1 916 13

Туристите по морето търсят трева и екстази

Разследващи засекли, че тревата се продавала не на готова цигара, а на грам, като туристът сам решава на колко да раздели

Туристите по морето търсят трева и екстази
Снимката е илюстративна
Мария Атанасова

Туристите по морето са започнали да тормозят продавачите по сергиите, като искат от тях да им продават не сувенири или бански, а дрога. Търсят най-много трева и екстази. За опасната тенденция разказват от МВР и местните продавачи от Южното Черноморие, съобщава "Телеграф“.

От силовото министерство допълниха, че дилърите се правели на летовници и обикаляли алеите в по-големите курорти, за да предлагат наркотици. Ожесточена конкуренция обаче им правели млади англичани, които и минали години били у нас. Те отлично знаели сънародниците им какво търсят и опитвали да го предлагат, за да си нямат работа с българските дилъри.

"Всички колеги сме пропищели. Това не е нормално. Идват и директно започват – "трева, трева“, дори са се научили как е на български. А ние им обясняваме, че продаваме сувенири и тениски, дрехи, бански“, алармираха продавачи. Новата мания на чуждите туристи се вихри в момента най-много по Слънчев бряг, Несебър, Равда. На място е засилено полицейското присъствие, като има и КПП-та, за да се дебне дали някой не внася контрабандни стоки.

По оперативни данни на МВР пък маститите дилъри тази година предпочели да заминат в чужбина, като само третостепенни пласьори кръстосвали морето. Те се правели на летовници, заговаряли с чужденци основно от Англия и скандинавските страни и им предлагали наркотици. Причаквали ги по алеите и ги заговаряли на английски. Почти всички дилъри били момчета. Мяркали се и девойки, но по-скоро били гаджетата им, споделят униформени.

Разследващи засекли, че тревата се продавала не на готова цигара, а на грам, като туристът сам решава на колко да раздели."Най-ниско качественият канабис, обработен с химия, е 10 лв. за грам. Цената може да стигне до 30 лв.“, казват криминалисти. По думите им амфетамините вървели по 20-25 лв. за грам. "При кокаина няма промяна, той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско, а активното вещество в него почти липсва“, допълват те.

Друга тенденция този сезон според криминалисти е чужденци, най-вече от Англия, да конкурират родните дилъри. Идват си с готови пликчета трева, някои по-предвидливи, които пътуват с групи, крият пликчетата в куфари, ранички дори в несесери за гримове“, разказват ченгетата. У тях обаче всичко било разпределено на малки дози, за да може да не ги съдят, когато ги арестуват.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • El coco
  Отговор
  1 11:56  16.07.19
  При чичо Коко да търсят! :)
 • Анти милиционер
  Отговор
  2 11:57  16.07.19
  3 пъти Урааа за западните примати

  Коментиран от #13

 • А не фе
  Отговор
  3 11:57  16.07.19
  Библиотека ли да търсят тези каналджии?

 • Патриот
  Отговор
  4 12:02  16.07.19
  "При кокаина няма промяна, той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско". То по българското Бетономорие кое ли има качество? Дори боя от мутрите по хотелите не става. Аха да ритнеш еврейка и си падаш на задника!
 • 5 12:04  16.07.19
  Този коментар е премахнат от модератор
 • месара
  Отговор
  6 12:05  16.07.19
  сериозно?! аз мислех че търсят бонбони лукчета.
 • фейк
  Отговор
  7 12:26  16.07.19
  фейк
 • фейк
  Отговор
  8 12:26  16.07.19
  фейк

 • Xa xa xa
  Отговор
  9 12:30  16.07.19
  Че то е така от 90те бе вие пак топлата вода
 • ИРОНИЯ
  Отговор
  10 12:31  16.07.19
  Е пак се изложихме! Туристът е цар и трябва да му се предостави всичко необходимо за приятна почивка. А ние какво– джебчийки( дето ги има, ама ги няма), излъскан до блясък под, дето да се подхлъзне някой( в случая управителя на хотела, но ако беше някой гост, щеше да ги съди до дупка) И сега за връх некачествена дрога! Излагация ! За следващия сезон по–сериозно!
 • Златистия
  Отговор
  11 09:46  17.07.19
  Ква трева търсят по морето да дойдат на село да видят ква ливада имам за пасене
 • Гост
  Отговор
  12 22:32  18.07.19
  Ха, ха, ха, открили топлата вода, през 90 те имах туристи които така се друсаха, и след като ме уплашиха, веднага тихо, тихо ги изпратиха обратно още на 3 тия ден след пристигането си, бяха скандинавци___норвежци. С дълги коси и слаби като плашила..... Боб от Туин _ пийкс е нищо пред тях.
 • 1360
  Отговор
  13 20:47  21.07.19

  До коментар #2 от "Анти милиционер":

  ЧОВЕК КАТО КАЦНЕ НА АЕРОГАРА СОФИЯ - ТОГАВА ВИЖДА ПРИМАТИТЕ - ДЕБЕЛИ БАБАИТИ С ЧОВЕКОПОДОБНИ ФИЗИОНОМИИ. НАПРАВИЛИ СМЕ ЕДИН ЛУКСОЗЕН КЕНЕФ НА С.БРЯГ КЪДЕТО ИДВА ЗАПАДНАТА УТАЙКА, С ОТКРАДНАТИ ДЪРЖАВНИ АКТИВИ /ПАРИТЕ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ/ И ЗАНАПРЕД ЩЕ ИДВА ЦЯЛАТА ЗАПАДНА УТАЙКА

Напиши коментар:


Публикувай