6 Юни, 2019 15:40 3 386 7

Митична крими фигура изплува в делото срещу Иванка Ройдова

  • иванка ройдова

Иванка Ройдова ще се изправи пред съда на 27 юни

Митична крими фигура изплува в делото срещу Иванка Ройдова - 1
Снимка: БГНЕС

Иванка Ройдова, която е подсъдима за поръчителството за 6 убийства отново се изправи пред Апелативния съд. Ход на делото обаче не бе даден, тъй като защитничката на Ройдова липсва. Адвокат Галя Гълъбова е в чужбина и идването ѝ в съдебна зала се оказа невъзможно. Магистратите определиха нова дата на делото, на която се очаква показания да даде основният свидетел - Степан Кара. Митичната фигура на украинеца Кара, братът на легендарния Димитро Кара, изплува в делото като посредник, към който Иванка се е обърнала, за да наеме изпълнител за масовата екзекуция на роднините ѝ, пише trafficnews.bg.

Иванка Ройдова ще се изправи пред съда на 27 юни.

Ройдова бе осъдена на 3 години условно от Окръжен съд – Пловдив, а няколко месеца по-късно състав на Апелативен съд я осъди на същия срок, но този път реално. Ройдова бе отведена с белезници от съдебната зала директно в затвора в Сливен. Още няколко месеца по-късно Върховния касационен съд отмени решението на пловдивските магистрати и подсъдимата бе освободена.

В мотивите си ВКС поставя редица въпроси, които по време на съдебното следствие са останали без отговор.

Едно от заключенията на върховните съдии е, че съдът не само е накърнил правото на подсъдимата да се защитава, но и сам се е лишил от възможността да провери дали твърденията, изнесени по делото, са истина. ВКС заключава, че този пропуск не е направил впечатление на въззивната инстанция и Апелативния съд е допуснал нарушения на процесуалните правила за проверка и оценка на доказателствата.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай

    4 0 Отговор
    къв е тоя джендър

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Комуниста

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Капиталиска, потенцялна убиййца, за пари е готова да изтрепе и родата.
  • 3 T-rex T-nerex

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бай":

    Азис е това бе батко не го ли позна???
  • 4 Големия хур

    3 0 Отговор
    Ееее ай стига бе тея украински шматки високи по 1.50м с вдигнати ръце и с по 5лв в джоба ги направиха митични
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Хипермен

    3 0 Отговор
    Чакайте малко, ма нали тоя беше агента на ДАНС под прикритие.... Сметайте кви са им агентите и колко тежат показанията им, съсипаха живота на жената на база показания на некъв си там филма... Божеееее..
  • 7 месара

    1 0 Отговор
    тая що не гние в затвора?!