3 938 12

Крадците си харесаха елитен столичен квартал

Службите смятат, че няма организирани банди крадци

Крадците си харесаха елитен столичен квартал
Снимка: Shutterstock

Зачестяват кражбите от домовете в столичния квартал "Лозенец". За това алармират самите потърпевши. От полицията потвърждават, че става дума за характерните за сезона набези през балконските врати.

Ангел Куртев е една от жертвите на крадците. Той споделя в социалните мрежи, че домът му е бил обран. „Ние спахме през нощта с жена ми и бебето. Като станахме, видяхме, че всички прозорци са отворени”, споделя той и допълва, че крадците са задигнали личните документи на семейството.

Оказало се, че това не е бил единственият ограбен дом в района, предаде Нова телевизия. Напук на зачестилите кражби в столицата, домовите кражби през първата половина на годината намаляват. Това обяви комисар Димитър Кошов, заместник ръководител на отдел „Криминална полиция” към ГДНП.

Той допълни, че няма организирани банди крадци. „Няма организираност. Някои действат поединично. Някои имат лица, които следят за наличие на полиция. Те се притесняват от контакт с жертвите. През месеците май, юни, юли и август влизат през незатворени прозорци или балконски врати”, обясни още комисар Кошов.

Според него има различни средства за защита на имуществото – активна и пасивна защита. „Пасивната е свързана със заключващите механизми. Те са най-важни. По-скъпите осигуряват по-добра защита. Но няма универсална такава”, обясни още той.

София / България
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Това е
  Отговор
  1 10:28  21.07.19
  Това са последствият на изтеклите данни от нап. Тепърва ужасът започва. Тези данни са като текламно списание за крадците и рекетьорите и мер няма да направят нищо!

  Коментиран от #9

 • Намерете
  Отговор
  2 10:28  21.07.19
  Пловдивското хакерче и му набийте кофата!
 • толерантен
  Отговор
  3 10:30  21.07.19
  То само като видиш физиономийката на полицайчето... Ами министъра му. Ами министър председателя му. Ами новата шефка на ЕС - немската Цачева... Ам, бай Дончо, на върха на политическата хранителна верига... Човечеството е обречено - идиотите управляват нормалните хора.

 • Кую
  Отговор
  4 10:48  21.07.19
  То от елит не останаха хора.Много вождове,малко индианци.
 • УЖАС
  Отговор
  5 10:53  21.07.19
  По организирана банда то управниците има ли?
 • УЖАС
  Отговор
  6 11:16  21.07.19
  "от" и да добавя, че независимо коя е управляващата партия, нещата са си все същите. " Всяка власт, която и да е тя, се покварява за две, за три, за четири години максимум"–Ат. Буров
 • Васил
  Отговор
  7 11:29  21.07.19
  Добре дошли в мафиотската държава на Герб

 • Кой68
  Отговор
  8 11:35  21.07.19
  Организирана и добре осведомена престъпност....Това което описва А.Куртев не е "аматьорско"испълнение?Колкото до службите-не ми се говори.....😱
 • Пешо
  Отговор
  9 14:51  21.07.19

  До коментар #1 от "Това е":

  Службите смятат, че няма организирани банди, а хората смятат, че няма организирани служби.
 • Такова нещо не може да се
  Отговор
  10 16:26  21.07.19
  Случи в северна корея там е по хубаво място за живот
 • ПровинциалнаБългария
  Отговор
  11 18:13  21.07.19
  С неуморното упрваление, се превърнахм е в провинция на Германия ... дадохме им те да определят с какво да ни хранят, с какви лихви да плащаме налозите и какви коли да купуваме за държавни поръчки ... всички в името, че някой ден току виж ще открият завод тук - е това ще е края на България. Нищо хубаво няма да изкочи от този завод ... нито за работещите там, нито за замърсените около него хора. Но ще се води голяма гордост, че някой дава 700 лв. заплата на хора без поминък.. Ето тук е голяма глупост на "шефовете" ... вместо да обяснят на чужденците, че заплатите трябва да се актуализират на всички с 5% годишно и че така ще стимулират по-дългослужещите служители ... малко акъл трябва, но като се изпъснат тези малки пера за да станем бързо шефове ... после се чудим защо хората не искат да работят при нас и почваме да харчим луди пари да ги наемаме, а те продължават да напускат постоянно и въртележката е безкрайна.
 • Наблюдател
  Отговор
  12 08:32  25.07.19
  До като не си напишем сами закона. Хванеш ли го у домът си, стреляш в краката, така че да остане без тях. И един бой, да не помни къде е бил и до кофата за боклук.

Напиши коментар:


Публикувай