Last news in Fakti

18 Май, 2019 20:07 4 404 4

Ексшефът на полицията в Раковски съди МВР

  • раковски-
  • георги илиев

Илиев бе задържан на 18 април 2018 година

Ексшефът на полицията в Раковски съди МВР - 1
Снимка: Пловдив24

Бившият шеф на полицията в Раковски Георги Илиев, който е подсъдим за взимане на подкуп, заведе дело срещу МВР заради уволнението си. Това става ясно от решение на Административен съд Пловдив, съобщи Plovdiv24.bg.

Илиев бе задържан на 18 април 2018 година, тъй като прибрал 20 000 лева подкуп от търговец на цигари без бандерол. Той раздал по 1000 евро на оперативните работници Валентин Гоцев и Желязко Колев, които бяха задържани с него. Заради това престъпление Илиев първо бе отстранен от поста си, а по-късно и уволнен. Именно заповедта за уволнението си обжалва пред Административния съд, като аргументът му е изтекла давност. Тоест до една година след установяване на престъплението може да се наложи дисциплинарно наказание "уволнение".

Според Административния съд обаче в случая става дума за тежко нарушение на служебната дисциплина, което предполага давност за налагане на дисциплинарното наказание две години. С този мотив магистратите отхвърлят исканата отмяна на заповедта за уволнение на Георги Илиев. Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    35 3 Отговор
    Е те това е наглоста в България и тя е заради подкупните ни съдии. Ако тоя беше одрусан със затвор 10 години като кметицата-крадла, нямаше и да му минава през акъла да е толкова нагъл...
  • 2 Будалата

    16 0 Отговор
    Те това е наглост да си усран до ушите и казваш чист съм.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бъгс Бъни

    0 0 Отговор
    Рекетьор, че и нагъл. Униформеният бандит от добро не разбира. Съд до дупка за прасето-разбойник с пагони!