Last news in Fakti

14 Юни, 2019 13:39 3 932 6

Запечатаха бургаската RN-TV по сигнал на национални телевизии

  • телевизия-
  • рн-
  • rn-tv-
  • гоце делчев-
  • гдбоп-
  • бургас

Акции на ГДБОП в Гоце Делчев и Бургас, МВР търси злоупотреби с интелектуална собственост

Запечатаха бургаската RN-TV по сигнал на национални телевизии - 1
Снимка: БГНЕС, архив

Вчера бургаската телевизия РН е била запечатана, а след това техниката ѝ е била иззета. Информацията беше споделена на извънреден брифинг от зам.-апелативния прокурор на Бургас Йовита Григорова.

"През 2018 година в Районната прокуратура в Бургас са постъпили множество сигнали, че през мобилно приложение неправомерно са излъчвани платени канали", обясни Григорова, цитирана от регионалното издание "Флагман".

От думите ѝ стана ясно, че сигналите идват от "две национални телевизии". По всяка вероятност тя визира NOVA и bTV.

"В края на септември 2018 година е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172а, ал.1 - против интелектуалната собственост. Предвид продължаваната престъпна дейност, е пристъпено към действие на незабавно преустановяване на тази дейност. Извършени са действия по претърсвания и изземвания", каза още Йовита Григорова.

В акцията са участвали служители на кибер сигурност, НАП и Комисията за регулиране на съобщенията.

По думите на Йовита Григорова са причинени значителни финансови щети - няколко милиона лева. Конкретната сума все още се уточнява, не е изключено преквалифициране на обвинението и привличане на обвиняемо лице, каза още зам.-апелативният прокурор на Бургас.

Днес думите ѝ бяха потърдени от говорителя на главния прокурор - Румяна Арнаудова. Арнаудова сподели че нанесените щети от кражба на интелектуална собственост са в размер на около 10 млн. лева.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    20 3 Отговор
    Боко току що си купи телевизия и започнаха репресиите.
  • 2 Bubbles

    13 3 Отговор
    Браво браво, така се прави демокрация и свобода на словото, хвала на такЪви деятели!
    ХАИЛ ТИКВА!
  • 3 Doni Brasko

    8 1 Отговор
    Същото се случи и в Сандански. Личи си, че действат в стила на ГЕРБ. Сега ще се заведат дела за щетите и познайте кой ще плати. Точно както по времето на Цвъки като вътрешен министър. Показност за сметка на народа.
  • 4 ЧИФТ ДОМУЗ ГЛАВИ

    4 1 Отговор
    КОЛКО СА НАЦИОНАЛНИ "НАЦИОНАЛНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ"?
    КАБЕЛАРКИТЕ "КРАДАТ" ОТ СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ТЕРИТОРИЯТА.
    А КОЛКО КОЖИ Е СМЪКНАЛА УПРАВАТА ОТ ХОРАТА?
    ПРИВАТИЗАЦИИ, КОНЦЕСИИ, ЗАВОДИ, СМЯНА НОМЕРА НА КОЛИ ,
    ДДС 20 НА ВСИЧКО, ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ, ЛОШО МЕДИЦИНСКО ОБСЛУЖВАНЕ, СМЯНА ПО ВСЯКО ВРЕМЕ КАСОВИ АПАРАТИ, И ЗА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ.
    ЗАЩОТО ВСИЧКОТО СБОР В БидЖЕТА Е ОТ ГЛОБИ, ДАНЪЦИ, ТАКСИ, КОНФИСКАЦИИ, НО НЕ И ОТ РЕАЛНО ПРОИЗВОДСТВО, КОЕТО ДА НОСИ ЧИСТИ ДОХОДИ И ДОБАВЕНА СТОЙНОСТ.
    ПИ***Я НА ТАКАВА "ДЕМОКРАЦИЯ" -СТИЛ 90 -ТЕ"
    СПОМЕН ОТ МУТРИСТАН. КРАДЕЦЪВ ВИКА , ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!
    ТРЯБВА НА ДЕЙВИД ЧЕРНИ ЗА ИЗГРАДЯТ ПАМЕТНИК У НАС, ЗАЩОТО ПЪРВИ ПРОЗРЯ ОЩЕ В ДАЛЕЧНАТА 2007 ГОДИНА ЗА КАКВО ИДЕ РЕЧ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОТ НАПОДАБЯВАЩО РАЗПЪНАТА ЛЪВСКА КОЖА, КОЯТО ВСЕ ПОВЕЧЕ МОЖЕ ДА СИ ОПРИЛИЧИ С ТАЗИ НА ПУДЕЛ.
    КАТАФАЛКА , БАГАЖНИК НЯМА! НИКОЙ , НИЩО НЕ СИ Е ЗАКАРАЛ СЪС СЕБЕ СИ!
  • 5 Ако ползваме свободната енергия

    2 0 Отговор
    И станем независими от бензина тецовете пак ше бъдем престъпници щот видиш ли ползваме нещо дет не плащаме😂😂😂и аз симисля ка така некои не е отворил каса да плащаме че земята се върти
  • 6 Burgas

    1 1 Отговор
    Пак се пише глупости била запечатана телевизията тогава от каде дават новините вчера днес сигорно са си изместили студиото у дома си и от там предават новените на канал 0 :D :D :D