11 Юли, 2019 20:41 8 075 3

Хитра пенсионерка прибра 16 бона с измамна схема

  • пенсионерка-
  • 16 бона-
  • схема

Жената сама попълвала необходимите документи както за отпускане на кредитите, така и тези за тяхното получаване

Хитра пенсионерка прибра 16 бона с измамна схема - 1

Алчна пенсионерка изтеглила кредити за над 16 бона на имената на други хора. Днес от районната прокуратура в Козлодуй са предали на съд Н.Д. с обвинение за присвояване на чужди пари, връчени в това му качество или поверени му да ги пази или управлява.

Наказанието за подобно престъпление е лишаване от свобода до осем години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото на виновния, пише BulNews.

Обвиняемата Н.Д. е пенсионер, като през април миналата година била назначена на длъжност „координатор дейност“ в търговско дружество. В това си качество имала право да изтегля ежедневно от банка сумите по одобрените кредити и да заплаща същите на кредитополучателите, да получава и отчита вноските за погасяване на кредити. Извършаваната от нея работа била свързана с пазене и управление на чужди парични средства – собственост на фирмата.

Във връзка с предходните си местоработи, Н.Д. била оператор на лични данни на различни граждани, а освен това, под претекст, че ще фигурират като лица за контакт, изисквала от тях документи и правела техни копия.

В периода от 20.10.2017 г. до 04.05.2018 г., използвайки тази информация, без тяхното знание и съгласие служителката изтеглила различни суми във вид на потребителски кредити. Тя сключвала договори за потребителски заем от името на фирмата, в която работела, с граждани от различни населени места в страната. Размерите им варирали от 500 лева до 5000 лева.

Жената сама попълвала необходимите документи както за отпускане на кредитите, така и тези за тяхното получаване. Впоследствие фигурираните в тях парични суми били присвоени от нея, като общият им размер възлиза на 16 200 лева. От действията ѝ пострадали девет лица.

Разпитани в хода на досъдебното производство, всички те са заявили, че никога не са посещавали офиса на дружеството, в което работила обвиняемата, нито попълвали документи за отпускане на потребителски кредити и не са получавали такива. Едва когато въпросните лица били известени от частни съдебни изпълнители с покана за доброволно изпълнение, те разбирали че са длъжници.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    50 2 Отговор
    Браво бабенце... Ама много на дребно си го играла... Да беше изтелила 2 или 3 милиона на името на Влади Горанов та да му се дръпне лайненцето...
  • 2 игри

    16 4 Отговор
    А дали някой не я е карал да прави така? И хоп бушон.
  • 3 13378

    8 0 Отговор
    А на въпросната фирма ще и отнемат ли правото да оперира с лични данни?