Last news in Fakti

10 Юни, 2019 14:55 11 156 17

Делото срещу Гриша Ганчев е на финалната права

  • гриша ганчев-
  • дело

Тематично озаглавената акция "Захар" се проведе през 2012 година

Делото срещу Гриша Ганчев е на финалната права - 1
Снимка: БГНЕС

Делото срещу Гриша Ганчев, започнало преди 4 години, е на финалната права. Обвиненията срещу бизнесмена са за престъпления, свързани със сделки със захар. Според прокуратурата Ганчев е ръководел престъпна група, част от която е и синът му Данаил, която укрила данъци на обща стойност 711 580 лева. Това се случило чрез фиктивни сделки.

Има и други обвиняеми от "Литекс комерс".

По същото дело бизнесменът беше обвинен и за закана с убийство към бившия шеф на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов, но от самото начало на процеса Стефанов обясняваше, че бил заблуден за заплахите.

Тематично озаглавената акция "Захар" се проведе през 2012 година. Тогава служители на ГДБОП и НАП нахлуха в офисите на "Литекс комерс". Делото беше внесено в съда едва две години и половина по-късно, тъй като защитата на Ганчев Татяна Дончева категорично заяви, че процесът трябва да приключи или да бъде внесен в съда предвид законовия 2-годишен срок.

Чрез публикации в медиите през април тази година стана ясно и че собственикът на "Литекс" има ново обвинение - че е ръководил още една престъпна група за данъчни злоупотреби при търговия със захар. След проверка на журналисти стана ясно, че второто дело е внесено в спецсъда още в края на миналата година.

Днес и в утрешния ден предстоят пледоарии на страните по делото, а след това се очаква съдът да насрочи дата за крайното си решение.

На едно от заседанията адвокатката на Ганчев Татяна Дончева в прав текст обвини, че държавната машина играе на едната от двете страни, като целта е Ганчев да се раздели с "Петрол".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    27 16 Отговор
    Абе тея червени куфарни милионери насищане нямат. И все дончева мултигрупката ги защитава. А тоя превърта парите на Нора Ананиева - парите на партията крала 45 години труда на българите и подарила златния ни резерв на орките.

    Коментиран от #7

  • 2 КОЧА

    20 5 Отговор
    ДА ГО БЕСИМ И ГОТОВО -ДА МУ ВЗЕМЕМ ПАРИТЕ .......
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Рукола за #КОЙ

    33 3 Отговор
    Някой ще каже ли от властимащите какво стана с 56-те милиона на Домуса които има да да ги дава на държавата

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Kubeto

    15 1 Отговор

    До коментар #4 от "Рукола за #КОЙ":

    Може да се каже, че той е държавата или поне част от това понятие...
  • 6 ДОГ

    14 2 Отговор
    Ще го оправдаят " момчето", то е "свръх интелигентно", само е заплашвало с убийство и е "взело" някакви си 700 / 800 000 лева!! Къде ще го сравнявате с Иванчева, която видите ли си "поискала парички" и хоп 20години!!!
  • 7 йкнбй

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    То си в грешка червените куфари са при т.н. демократи, говеда и делиормански гелосани мастии.

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Реалист

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "йкнбй":

    Чети бе пенсионер червен, списъка с 103 доверени лица на партията-кърлеж не съм го измислил аз.

    Коментиран от #10

  • 9 месара

    4 3 Отговор
    невинен е, прекратявайте делото!
  • 10 до Реалист

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    Ако вярваш на оня измисления списък който само едно куку знае за него значи си мега луд. Кажи да бесим ли Киро-гела който приватизира завод Балкан с помоща на баба Нора и нейната наместничка там майка му на гелосания.

    Коментиран от #12

  • 11 ХАРОН

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Рукола за #КОЙ":

    Държавата е богата! Ке опрости данакот на Ганчев, Домусчиев, Донев, Събев, Матджуков, Костов, Барбуков, Цветанов, Котараци, Мушмороци, Пеевски, Дръндаровски, Марешки, Гергови, телефонистите, ДДС- фактуристите, евро- строителите, магистралните магьосници и ром- интетраторите. Те ще си вземат китките с лихвите даже, ние ке го духаме пак щото пак от нашиот мизерен лев ке плати богата държава. Онова огромното така казва- ке дам, от да не дам!... От прозорецо на министерската тойота.
  • 12 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "до Реалист":

    Във списъка вярвам защото логиката на развитие в България след 1989г го доказа. Имаше и има "червени барони" и хората в сянка над тях. Нефтохима в Бургас и ТИМ във Варна са само един от примерите. Изтървахме момента да ги избесим а и нямаше нужда от втори "Народен съд" - щеше да доведе до още по-голямо разделение на нацията. Гела е един от малкото който се доказа като успешен бизнесмен, въпреки миналото си. Приватизацията на БМФ е мътна и свързана с бсп - на посещение в бмф преди приватизацията ходи лично стани-гей. Въпроса е че кирчо оживя в най-голямата световна криза в морския транспорт през 2008-2009г. Сега дори купи някаква щатска фармацевтична компания. Нагло действа, но сравнявайки го с крадливото джудже ганчев, е на светлинни години от него. ГАНЧЕВ Е ЗА ЗАТВОРА, КИРО Е ЗА СЛЕДЕНЕ ИЗКЪСО ОТ НАП И ПРИВАТИЗАЦИОННАТА АГЕНЦИЯ.
  • 13 asenviplitex

    2 0 Отговор
    Зад цялата тази дандания,стои Бойко Методиев Борисов.
    Я се замислете малко върху следното!
    За какво му е на човек да ощетява държавата със 724 000 при положение,че извади над 10 млн лева,за да забави футболния ЦСКА?!
  • 14 България

    0 0 Отговор
    В затвора всички дърти старчета крадци на милиони,те ограбиха България.Кое е следващото дърто старче за затвора?
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Uih

    0 0 Отговор
    Изроди
  • 17 Напротив

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "йкнбй":

    Този изверг е един от окралите парите от куфарчета 98. Парите от куфарчета бяха откраднати 97 от хора с Ганчев, ж.делчев, и др. сл.трифонов е бил с тях. Не става въпрос за комунисти, а за садисти. Има и други от ловеч. От бургас и Плевен. Те работят с межд.мафия