Иванчева, не че я защитавам, за подкуп 70к лева дето въобще не сме сигурни дали е истински, 20 години затвор. Съдебна система ама друг път. И после бойко излиза по телевизията и казва че държавата върви нагоре...

    Коментиран от #4

  • 3 Краси

    25 0 Отговор
    Справедливост няма... От съдебната система пазят милиционерите и големите нарушители защото е изгодно за държавата. Колкото повече нарушители, толкова повече глоби, които влизат в държавната хазна... А умрелите... Нали са умрели, защо трябва да има справедливост... Цялата ни съдебна система е такава.
  • 4 Враца Баце

    29 0 Отговор

    До коментар #2 от "бате бойко бие без упойка":

    Пропусна, че полицая се е пенсионирал, взел 12 заплати и продължава да работи в МВР !?!? БОКО, ЦВЪКИ и ЦАЦИ, мафията си има държава.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ноко

    11 0 Отговор
    Гад мръсна,,,убий,кучето с камъни!!!!!
  • 7 666

    11 0 Отговор
    Умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата. Умишлено е карал с почти два пъти по-висока скорост от допустимото. Вменяем човек няма как да не осъзнава, че по този начин застрашава себе си и всички около него. Това си е УМИШЛЕНО убийство както и да го погледнеш. Дано даде Господ същото да сполети и семейството на съдията!
  • 8 Гост

    6 0 Отговор
    Ченгето да лежи,дева и съдебната система скапана
  • 9 Джандаринът не е човек

    4 0 Отговор
    Бесило за джандарите
  • 10 Милиционерите

    5 0 Отговор
    са убийци
  • 11 Наблюдател

    6 0 Отговор
    Той и гъркът е убил цигането по невнимание, щото, циганина му е легнал под джипа, ама ще го съдят. Щото той не е шеф на мвр, а някой си там дето системно го обират и полицията нищо не предприела, явно много суджук са и яли.