Last news in Fakti

27 Май, 2019 15:57 2 448 6

Болногледачка теглила пари от чужди дебитни карти

  • дебитна карта-
  • банкомат-
  • болногледачка

На няколко пъти Шурай Х. успяла да изтегли от дебитните карти общо сумата от 745 лева

Болногледачка теглила пари от чужди дебитни карти - 1

32-годишната Шурай Х. е предадена на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за теглене на пари от две дебитни карти без съгласието на титулярите им. Общо от картите подсъдимата успяла да изтегли 745 лева в условията на продължавано престъпление по член 249, ал. 1 от НК.

Шурай се договорила с жена от търговищко село да ѝ помага в домакинството и за грижите на болния ѝ син срещу заплащане. Подсъдимата започнала работа в дома на потърпевшата Фатме М. през пролетта на 2017 г. и работела там до август.

Дебитните карти, по които Фатме и болният ѝ син получавали инвалидна пенсия и социални помощи, стояли в торбичка в дома ѝ заедно с ПИН-кодовете. На 16 август 2017 г. незабелязано от Фатме наетата болногледачка и помощничка Шурай взела торбичката с картите. Още на следващия ден подсъдимата погасила част от задълженията си на посттерминално устройство. Платила с две трансакции и борчовете си към магазин. След това на банкомат проверила наличността в двете карти. На няколко пъти Шурай Х. успяла да изтегли от дебитните карти общо сумата от 745 лева.

Ако бъде призната за виновна от състав на Варненския окръжен съд, 32-годишната подсъдима може да получи наказание лишаване от свобода от 2 до 8 години и глоба до двойния размер на неправомерно изтеглената сума.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 байхой

    10 3 Отговор
    Те на това му се казва ТУРСКИ сериал.....

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Хахохи

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "дада":

    Че кой ти говори за хасвалт Пашата?! Тук става въпрос, че женичката е наета да помага вкъщи, а тя решила да взима двойна заплатка. Това не е ли сюжет за турски сериалУ

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хасан

    2 0 Отговор
    Ние ромите не се крадем по между си. В статията навярно става дума за турци.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.