21 Май, 2019 16:37 23 749 34

Щерката на Митьо Очите втрещи прокурорите с въпрос

  • митьо очите
Щерката на Митьо Очите втрещи прокурорите с въпрос - 1
Снимка: БГНЕС

„Г-н прокурор, Вие заплашван ли сте от баща ми?” - с тези думи се обърна Станислава Желязкова – дъщеря на Димитър Желязков-Митьо Очите, към единия от държавните обвинители по делото срещу групата на Желязков.

Днес разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд се провали и бе отложено. Стана ясно, обаче, че на прокурорите е назначена физическа охрана. Гардовете влязоха дори в съдебната зала и застанаха зад гърба на обвинителите по време на делото.

След това медиите попитаха прокурорите дали са получавали заплахи. Те обаче постоянно отклоняваха въпросите, предаде Флагман.бг.

„Охрана дали има или няма, това са съвсем различни неща. Излизаме извън предмета на делото. Още един път казвам, че тук всичките дела, които разглежда Специализираната прокуратура, са дела с голям обществен интерес. Така че по всяко едно дело има интерес…”, заобяснява прокурорка. Освен нея днес в съда се явиха още двама държавни обвинители.

Репортери няколко пъти зададоха въпроси на прокурорите - дали са заплашвани по това дело. Като журналист се изяви и Станислава Желязкова. Тя също пита неколкократно дали баща ѝ е заплашвал обвинителите. Отговор обаче така и не последва.

„Не желая да коментирам този въпрос. Класифицирана информация е. Обърнете се към ръководството на прокуратурата”, каза Калин Близнаков - още един от обвинителите, който говори пред медиите.

Станислава Желязкова в един момент съжали прокурорите и призова журналистите да ги оставят да си почиват.

Репортерите обаче след това се насочиха към нея.

„Аз току-що, както вас, зададох въпроса – дали са заплашвани. Всички чухме отговора, какво да ви кажа”, коментира Желязкова.

Тя също е подсъдима по делото. След въпрос - участвала ли е в групата на Димитър Желязков, Станислава се засмя: „Разбира се, че не. Аз освен да съм му дъщеря, никаква друга функция не съм извършвала. Разбира се, това ще стане ясно в хода на делото. Аз получих обвинителния акт. Не мога да разбера в какво съм обвинена. Няма дата, място на извършване на престъпление. Просто съм член на група. Живот и здраве, всички ще се запознаем с него, включително и съдът, но нека да тръгне разпоредителното заседание.”

Станислава Желязкова обясни, че е била бременна в осмия месец, когато е трябвало да прави рекет според обвинението.

Приятелят ѝ Велислав Попов пък в момента бил в болница. Нямало кой да гледа щерката.

„Баща ѝ е в болница и аз съм оставила детето. Едва-едва съм дошла и просто това отлагане ще ми представлява много голяма трудност, защото ако не дойда пък - аз съм под гаранция - ще ме арестуват и просто ще е много тежко, специално за мен”, заяви още Станислава.

Междувременно стана ясно, че подсъдим от групата на Димитър Желязков-Митьо Очите е изчезнал. Това бе една от причините за провала на разпоредителното заседание днес в Специализирания наказателен съд.

Подсъдимите са общо 13. Единственият, който днес не се яви, бе Юмер Мехмед.

Той е бил разпитван два пъти в досъдебното производство. Сведенията му са били от полза на държавното обвинение, обясни пред съда и пред репортерите един от адвокатите в процеса – Иво Найденов.

Юмер Мехмед не може да бъде открит. Той се води нередовно призован. Не е намерен на адреса, на който би трябвало да е по документи. В съда е получено писмо от кмета на поморийското село Бата, че Мехмед не живее на съответния адрес.

Илиан Василев – адвокат на Митьо Очите, излезе със своя версия пред съда за отсъствието на обвиняемия. Той попита как така Юмер Мехмед досега е бил намиран от органите по досъдебното производство, когато е трябвало да бъде разпитан, а сега не може да бъде открит.

Адв. Василев призова съдът да даде кратка почивка и да поиска от прокуратурата реалните координати на подсъдимия, включително и негов телефон.

Защитникът на Митьо Очите коментира, че от обвинението нарочно крият Юмер Мехмед, за да може делото да се бави, а съответните подсъдими да бъдат държани в ареста необосновано.

Прокурорите отхвърлиха тази версия и обясниха, че след като процесът вече е в съдебна фаза, те не носят отговорност за издирването на подсъдимите.

Юмер Мехмед се оказва нарушител на паричната гаранция от 1000 лв., която му е наложена като мярка за неотклонение. Затова председателят на съдебния състав – съдия Лилия Георгиева, обяви конфискация на гаранцията в полза на държавата.

Мярката му за неотклонение пък бе изменена задочно в най-тежката – „задържане под стража”.

Юмер Мехмед бе обявен и за общодържавно издирване от съдия Георгиева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    52 4 Отговор
    ЗА ГАРГАТА ГАРДЖЕТО И Е НАЙ ДОБРИЯ ПЕВЕЦ
  • 2 лошата

    16 33 Отговор
    тази съдийка е нарочно подбрана поръчкова изпълнителка , присъди ще имаи без виновни

    Коментиран от #14

  • 3 6б клас

    53 16 Отговор
    Стига сте му яли ЗАДНИКА на Желязкоя.ДОКОГА ще ни занимавате с този тип.Желязков вие виновен за всичко. /наркотици,рекет,изнасилвания/хайде да си говорим открито за това кой го е създал като такъв.

    Коментиран от #9, #16, #30, #33

  • 4 Рошко

    31 0 Отговор
    Станислава джуката ,вай вай не това няма се опраим ,тва нашето на нищо не мяза
  • 5 ТТТ

    33 3 Отговор
    още ли не занимавате с тоя циганин пардом ром
  • 6 коичо

    22 0 Отговор
    този е пята песен стига
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ФИНЦИ

    26 7 Отговор
    по интересни ще са делата на боико цецо и на вас прокурори които сте едни долни мошанки и не ставате за нищо само скълъпени дела се упитвате да правите
  • 9 ФИНЦИ

    18 8 Отговор

    До коментар #3 от "6б клас":

    еиии един нормален сред 100 малоумника да братле прав си ми те го създадоха кои друг ти можеш ли без протекции да правиш нещо в българия не то е ясно но на тапанарите няма да можеш да го обясниш остави ги

    Коментиран от #18

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Кореняк

    12 0 Отговор
    Изглежда че Юмер е дал фира... Ще го търсят тепърва.

    Коментиран от #17

  • 12 Едо

    30 5 Отговор
    До ,,ФАКТИ"! НЕ Е ЛИ СТРАННО, УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА, ЧЕ ОДЕЛЯТЕ ТОЛКОВА МЯСТО ЗА ,,МИТЬО ОЧИТЕ", А И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТЕ ЗА ТЕЖКОТО МОРАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ ГАНГСТЕРИ, КОИТО СИСТЕМНО УНИЩОЖАВАТ МНОГОСТРАДАЛНАТА НИ РОДИНА БЪЛГАРИЯ!?
  • 13 Това

    11 2 Отговор
    е най-големия виц. Прорекетьори, осрахте се, единия имал сънотворни в шкачето си, другия-репелент!? Или ги съдете, кат сте толкоз курназ, или - целувайте ръка и искайте прошка. Няма да сте Прокур. цял живот!!

    Коментиран от #15

  • 14 Бай Сиган

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "лошата":

    ,,Станислава Желязкова в един момент съжали прокурорите и призова журналистите да ги оставят да си почиват". Тя ли е шефа на г-да ЖУРНАЛИСТИТЕ в България ?
  • 15 ЗАКОН ли е, ще се спазва !

    19 0 Отговор

    До коментар #13 от "Това":

    Щом са решили да са бандити,ще ги съди цяла България до дупка !
  • 16 Крайно време

    16 0 Отговор

    До коментар #3 от "6б клас":

    Да им дават присъда : за цял живот зандан! И да не ни занимават с престъпници ! Или в урановите мини !
  • 17 Ще стане ясно

    16 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кореняк":

    Може и да не е жив... Нали са бандити,всичко може да се очаква. Я поглеж само оня дебелия адвокат, колко ли му е хонорарчето ? А, дали ще си го декларира за пред данъчните заванлията ? А, клиентите му как са ги спечелили ? С пот или с кръв ?
  • 18 Комунистите

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "ФИНЦИ":

    Нека да си каже, кои са те ?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ИВАН

    12 0 Отговор
    Пуснали някакъв циганин - юмер мехмед, а тия 1000 лв. ще покрият ли разходите за издирването му и принудителното довеждане
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 митко палалузов

    12 0 Отговор
    Тия не трябва да ги съдят, направо да ги трепят, тоя процес е голям фарс!
    Държавата е пълна трагедия, щом не може да се оправи с едни селяни от Несебър.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ясно е

    5 0 Отговор
    Нео мутри , в нормалните държави тези получават максималните присъди без право на замяна ! Тука наричат конфликтите им "селска свада" .... Явно последните години ретроградната манипулативна политика си върши чудесно работата ...
  • 25 Townboy

    5 1 Отговор
    Вместо да го "самоубият" тоя боклук в затвора ни занимават редовно с него и го ползват да ни респектират.
  • 26 Българин

    5 0 Отговор
    Докъде го докархме, някаква си п..ла да се прави на интересна по селски, тоест по мутренски.Възпитание липсва, то се вижда, но някой не сие свършил работата в това отношение.
  • 27 Божо Кравата

    2 0 Отговор
    Дано най-накрая си получат заслуженото тези мутри, щедро финансирани и подкрепяни от определени политически кръгове. ГЕРБ отново имат по един пръст освен в дупетата си, и в кацата с меда на Очите!
  • 28 Гост 2

    8 1 Отговор
    Защо не пречукате грозната дъщеря на тоя мръсник,а после и него.
  • 29 Цаца

    5 1 Отговор
    Държавата я няма, не може да пребори един треторазряден бияч. В органите работят малодушни некадърници които нямат капка доблест и чест във себе си. Всичко е завладяно от алчност, липсва всякакъв морал!
  • 30 huestia

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "6б клас":

    BOIKO deiba negovata mamichka naroda e vinoven sviknal e da go ebal i taka shte e mnogo dalyo vreme mi pone da se varnat pod tursko robstvo noje da se opravim
  • 31 Бай хуй

    2 0 Отговор
    На дядо митко да му пуснат една 30 годишна присъда и той сам ще се укроти в кафеза
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Дългия

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "6б клас":

    И кой го е създал като такъв?
  • 34 Даа

    0 0 Отговор
    Обаче ме кефи нахалството и хитроумието с което тая мила дъщеря, майка и човек се изявява, откъде има очи туй мило момиче така да подпитва и вменява че тя 'изпълнява функция' - дъщеря на някъф човек който дори не е сигурно че е заплашвал прокурорите и дори е по-близо до свещенник и божа кравичка отколкото наркопласьор и бивше престъпно страшилище по южното черноморие