Last news in Fakti

27 Юни, 2019 15:15 1 238 5

Пуснаха кмета на Костенец под домашен арест

  • костенец-
  • радостин радев

Паричната гаранция, наложена от Апелативния специализиран съд, е в размер на 30 000 лева

Пуснаха кмета на Костенец под домашен арест - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Костенец Радостин Радев излиза от ареста. Апелативният специализиран съд му определи втората по тежест мярка за неотклонение - "домашен арест", съобщи БНР.

Радев е обвинен, че е предложил 30 000 лв. подкуп на местен общински съветник, за да гласува по определен начин. Според прокуратурата това гласуване е било в полза на другия обвиняем по делото - бизнесменът Ивайло Пашов. Първоинстанционният наказателен съд беше определил мярка за неотклонение на Пашов 10 000 лв., която днес съдиите от Апелативния спецсъд увеличиха - на 30 000. Решението на съда е окончателно.

На 17 юни кметът на община Костенец Радостин Радев, заедно със собственик и управител на търговско дружество, бяха задържани по досъдебно производство на Специализираната прокуратура. Радев е обещал на общински съветник сумата от 30 000 лв., за да упражни правото си на глас общинският съветник в полза на приемането на определено решение, което е касаело кмета и другия съучастник, който е управител на търговско дружество, спечелило обществена поръчка, съобщи преди дни наблюдаващият прокурор по делото Десислава Христова. Тя обясни, че решението на Общинския съвет, което е минало на гласуване на 14 юни, предпоставя упълномощаване на кмета на Костенец да подпише запис на заповед към ДФЗ с оглед стартиране на плащанията по изпълнението на обществената поръчка. Съучастникът е управителят на търговското дружество.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ???

    1 0 Отговор
    Вече каквото и да стане ще го сравняват с Иванчева.Защо не го изчакахте да занесе парите-хем щяхте да видите негови ли са или кой му ги е дал.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мигел

    3 0 Отговор
    Ми Курнела е профукала 6 милиона за шест месеца,явно е дала някой лев на съдията да Пусне съпартиеца й под домашен арест,той сега като завърти няколко далавери в кметството и ще й ги върне!
  • 4 Историк

    3 0 Отговор
    Няма червен кмет да не участва в далавери, и този е човек на БСП. Червените боклуци са свикнали да харчат пари, ако не са техни. Щом и Корнелия е похарчила 15 мил. от партийната каса... и сега нямат пари да върне на хазната...
  • 5 фингик

    1 0 Отговор
    дъбьхй