17 Юли, 2019 18:33 1 708 6

Привлякоха към наказателна отговорност петима служители в ДФЗ

  • дфз-
  • държавен фонд земеделие-
  • миню стайков

От единия, който е сват на Миню Стайков, е бил иззет брониран Mercedes

Привлякоха към наказателна отговорност петима служители в ДФЗ - 1

Специализирана прокуратура привлече към наказателна отговорност петима служители в Държавен фонд „Земеделие“, съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

Четирима от тях са обвинени за извършено в съучастие длъжностно престъпление (по чл.282, ал.1 от НК) - неизпълнение и нарушаване на служебните им задължения при обработката на заявления пред фонда за финансово подпомагане на еднолични търговци, свързани с обвиняемия по делото срещу Миню Стайков и други 7 лица. Петият служител на Държавен фонд „Земеделие“ е привлечен като обвиняем за участие в ръководената от Стайков организирана престъпна група (престъпление по чл.321, ал.6 от НК). Сред обвинените лица е и заместник-изпълнителен директор на Държавния фонд „Земеделие“.

Трима от обвинените са дали подробни обяснения и са съдействали максимално на воденото наказателно производство. На тях са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“, съответно в размер 26 000 лв., 10 000 лв. и 7000 лв. Другите двама обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, през които ще се събират други доказателства и ще се преценява каква мярка за неотклонение да им бъде определена. На петимата привлечени служители са наложени забрани за напускане на страната.

По време на действията по разследването срещу тях 16.07.2019 г. са събрани писмени доказателства за това, че едно от обвинените длъжностни лица от фонда е раздал през последната година с договори за заем общо 1,8 милиона лева на търговски дружества, в т.ч. на дружества, предлагащи бързи кретити. От същото длъжностно лице са иззети и два луксозни автомобила, единият от които брониран Mercedes, който е бил оставен на съхранение в гараж в дома на Стайко и Миню Стайкови в столицата. Същото длъжностно лице е в родство по сватовство със Стайкови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gyry

    7 0 Отговор
    Ако има органи и то те наистина работят и разкриват корупцията проверете ОДЗ - Пловдив и ще попаднете не само на къщи за гости, но и много готини ашккосум неща свързани със директорките Богоева и Панчева.Едната има заводи за пилета а другата фирми с над 9хил. Декара земи а за субсидия нема да говорим въобще, но проверяващите едва ли се интересуват от корупция .
  • 2 Реалист

    5 0 Отговор
    Корумпиращи не проверяват корумпирани.
  • 3 Ашколсун

    4 0 Отговор
    И сега да не се окаже, че Калоян Костадинов, който е в основата на решението да се одобрят свързаните проекти на Миню Стайков (разбира се по заповед на Атидже Алиева - Вели) е на свобода, а малките ДПС-арчета под него са в още в ареста.
  • 4 Наблюдател

    1 0 Отговор
    Как Лиляна Павлова е получила 3,5 милиона лева бонус за европредседателството. Тя кво им е правела на тия председатели бе😀🤔🤔🤔🤔 че е заслужила тия пари. Преди малко четох че хакерът се е появил отново в мрежата. А уж го хванаха. Божееее направи нещо. Колко още ще носиш тия грешници на гърбът си. И как така палата на Цветанов е регистриран като жилище от 19 квм. Ей за това сринаха нап. Те почнаха да действат като американците,дето сами сринаха кулите, че и тия. Сами срина аха всички регистри, че и държавата. Народе до кога.
  • 5 Гост

    0 0 Отговор
    Там корупцията е национален спорт
  • 6 Анонимен

    1 0 Отговор
    Към ашколсун. Този Калоян Ефтимов не е ли синът на Костадин Ефтимов. Ако е той, там червата са много полетни. Мафия, и опг.