27 Юли, 2019 09:05 10 872 14

Кметицата на Каварна завела дело срещу себе си

  • каварна-
  • ставрева-
  • кмет-
  • дело
Кметицата на Каварна завела дело срещу себе си - 1
Снимка: БГНЕС

На 17 юли кметицата на Каварна Нина Ставрева е подала документи в Районния съд в града, с които иска да извади изпълнителен лист срещу… себе си. Явно Ставрева много иска да остане в историята, коментира blitz.bg. Няма съмнение, че вече ще я сочат като абсурден казус пред студентите по право.

Предисторията на това изумително желание за изпълнителен лист идва дни, след като съветниците в Каварна се събират на извънредна сесия. Обсъждат се глобите, които тя трябва да плати, а те са ѝ наложени след проверка от Държавния финансов контрол. Най-голямата е за 28 235 лева и е за Центъра за обществена подкрепа, чиято дейност Ставрева прекратява, понеже така ѝ харесва.

Кметицата трябва да внесе тези пари в касата на града. Вместо това тя преценила, че трябва да води дело срещу себе си. След като Ставрева изкара изпълнителен лист, ще трябва да ангажира съдебен изпълнител и той да ѝ изпрати покана за доброволно плащане в 7-дневен срок. Ако тогава не плати, ще трябва да се запорират сметките ѝ.

Освен глобата от 28 235 лева, има още 12 акта за 4000 лева. Иначе все още няма отговор защо управничката на морския град демонстрира раздвоение на личността.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХаХа

    35 9 Отговор
    Кметицата на Каварна е част от малоумноиците на БСП, другари и другарки

    Коментиран от #3

  • 2 Миризлив пор

    24 5 Отговор
    И предния им кмет не беше цвете за мирисане но тази от как се появи единственото което прави е да разваля до сега постигнатото. Иначе е добре да се напомни на аудиторията КОЙ я подкрепи, че бесепету май бяха в голяма коалиция там.

    Коментиран от #5

  • 3 отегчен

    28 9 Отговор

    До коментар #1 от "ХаХа":

    Те пък щото герберските калинки са многоумници, дами и господа.
  • 4 Ккк

    22 1 Отговор
    Даже много умен ход. Като си запорира сметките тя първа, следващите които имат претенции ще духат супата.
  • 5 Така е

    22 7 Отговор

    До коментар #2 от "Миризлив пор":

    На Цонко ако тръгнат да му правят разследвания за периода в който беше кмет и гащите няма да му оставят

    Коментиран от #7, #12

  • 6 Pifff

    6 0 Отговор
    А утре ще обжалва срещу себе си
  • 7 Миризлив пор

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Може би си прав, със сигурност е имало злоупотреби. Проблема беше че след като "той сдаде поста" започна "анти-Цонко" кампанията. От време на време ми се налага да минавам през Каварна - човече, това е станало вече призрачен град. Всичко което можеше да бъде по един или друг начин експлоатирано беше зарязано и насила унищожено. Вече много рудно ще се закарат туристи отново на северното черноморие.
  • 8 Мишо

    15 0 Отговор
    Каварна е нямала толкова слб кмет
  • 9 Д-р Дулитъл

    6 0 Отговор
    Шизофрения с циклично действие
  • 10 Николай

    2 1 Отговор
    Последния път когато бях на българското черноморие беше в Каварна . Преди 4 години . Край с това -кракът ми няма да стъпи повече там. Единственото хубаво беше хотелът ми ,там нямам никакви забележки . Но до там с хубавите неща в Каварна . Плажът на Каварна беше толкова мръсен ,че фасовете бяха повече от пясъка .Не липсваха и бъркалки ,чашки от кафе и какво ли не. Имат си сметище в самия град . Първо там са изсипвали строителни отпадъци ,след това и битови ,стари гуми и каквото човек може да се сети . Отврат . Е кой да дойде там на почивка ?Някоя свиня ли ?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Точно

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Така е":

    Точно така е ,той открадна и хората разочарова,сега и последователката му съштото прави,Балчишкият кмет същтия..Абе нямам думи куче влачи диря няма.Ако имаме стриктни закони запор за парите и конфескуване на откраднатото по време на.тяхното кметуване,щте си замисли следващтия..Болниците ревът за ремонт,малки заплати на мед.работници..пътищтата са кърпини,много нещта са за критикуване
  • 13 Нора

    0 0 Отговор
    Точно така е ,той открадна и хората разочарова,сега и последователката му съштото прави,Балчишкият кмет същтия..Абе нямам думи куче влачи диря няма.Ако имаме стриктни закони запор за парите и конфескуване на откраднатото по време на.тяхното кметуване,щте си замисли следващтия..Болниците ревът за ремонт,малки заплати на мед.работници..пътищтата са кърпини,много нещта са за критикуване
  • 14 Повръщащия

    4 0 Отговор
    Кмет на бсп.
    Те така си работят.
    Докато беше Цонко всяка година ходех там, и оставях поне по 500-600лв по време на фестивалите по магазинчета и къде ли още не.
    Като мен бяха поне още 10000 човека.
    Трябва да си крайно малумен да отрежеш главата на кокошката снасяща ти златни яйца. Но тя нали е бесепарка, го направи без колебание.