13 Юли, 2019 17:04 3 361 12

12 години затвор за пиян шофьор, убил трима край Лясковец

  • лясковец-
  • върбица-
  • войната на пътя-
  • катастрофа

Присъдата на Великотърновския окръжен съд може да бъде обжалвана пред Апелативния

12 години затвор за пиян шофьор, убил трима край Лясковец - 1
Снимка: БНТ

12 години затвор даде Великотърновският окръжен съд на пиян шофьор, убил с бясна скорост трима мъже в катастрофа преди две години и половина. Бисер Арсов от горнооряховското село Върбица бе арестуван още в съдебната зала, тъй като има опасност да се укрие.

Той вече го е правил в началото на разследването, когато изчезна в Холандия. После се появи за делото с адвокат Марин Марковски, който го придружаваше и на последното заседание. Жестоката катастрофа стана в нощта на 25 срещу 26 ноември 2016 г. на пътя между Долна Оряховица и Лясковец. Тогава автомобилът на 41-годишния долнооряховчанин Тони Паунов пропада в канавка на пътя между Лясковец и Долна Оряховица. Мъжът моли за помощ приятели и на място пристигат 37-годишния Марио Начев, Николай Паралесов на 50 г. и 55-годишния Данчо Каменаров. Четиримата се опитват да измъкнат закъсалата кола, когато в тъмнината ги връхлита "Форд Мондео".

Зад волана е 33-годишният Бисер Арсов, който заедно с приятели се завръща от купон и отива да си допива в дискотека в Горна Оряховица. Фордът се е движел през нощта със 110,7 км/ч. Забива се в ладата, с която дошли помагачите. Четиримата приятели в това време са зад нея и ударът се оказва смъртоносен за Марио, Николай и Тони. Данчо е с тежки травми, но оцелява. Той почина по време на процеса, без да дочака правосъдие. Ранени са и пътуващи във форда. Бисер Арсов се опитва да натопи свой 19-годишен спътник, който избягал от произшествието, че той е бил на волана. Полицията обаче бързо установява, че това е лъжа.

Назначената по делото ДНК експертиза установява, че по скоростния лост, кормилото и контактния ключ кървавите следи са от Бисер. Арсов е привлечен като обвиняем и изправен на подсъдимата скамейка за непредумишлено убийство на трима, причинено след употреба на алкохол - 1.28 промила и при шофиране с несъобразена скорост.Той вече е осъждан за шофиране пиян. Шофьорът се прочу с това, че след като не бе арестуван, напусна страната, но след време се яви сам в полицията в Горна Оряховица с топадвоката Марин Марковски. След заседанието стана ясно, че всички страни са недоволни от присъдата. Прокуратурата иска 14 г. за шофьора убиец, частните обвинители настояват за 20 г. затвор, а осъденият ще търси снизхождение от Апелативния съд.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    46 1 Отговор
    Долен селянин!!!Дпживотна!!!!!
  • 2 Aldin

    42 0 Отговор
    Малко му са
  • 3 аршинолог

    36 3 Отговор
    Пък на Стависки му се размина, за същото, с мъмрене.
  • 4 Кой68

    21 0 Отговор
    Поредната подигравка.....Ще излежи 6 години и свободен.Такива присъди не стряскат,а стимулират?
  • 5 Ладата

    3 5 Отговор
    Много хора не слагат никакви знаци и каквото да било като бутат дърпат и т. Н. А те трезви ли са били че са паднали в канавка
    Незнам истината е някаде ро средата
    То вече не се знае на сой да вярваш
    И правосъдието е сляпо соето е най жалко

    Коментиран от #6

  • 6 gost

    0 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ладата":

    Значи според теб и аз съм за затвора щото снощи пих и си легнах хах
  • 7 Селяндур

    13 0 Отговор
    Хващан пиян и преди това... Шофира отново пиян - това е рецидив.... Сядайки пиян зад волана прави деянието предумишлено, а не непредумишлено... Опитал се да натопи друг, избягал в чужбина... Все смекчаващи вината обстоятелства....
    БРАВО на българския съд - няколко годинки за 4 отнети живота и вероятно никакво или смешно обезщетение за скърбящите деца и близки на убитите... Важното е, че е дал парички там където трябва...
    Като излезе от затвора дано без книжка и пиян да ожъне на някой тротоар децата на тези които са го пуснали...

    Коментиран от #9

  • 8 Крузо

    9 0 Отговор
    За тоя дебил 20г.строг тъмничен карцер със метъл музика 24ч.да слуша.Тоя не трябва даже да се вози в кола, даже и в съня си,бой бой докато му омекнат зъбите.
  • 9 qwerty

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Селяндур":

    Таратанци.
  • 10 гост

    4 0 Отговор
    Щом е рецидив и то толкова жесток, то доживотна ще му пасва много по-добре. Сега е на 33, ще го пуснат след 6-7г. и ще е на 40тина когато пак ще се качи и ще кара, какво като няма книжка или е пил, на него не му пука и само доживотна би била разумна.
  • 11 гост

    2 4 Отговор
    Що се правите всички на утрепани , че то трезви шофьори има ли? Или вие сте единствените трезвеници и никога не сте сядали зад волана пияни. Работил съм в четири големи фирми в София и в обедната ни почивка се изпиваха литри алкохол ,включително и шофьорите снабдители пият , като ни свърши смяната се казваме на колите и се прибираме. Какво остава пък нощно време ,тогава трезвен няма всички пият , особено по селата .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.