Last news in Fakti

13 Юни, 2019 12:47 2 349 6

Спецпрокуратурата огласи нови разкрития за ученика-атентатор от Пловдив

  • ученик-
  • атентат-
  • пловдив-
  • атентат

Намерени са взривни вещества и устройства несъпоставими с други казуси в българската история, коментира говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева

Спецпрокуратурата огласи нови разкрития за ученика-атентатор от Пловдив - 1

"В последните дни в различни медии се появиха публикации против прокуратурата. Непроменено е мнението на прокуратурата, че детето е жертва на радикализация. От другата страна са интересите на обществото. Намерени са взривни вещества и устройства несъпоставими с други казуси в българската история. Това не е било известно и на родителите". Това разкри на брифинг говорителят на Специализираната прокуратура Сийка Милева.

"Намерени са сериозни доказателства, видеоклипове, изпращани от него към вербовчика в тази насока", разясни говорителят на прокуратурата.

Според държавното обвинение продължава да има реална опасност за сигурността на голям брой български граждани.

Милева заяви още, че информацията за радикализация не е подадена от родителите.

"Прокуратурата ще продължи да иска задържането на лицето. Ще бъде изолиран в специална среда, в която ще говорят с него психолози и психиатри", коментира тя.

Припомняме, че днес се гледа мярката на заподозрения за подготовката на атентат в Пловдив тийнейджър. В дома на 16-годишното момче в Пловдив бяха открити взривни вещества и схеми за за направа на бомби

Самоделни взривни устройства, знаме на "Ислямска държава" и книга за терористичната групировка - това са част от предметите, открити при претърсването на 2 помещения, ползвани от арестувания.

От Специализираната прокуратура настояват момчето да бъде изведено от семейството и настанено в изолирана среда, в която да се работи с него.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mom4eto

    15 0 Отговор
    ХАХА СМЕШНИЦИ не стига че родителите са информирали а нагледците разпространяват информация за момчето не се изненадвам щом ДАНС раздава лични данни на проститутки! :(
  • 2 Униформени духачи

    12 0 Отговор
    И защо да вярваме на доказана престъпна група ,( прокуратура,) вий сте като мастй обикаляте из телевизиите и лансирате свободните си съчинения като знаем че вашия главатар Гешев колко пъти е наказван
  • 3 Пешо

    10 1 Отговор
    Разследване на тероризъм не се прави с изявления по медийте всеки ден. Затворете си тъпите уста за да може специалистите да си вършат работата. Тъпи прокурори.

    Коментиран от #5

  • 4 ъъъ

    2 0 Отговор
    За този велик, невероятен супертерорист разбрах. Вече дни наред от сутрин до среднощ само за него слушаме. Кажете как върви делото срещу бош терориста с гуменките...?
  • 5 hmhmhm

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Пешо":

    те и без това работа няма да свършат
  • 6 Иван

    0 0 Отговор
    Сега майка му ще започне да ридае по медиите как синчето й е добро дете и са виновни политиците, общината, учителите, лекарите и т.н.