23 Юли, 2019 15:51 5 243 9

Висока скорост уби 13-годишна във Врачанско

  • катастрофа-
  • момиче-
  • враца

Инцидентът е станал на 22 юли 2019 г. около 20.00 часа

Висока скорост уби 13-годишна във Врачанско - 1

13-годишно момиче е загинало при катастрофа на пътя между село Софрониево и село Крушовица, съобщиха от Областната дирекция на полицията във Враца, цитирана от Фокус.

Инцидентът е станал на 22 юли 2019 г. около 20.00 часа на път между с. Софрониево и с. Крушовица в посока с. Крушовица.

Катастрофирал е лек автомобил Seat Leon, като излиза в дясно от пътното платно по посока на движението и се преобръща . Автомобилът е управляван от лице с инициали В. И. (на 52 г.) от с.Бутан.

Загинала е возещата се на задна седалка девойка с инициали Й. Г. (на 13 г.) от с. Бутан.

Леко ранени са: пътничка с инициали В. Д. (на 13 г.) от с. Бутан, получила контузия на гръден кош и водачът с инициали В. И., който е получил фрактура на лява предмишница. Пострадалите са откарани с линейки до МБАЛ „Хр.Ботев“ - Враца и оставени под наблюдение без опасност за живота.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство алкотест дрегер който е отчел 0.00 промила, взета му е кръвна проба и урина във МБАЛ „Хр.Ботев“ - Враца.

Причина за инцидента е несъобразена скорост с пътните условия.

Извършен е оглед. Случаят е докладван на дежурен прокурор при Окръжна прокуратура - Враца. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ - Оряхово.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    20 2 Отговор
    А защо не се направи експертиза на колата: има ли годни гуми, разбито окачване, амортисьори, спирачки, структурна здравина на купето, носили ли са колани всички пътници. Защо МВР не търси проблемите и да ги решава, а само пише констативни протоколи и дотам? Докога така? Аз съм от това село и половината коли не са годни за употреба, но се карат над 100км/ч в селото, а извън него колкото могат.

    Коментиран от #5, #9

  • 2 дрт прч

    6 1 Отговор
    НЕ ГИ РАЗБИРАШ ТЕЗИ РАБОТИ, ПРИ ПТП СЪС СРЕДНА/ТЕЖКА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА ИЛИ СМЪРТ СЕ ПРАВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО АВТО ТЕХНИЧЕСКА ЕКСПЕРТИЗА, НО ТОВА НЕ Е ЗА ТВОЯТА ГЛАВА, ЛАЙ СИ ТАМ.

    Коментиран от #3

  • 3 мнение

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "дрт прч":

    А ясно! И какви мерки се вземат, за да предотвратят следващи такива случаи?
  • 4 вес

    2 0 Отговор
    Разбира се на снимката към поредната статия за катастрофа отново е сложено смачкано БМВ
  • 5 Ники

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Това не се прави , защото ще повдигне въпроси водещи до спиране от движение на минимум 1/3 от превозните средства в страната .. което пък ще доведе до политическа дестабилизация .. демек ще свалят правителството и се кара е така как си е било без закон за зимни гуми в снега .. например
  • 6 гост

    6 4 Отговор
    С две деца в колата и кара с превишена скорост абе селяндурино само доживотен затвор ще те оправи...боклук !!!
  • 7 българин

    9 0 Отговор
    Всеки втори циганин има книжка как става?Трябва да гъмжи от полиция в тези райони ама няма!Днес всека изрод на обществото има повече права от полицая.Всеки може да съди лекар,полицай и т.н -т.е копирано от Америка.В БГ е анархия!Деградация и циганизация на родината!
  • 8 Ооо

    1 3 Отговор
    Не е въпросът само в полиция. Годишните прегледи са за да установяват годност на колите за движение. Сега 99% са проформа - печатница на документи за едни пари. После си страдаме всички от това. Трябва да е като TUV или като проверка във фирмен сервиз.. неща по окачване, спирачки и светлини не трябва да има неработещи, нито пък течове. Да има точки за всяко нещо и да минаваш с минимум брой точки!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.