Last news in Fakti

18 Май, 2019 19:38 5 911 33

Шефът на полицията: Зайков е в България

  • костенец-
  • стоян зайков

Сигурен съм, че ще го открием с ангажираните ресурси на МВР, заяви директорът на ГДНП

Шефът на полицията: Зайков е в България - 1
Снимка: БГНЕС

Пълна блокада има на входовете и изходите на Костенец, с щателна проверка на всички автомобили, както и на лични документи на всички влизащи в него. Блокиран е и кварталът, където са живеели издирваният Стоян Зайков и жертвата на второто убийство - Валентин Петров.

"Сигналите, които подават гражданите за издирвания за две убийства в Костенец Стоян Зайков, се увеличиха", заяви главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция”. "Имаше сигнали и от територията на други области и градове затова, че лицето е виждано. Длъжни сме всеки сигнал да бъде проверен".

Терзийски потвърди информацията на главния секретар на МВР Ивайло Иванов за откритото оръжие в Костенец. "Но не можем да кажем с категоричност дали е на издирваното лице. Трябва експертиза, която категорично да установи оръжието", призова за търпение главен комисар Терзийски.

Пушката е открита на около 6 км от дома на издирвания, информира TrafficNews, позовавайки се на свои източници. Това означава, че издирваният вече девети ден бивш затворник се укрива в района на Костенец и се придвижва в радиус от няколко километра.

Районът в Гледжова махала - Горна Василица, където е намерена ловната пушка, в момента е блокиран и го претърсват. Пушката е намерена в пчелен кошер, в една от къщите в махалата. Хората, които живеят в най-близките къщи, признават, че се страхуват. Те не познават Зайков, виждали са го само на снимка.

Според директора на полицията Христо Терзийски търсеният Стоян Зайков е на територията на страната. "Когато ангажираме такива ресурси на МВР, а това е скъпа операция, съм сигурен, че ще бъде установено лицето. Засега данните ни са, че е на територията на България. Няма как да допуснем при такава масирана операция превишаване на правомощията, но имаме право по закон да влизаме в помещения, жилища и сгради, дори когато техният собственик не е там", уточни Терзийски.

Полицейската акция в Костенец по издирването на заподозрения в две убийства Стоян Зайков продължава и днес.

Вчера в търсенето се включи и хеликоптер. Мъжът е в неизвестност от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май пък полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед, е и братовчед на издирвания. Мъжът дори е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    44 1 Отговор
    КАК МОЖЕ ЕДИН ПСИХОПАТ ДА ВИ ИЗИГРАВА ДАМИ И ГОСПОДА ПОЛИЦАЙ И ПОЛИЦАЙКИ

    Коментиран от #5

  • 2 Реалист

    35 4 Отговор
    Имам делово предложение - стана ясно че не можете да се справите по една или друга причина. ОБЯВЕТЕ НАГРАДА ЗА ГЛАВАТА НА ЗАЙКОВ ЖИВ ИЛИ МЪРТЪВ, както е в Щатите. Гарантирам ви че в рамките на седмица щеимате на тепсия не само неговата но и на всички останали зайковци в района главите.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    НЕ НАМЕСВАЙТЕ ХОРЕЙШО ХОРЕИШО Е ФИЛМОВ ТИПАЖ А НЕ РЕАЛЕН ЧОВЕК
  • 4 mom4eto

    30 1 Отговор
    Зайков vs. МВР :)
  • 5 Ихтиман

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами точно щото е психопат, а не е луд.От района е познава го и няма да го напусне.Лежал е в затвора може дни да обитава място без да излиза
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 2 Отговор
    ГОСПОДИНЕ ОТ ИХТИМАН А КВО ЯДЕ ТОЙ ИМА ЯТАЦИ НО ВСЕКИ ПСИХОПАТ РАНО ИЛИ КЬСНО ГРЕШИ
  • 7 Аноним

    14 1 Отговор
    Откри Америка тъпата фуражка,къде да е в дубай
  • 8 ***********

    21 3 Отговор
    Всички тези изявления по телевизията пречат да го хванат. Сами си правят лоша услуга като казват подробности по издирването.
  • 9 Биде

    30 0 Отговор
    Истината е че тези които можеха и знаеха ги уволниха, а на назначените по приятелска и политическа линия възможностите имса толкова!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 боцмана

    25 1 Отговор
    Зайков е в България , затова сме организирали грандиозно сафари за зайци. Вече десетина дни ловуваме , резултат все още няма , сафарито продължава за сметка на данъкоплатците. Зайков може и да не го хванем , но ако накрая някой обяви разходите , гаранция , че всички ще се хванете за главите.
  • 12 Тед Качински

    14 3 Отговор
    Г-н главен комисар, питайте братските щатски служби колко години издирваха юна бомбър, в условия подобни на сегашните, ще имате ли ресурса и нервите да намерите иглата в купа сено наречена Зайков Байков и т. н. Забравяте факта, че този човек винаги е на един километър пред вас, и ще продължава да убива, както правеше юна бомбър в САЩ, Накрая след години издирване и милиони долари операция, негова неволна грешка, при ровенето за храна в контейнер за смет, когато всъщност го разпознава една жена и така го залавят, така че според мен усилията ви са напразни, накрая по случайнаст ще го заловите, ако не ви го залови Интерпол.

    Коментиран от #14, #25

  • 13 Един

    15 4 Отговор
    Чавек се подиграва с цяла България!

    Коментиран от #18, #27

  • 14 Реалист

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Тед Качински":

    Бъркаш приятел - юна бомбър го разпознава жената на брат му по написаното в памфлет който съвпада като изрази с декларация която им е чел. След това е ясно - брата се обажда и ФБР го пипна. поне официалната версия е такава.
  • 15 Софиянец

    32 3 Отговор
    Днес имах път до костенец,имаше огромен брой барети с калашници през рамо,парите които ще ПЛАТИМ ние ще са невиждани за една торба с ла*на който после ще трябва да му плащаме и престоя в затвора,аз съм ЗА да се върне смъртното налазание!
  • 16 Да викнат

    27 3 Отговор
    Ловец на глави ще излезе по евтино, а и ще го хване за два дни.

    Коментиран от #17

  • 17 Да бе

    10 2 Отговор

    До коментар #16 от "Да викнат":

    Верно ли бе? Как си я представяш тази работа? "Заекът" е психо - единак, изтеглил си парите от банката, ятаци и помагачи няма. Отлично познава местността и не се крие за първи път от милицията. Ткива като него със сигурност имат няколко варианта как да се покрият като дойде жегата. Няма да се учудя ако е в някоя канализационна дупка под носа на всички.
  • 18 А,де ...

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    С мен не е. А за тебе, не зная.
  • 19 Чичо

    14 0 Отговор
    Явно шефа на полицията, хвъря боб. Сега остана да си гледа на кафе и да познае къде точно е .
  • 20 Чичко тревичко

    17 3 Отговор
    Странно нещо е полицията!! Знае къде са Таки и братя галеви! Но не ги залавя! Тоес търси ги ама на ,Витошка! Само !сега тоя го търсят 200 човека защото идват избори и трябва да се види колко ,здраво работи полицията! После след изборите ако ГЕРБ пак фалшифицират изборите тежко им на хората по селата! Глад и мизерия пак!!! Не че ако друг вземе властта ще е друго!!! Варианта е да се обясни на селяните,че нетрябва да ходят да гласуват!!!!!
  • 21 Мислител

    10 0 Отговор
    Стига бе,верно ли. Щото аз мислех че вече е прокопал тунел до корея
  • 22 Bahti

    3 0 Отговор
    Ако имаш Усещане, че си Идиот. Имаш зачатки на Ум.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ха де

    4 0 Отговор
    Къде е Пеевски, никой не знае, ама този със сигурност знаят къде е, нищо че 1 седмица го търсят

    Коментиран от #30

  • 25 Качински

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Тед Качински":

    Тед е бил с IQ близо до това на Айнщайн, действал е през цялото време напълно сам. Прочетете Манифестото му, има много смисъл в това, което казва за модерното ни общество.
  • 26 Песимист

    8 0 Отговор
    Като видях по една телевизия как полицията "претърсва" един автобус , разбрах , че няма да го хванат скоро , ако въобще го хванат .
  • 27 С мен не

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Един":

    С мен не се подиграва,аз не съм полйцаййй
  • 28 А сега

    4 0 Отговор
    То ви това чакате да излезе от България че да го хванат
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Лудетина

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Ха де":

    Вярно е и после в най удобия момент ще кажат че са го хванали и ще започнат да се хвалят едни други всички службички, да си благодарят и да обесняват колко са велики па то това им е работата не са свършили някакво голямо геройство ама така ще го изкарат
  • 31 Хрис

    3 0 Отговор
    Полицията сама си усложнява работата с тези постоянни изявления по радио и телевизия и масово, очебийно открито присъствие ( по сщество предизборна пропаганда) сама си усложнява работата по издирване на Заека. Когато знаш кой, как , с какви средства, къде и т.н. те търсят това е полвин'успех, останалата полвина зависи от твоите умения, навици физическа издържливост и психическа устойчивост.
  • 32 Един друг

    3 0 Отговор
    Такъв прозд!!! гл.секретар не може да има. Чак на 10 ден да се сети че подава неволно информация на издирвания, че чрез информациите към медиите. Костенец не е държавна граница и не се търси група бежанци. Такава демонстрация на техника и полицаи е излишна. Дано някой му намекне че действията му не са правилни
  • 33 Ava

    0 0 Отговор
    Здравейте всички, името ми е Ава, аз съм от Австрия, искам да свидетелствам на света как съм изгубил щастието си, страдах от болест и поради тази причина съпругът ми ме напусна и отиде с друга жена в продължение на 7 години, в болка и страдание, имам търсене на помощ навсякъде, до последния месец, видях коментар в интернет от една дама, която говори за това как е помогнал от една заклинателка, наричана д-р Аде, и аз трябваше бързо да помоля за помощ от него добавих го във Facebook и разговарях с него, за да ми помогне, той ми каза, че ще ми помогне с всичките ми проблеми, в рамките на 24 часа този велик човек излекува моята болест и след 48 часа съпругът ми, който ме остави за 7 години, се върна за мен, който искаше прошка, аз се съгласих с д-р Аде, че ще споделя добрите новини и ще оставя на света да знае за него, така че моите братя и сестри, които се нуждаят от помощ от всякакъв вид, се свързват с д-р Аде и ще бъдат уверени, че имат решение на вашите проблеми. За WhatsApp Чат и Директни обаждания: +27710187753. Имейл: [email protected].