Last news in Fakti

9 Юли, 2019 13:29 7 067 19

Жестокият килър Попчето изчезна

  • петър попчев-
  • попчето

Оказа се, че въпреки предприетите от МВР и съда мерки подсъдимият не е открит.

Жестокият килър Попчето изчезна - 1
Снимка: Флагман

Бургаският кримигерой Петър Попчев, известен в ъндърграунда с прозвището Попчето, продължава да е в неизвестност, след като преди 4 месеца съдия Захарин Захариев изненадващо го освободи от ареста, съобщи "Флагман".

Днес се проведе разпоредителното заседание по процеса срещу Попчев за убийството на Николай Георгиев през 2016 година.

Оказа се, че въпреки предприетите от МВР и съда мерки подсъдимият не е открит.

Прокуратурата поиска незабавна промяна на мярката му за неотклонение от подписка на постоянен арест, което според държавния обвинител ще даде други възможности на полицията да издири и доведе пред съда Петър Попчев.

Казано по друг начин – до този момент Попчето е бил търсен, за да му се предявят доказателствата по делото и призовка за процеса, което в известен смисъл ограничава мерките, които може да налагат разследващите органи.

От днес нататък той ще се дири, както се търсят опасните престъпници – с всички необходими способи, включително подслушване на телефоните му, както и претърсвания на жилища, където може да се е укрил.

На днешното съдебно заседание като частни обвинители и граждански ищци бяха конституирани майката и сестрата на убития от Попчев Николай Георгиев. Те предявиха два иска, съответно за 200 хил. лева и 130 хил. лева.

Процесът ще продължи през октомври с разпит на седем свидетели и ще се води независимо дали Попчев е открит.

Според адвокат Румяна Недялкова, която е служебен защитник на Попчето, това щяло да наруши правата му. Днес тя поиска връщане на делото на прокуратурата, защото били допуснати съществени процесуални нарушения, но съдът отказа.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЪЗРАСТЕН

    86 0 Отговор
    СЕГА ТОЗИ ПРОДАЖЕН СЪДИЯ ДА ГО ЗАМЕСТИ , САМО ТАКА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ НЕЩАТА !

    Коментиран от #8, #19

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай

    38 3 Отговор
    А сега ще го Фанат за попчето !!!

    Коментиран от #4

  • 4 Мак-ЛАЙН

    16 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай":

    МОЖЕ И ЗА ЧОПЧЕТО.
  • 5 Кой68

    56 0 Отговор
    Съдът е предприел мерки като го е освободил?Сега вината е върху МВР....То и на 5 годишно дете е ясно че Попчето няма да си седи вкъщи.Съдията да го махнат от правосъдието и без право на адвокатска практика...Само не ми дърдорете за човешки права....Нашите права защо не се зачитат?
  • 6 Янков

    42 1 Отговор
    Е , поне да знаем , ако ни се наложи - на съдия Захарин Захариев да разчитаме.Строг ,но справедлив!!!
    Ако може само да ни кажете -каква е мизата?
    Попче , пиши бе брат, на какво "кълве" захарчето?
  • 7 Захарине

    31 1 Отговор
    В затвора ти е мястото,подкупно влечуго.
  • 8 Няма закони и тва е

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "ВЪЗРАСТЕН":

    И това ще стане някой ден, но едва ли ще сме живи да го видим:-)
  • 9 Иванчо l-ви

    11 1 Отговор
    Както е казал мъдрецът :
    - Ние ги хващаме, те ги пускат.
  • 10 ЪРП

    17 0 Отговор
    ТОЗИ "СЪДИЯ" ЗАХАРИН ЗАХАРИЕВ Е ИЗВЪРШИЛ ТОТАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ,КАТО Е ИЗЛОЖИЛ НА ОПАСНОСТ ЗДРАВЕТО И ЖИВОТА НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, КАТО Е ПУСНАЛ УМИШЛЕНО И ЦЕЛЕНАСОЧЕНО ДА СЕ РАЗХОЖДА СРЕД ГРАЖДАНИТЕ ЕДИН ДИВ УБИЕЦ!!!!!!!!!!! КЪДЕ ТУК СА ЗАЩИТЕНИ ПРАВАТА И ГАРАНТИРАН ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!?????????
  • 11 гост

    15 0 Отговор
    Захарин Захариев да го замести на скамейката, моля. Каква е отговорността на съдията в този очеваден случай на злоупотреба със служебната власт?
  • 12 Дългият

    14 0 Отговор
    Съдията в кауша и когато намерят цацата или попчето тогава да го освободят...продажни магистрати,а после четем негативни резултати от Брюксел...
  • 13 сгур

    13 1 Отговор
    захаринчо да го замести
  • 14 Терориста

    1 0 Отговор
    Днеска го видях на басейна във Спа Роял в Велинград

    Коментиран от #17

  • 15 Кольо

    2 0 Отговор
    Чакайте да свърши една частна работа на съдията и ще се предаде за да получи нещо условно , а ако не може вече -минимална по споразумение. Каквой туй нящо " Споразумение със Съда или Прокуратурата " за тежки престъпления наказвани на книга с над три години затвор ? После , защо имало примерно автомафия с по 15 дела ,домни кражби с 20 и въобще защо човешкия живот не струва нищо в Бг-то и т.н. Да се въведе и сумиране на деянията , а не получаване на присъда само за най-тежкото. Има хора за три доживотни ,ако може да се нарекат хора.
  • 16 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Ако някой , открадне нещо, желязо,дърва,или пък хванат друг с трева или, 2гр наркотик, го водят опасен, ама много опасен за обществено и от съда, с багажа в затвора. Този убил, и са го пуснали. Сега съдията да го замести защото се явява съучастник на убиеца. Просто го е пуснал или да се укрие или някой да му шътне една ефективна за вечни времена,
  • 17 Сотир Цацаров

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Терориста":

    Кой от двамата - Попчето или Захариев?
  • 18 БОКО

    1 0 Отговор
    Съдия Захариев на неговото място и готово!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.