Last news in Fakti

16 Май, 2012 17:16 1 966 0

Нищят убийството на Стоян Стоянов в края на юни

  • убийство-
  • стоян стоянов-
  • гранити

Двама от обвинените за отвличането и смъртта на бургаския бизнесмен остават под домашен арест.

Нищят убийството на Стоян Стоянов в края на юни - 1
Снимка Грамофона

Съдът реши, че Галин Костов и Нено Стоянов могат да запазят международните си паспорти. „Ще омаловажим работата на полицията ако им вземем паспортите”, коментира председателят на съдебния състав Захарин Захариев. Според него след като двамата са под домашен арест, не е нужна забрана да напускат страната, съобщи "Грамофона".

Делото „Гранити” обаче отново даде заден ход. Новото отлагане е за края на юни, решиха магистратите в Бургас. Този път причина да не се даде старт на делото е предявените граждански искове от наследниците на убития бизнесмен Стоян Стоянов. Спор предизвика искането на неговите родители, 11 годишният им внук Герман да бъде конституиран като частен обвинител. Съдът реши да се съобрази със сроковете за обжалване на частните искове. Общо 1,5 млн. лева кръвнина искат близките на Стоян Стоянов за неговите наследници.

Времето до 25- ти юни ще е необходимо и на прокуратурата, за да се подготви. Основният обвинител Ангел Георгиев е в болнични, а неговите заместници искат време, за да се запознаят с материалите по делото, които вече надхвърлят 60 тома.

Собственикът на фирма „Гранити” беше отвлечен на 6- ти март 2008 година. За убийството му са обвинени Нено Стоянов, Стоян Колев, Галин Костов, Стоян Петров и Станислав Михайлов. Стоян Петров остава в ареста с постоянна мярка „задържане под стража”, решиха съдиите. Те не се съобразиха с факта, че той от две години е зад решетките. Делото срещу Станислав Михайлов пък се води задочно, тъй като е в неизвестност. По настояване на семейството му обаче, Михайлов е представляван в съда от упълномощени адвокати.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА