Last news in Fakti

27 Май, 2019 15:20 2 624 0

Убийството в Хасковско станало неволно с незаконна пушка

  • лозен-
  • пушка-
  • убийство

За престъплението е задържан е 54-годишният зет на жертвата

Убийството в Хасковско станало неволно с незаконна пушка - 1
Снимка: БГНЕС

От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив споделиха подробности около убийството на 74-годишен мъж в хасковското село Лозен.

Смъртта на 74-годишния Г.Я. била причинена по непредпазливост чрез използване на огнестрелно оръжие – малокалибрена пушка. Към момента е установено, че извършител на деянието е Т.В., на 54 г., който е задържан за срок от 24 часа.

На 26 май Т.В. е гостувал в дома на жертвата в с. Лозен, обл. Хасково. Той живеел на семейни начала с дъщерята на пострадалия. Т.В. е използвал оръжието в двора на къщата, като по непредпазливост е прострелял Г.Я., след което сам подал сигнал на тел. 112.

Т.В. не е притежавал законно разрешително за пушката. Предстои той да бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и да бъде привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 122 ал. 2 от Наказателния кодекс – за причиняване на смърт по непредпазливост другиму с огнестрелно оръжие и за престъпление по чл. 339 ал. 1 от Наказателния кодекс - за притежаване на оръжие без надлежно разрешително.

Разследването по случая продължава. Районна прокуратура-Свиленград наблюдава досъдебното производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА