24 Май, 2019 15:55 8 257 6

Има задържан за убийството на една от най-богатите пловдивчанки

  • пловдивчанка-
  • убийство

Има версия, че е поръчана от сина си

Има задържан за убийството на една от най-богатите пловдивчанки - 1
Снимката е илюстративна

Десет години след убийството на една от най-богатите жени от Пловдив – В. Б., полицията стигна до заподозрян за зверството. Окръжната прокуратура в града задържа 32-годишния З. Д. по подозрение, че той е човекът, наръгал няколко пъти с нож в корема жената пред дома ѝ, пише "Труд".

Разследването установило, че е действал по поръчка на сина на жертвата – Г. Б., който искал да задигне нотариалните актове на цялото имущество, оставено от покойния му баща. В. ги носела винаги със себе си в дамската си чанта.

Трагедията се разиграла на 30 септември 2009 г. Вдовицата вечеряла със сина си, който я закарал до кооперацията, в която живее. В тъмното там я чакал съучастникът му. Той се опитал да изтръгне чантата ѝ, но когато усетил съпротива, започнал да я ръга с нож в корема.

Медиците не успели да спасят жената и тя издъхнала от тежките рани. Подозренията на полицията веднага паднали върху сина ѝ, който наследил всичко, но доказателства не били събрани. Младежът разпродал имотите. Изпил и наследството на баба си, а когато през 2011 г. обеднял, опитал да се самоубие. Година по-късно Г. загинал, след като се разбил с мотора си в Слънчев бряг.

Делото за убийството на Виолета било възобновено през миналата година. Разследващите стигнали до З. Д., който работи като управител на заведение. Той е задържан за 72 часа. Ако вината му бъде доказана, може да получи до 20 г. решетки или доживотен затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шелок Холмс

    43 0 Отговор
    З. Д. се е похвалил някъде и така е бил разкрит.
  • 2 Еню

    24 0 Отговор
    Ко се прайте, бе. Клошара дето ужким запалил тютюневите складове и царски конюшни още е задържан.
  • 3 Голям прос

    34 2 Отговор
    За оная пишман-шофьорка, която отнесе полицая с джипа си, нищо не казват. Тая трябва да лежи повечко, а не доктора, застрелял мазния циганин в жилището си. Крайно време е да има реални наказания и закон за защита на имуществото
  • 4 Майор Костов

    8 1 Отговор
    ...една от най-богатите жени от Пловдив – В. Б...
    Някой май не знае, че умрелите нямат "лични данни" и по навик пишат глупости.
  • 5 Реалист

    8 0 Отговор
    До 2011г. бил изпил всичко и същата година бил обеднял та чак искал да се самоубива, но в същия момент освен, че не се е самоубил - година по-късно кара негов мотор на слънчев бряг - та колко да е бил обеднял..?
    Доста грешки в статията очевидно...!
  • 6 Минаващ от тук

    6 0 Отговор
    Когато си боклук пропилял и животи, и имоти.