Last news in Fakti

26 Юни, 2019 20:55, обновена 26 Юни, 2019 21:01 4 273 17

Спецсъдът остави Банев зад решетките

  • николай банев

Бизнесменът е обвинен в данъчни престъпления и пране на пари

Спецсъдът остави Банев зад решетките - 1
Снимка: БГНЕС

Специализираният наказателен съд остави в ареста бизнесмена Николай Банев, обвинен в данъчни престъпления и пране на пари, предаде bTV. Следващата седмица мярката за неотклонение ще бъде обжалвана в Апелативния съд.

Според защитата днес изтичат 8-те месеца от задържането на Николай и Евгения Баневи. Но прокуратурата брои срокът от влизането на двамата в български съд, а не от задържането им с европейска заповед в чужбина. Така, според обвинението, максималният срок изтича в началото на август. Съдът се съгласи с това, въпреки европейските правови разпоредби. Защитата е изпратила и запитване до главния прокурор Сотир Цацаров.

Вече са покрити милион и половина от задълженията на Николай Банев и къщата му е свалена от обществена продан. По този начин пада и едно от обвиненията му, твърди защитата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    53 9 Отговор
    НО всичките подлоги на ГЕРБ крали и разпределяли апартаменти са невинни! :(

    Коментиран от #6

  • 2 Зайко Байко многознайко

    39 1 Отговор
    Този червен куфарен крадец не че е китка за мирисане, но като сте почнали , давайте по равно и подред, иначе си е чисто рекетиране към едни и отваряне на вратички за други да им приватизират " бизнеса".

    Коментиран от #3

  • 3 Драйвър

    20 3 Отговор

    До коментар #2 от "Зайко Байко многознайко":

    Какъв бизнес им приватизират на тези?Та те са мошенници,техния "БИЗНЕС" е измами и пране на пари,на тях освен колите и къщите друго няма какво да им се вземе,а излязат ли на свобода ,друго освен измами не умеят и затова ще ограбят други хора!За това като им ограничът свободата-спасяват Българския бизнес от измамници като тези!А и те първа предстоят да им се предявяват още задължения!Само за отилизацията на отровите от Полимери ще трябват МИЛИОНИ!
  • 4 миризлив пор

    10 1 Отговор
    Въпроса сега е: "колко честни и работещи хора са докарани до това състояние от действията на господина?".
  • 5 123

    4 12 Отговор
    Съсипаха ги тези хорица
  • 6 Драйвър

    15 9 Отговор

    До коментар #1 от "666":

    Какви апартаменти бе дребна дошицо,тези като Курнела са "приватизирали" и УНИЩОЖИЛИ ДЕСЕТКИ ЗАВОДИ!Тук става въпрос за МИЛИАРДИ!Ти пак по себе си съдиш,яд те е ,че живееш в кухнята на родителите си,на тях са им дали апартамент от предприятието в което са "работили",а на теб сега шефът ти и вафла без пари не ти дава,познах нали?Преодолей го "приятелю" безплатните" апартаменти за ИДЕОТИ сършиха 89та година,сега който работи с МИСЪЛТА СИ може да си позволи собствено жилище ,за хамалите няма ;)

    Коментиран от #8

  • 7 Шойл

    15 8 Отговор
    По - големи кражби от герберастите никой не правил в историята на България!
  • 8 Гусман

    12 7 Отговор

    До коментар #6 от "Драйвър":

    Как ти се струват 300 000 000 000 милиарда крадени от 2009 до 2019 от ГЕРБ? Пруваризацията е една малка финансова схема в сравнение с това което откраднаха герберастите, щетите нанесени на РБ ше са за 50 г. напред!

    Коментиран от #9

  • 9 Питам

    6 2 Отговор

    До коментар #8 от "Гусман":

    Абе , ти имаш ли представа какво е число с 20 нули ?!
  • 10 Гербераст

    7 1 Отговор
    Като не искат да се отчитат така ще е ! Рано или късно ще клекнат пред божественния Буда.
  • 11 Прав Слав

    4 1 Отговор
    Кога и другите.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Дени

    11 0 Отговор
    В полимери беше оставил работниците 6 месеца без заплати.семействста и децата гладуваха.да гори в ада комунистическото изчадие
  • 14 Гост

    8 1 Отговор
    Ако ги пуснат ще ги намерят колкото намериха Галеви .
  • 15 Кико

    7 1 Отговор
    Комунист=крадец!
  • 16 Цигани

    5 0 Отговор
    На тея двамата искам да им стоя на лицата особенно на косматия...
  • 17 гост

    2 0 Отговор
    Там,там да си седят.