Last news in Fakti

9 Август, 2019 14:13 8 620 47

В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи

  • тад груп-
  • иван тодоров-
  • кристиян бойков-
  • нап

Нови доказателства срещу собственика Иван Тодоров

В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи - 1

На 08.08.2019 г. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи искането на прокуратурата за разглеждане при закрити врати на мярката за неотклонение на обвиняемия Иван Тодоров. Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване. След като съобрази събрания доказателствен материал съдът прецени, че са налице предпоставките на чл.63 от НПК и наложи на обв. Тодоров най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Това съобщиха от прокуратурата.

Иван Тодоров бе задържан при пристигането си в България на Летище София, като Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК. Към наказателна отговорност са привлечени Кристиян Бойков и Георги Янков.

Извършеното престъпление разкрива изключително висока степен на обществена опасност предвид настъпилите вредни последици и други отегчаващи обстоятелства. От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи.

В края на миналата седмица, след внесено искане от СпП по реда на чл.64 ал.1 от НПК, обвиняемият Иван Тодоров беше освободен от Специализирания наказателен съд срещу парична гаранция в размер на 100 000 лева. Срещу определението на съда беше депозиран протест от страна на държавното обвинение и жалба от защитника на обвиняемото лице с искане за по-лека мярка за неотклонение.

На 01.08.2019 г. с оглед големия обществен интерес и след разрешение от наблюдаващия прокурор, Специализираната прокуратура оповести част от събраните по досъдебното производство доказателства. Към този момент същите вече са били представени и обсъдени от СпНС в хода на производството по чл.64 ал.1 от НПК.

В съответствие с чл.41, ал.2 от КРБ, Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права. Представянето на данни и/или доказателства, част от досъдебни производства е възможност за обществото да си изгради правилна преценка за обосноваността на наказателното преследване по казуси предизвикващи голям интерес. Специализираната прокуратура и Апелативната специализирана прокуратура ще спазват, както и до момента презумпцията за невиновност и няма да оповестяват информация, която би застрашила хода на наказателното производство. Водени от това разбиране, при абсолютно спазване на закона ще продължим да информираме обществеността по въпроси, представляващи голям обществен интерес. Българските граждани имат право да знаят.

Предвид изложеното и след разрешение на прокурор по реда на чл.198, ал.1 от НПК /който в хода на досъдебното производство единствено може да даде разрешение за разгласяване на информация от същото/, представяме част от доказателствения материал по досъдебно производство № 142/2019 г. по описа на СО – СП. С цел максимална коректност и избягване на инсинуации за въздействие върху съда, това става след обсъждането им от АпСпНС. Файловете са със заличени лични данни и не съдържат факти и обстоятелства, увреждащи интересите на трети страни, както и нецензурни думи или изрази.

ФАЙЛОВЕТЕ ВИЖТЕ ТУК.

В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи
В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи
В чата на "ТАД Груп": Ударихме машината, откраднахме всички документи


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отново

    30 34 Отговор
    Пак го защитете и кажете "Не е той" Ами пък ако е?

    Коментиран от #32

  • 2 Коментар📝

    72 31 Отговор
    Ей ТАЯ ПРОКУРАТУРА МНОГО ИСКА ДА ОБЪРНЕ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ.НО БАЛЪЦИ ВЕЧЕ НЯМА.НАРОДА СТАНА РЕЗИСТЕНТЕН КЪМ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВОСЪДНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ И ВСЯКАКВИ ТАМ ЛЪЖИ.НЕ СЕ ХВАЩА ВЕЧЕ НА ПОПУЛИЗМА ВИ.

    Коментиран от #26

  • 3 666

    53 13 Отговор
    щом са ни ги пуснали да ги четем, егати и доказателствата

    Коментиран от #41

  • 4 нещо бъгаво

    59 18 Отговор
    А какви са доказателствата, че въпросния чат е истински ?? Нали уж руския Телеграм бил криптиран, как пък го разбиха или пък руснаците им дадоха достъп...въпроси, въпроси ...??? А правилно ли е да се подхвърлят "доказателства" по медиите, а на другата страна да се забранява да коментира, защото "вървяло следствие" !?!?

    Коментиран от #5

  • 5 Блабла

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "нещо бъгаво":

    На тях им трябват доказателства, а не на теб
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Въпрос

    36 9 Отговор
    А как са изфабрикувани тези картинки?
    И нищо ново за пръскачките.
  • 8 Луд

    26 4 Отговор
    Не ,че не може да се изфабрикува такъв чат за всеки един от нас и доказвай после ,че нямаш сестра.Службите са знаели всичко и са си траели и са си чели чатове,вероятно е имало защо да си траят,но изречението ,че ще свалят правителството ги е подразнили, защото при всяка смяна в службите има рокади.Сега ако тея си мълчат може и условна,ако скачат срещу ръжена 20 год и пак ще кротуват.
  • 9 гост

    39 12 Отговор
    Пълни глупости ни баламосват. На тия една дума не им вярвам вече.
  • 10 Иво

    22 9 Отговор
    Пед..четата от ТАД Груп - т`ва ли можете бе, издухани примати? Да ви имам речника и малоумното мислене! Пе..ли гнус.и!
  • 11 Йозеф

    29 10 Отговор
    Те в чата може да са си писали секакви глупости, за Зона 51 и прочее, това не са доказателства.
  • 12 Мартин

    16 6 Отговор
    Тайничко се надявах да сме хакнати от Русия или нещо такова, ако това е факт - значи хакерите наистина са прави. НАП може да се хакне ей така, между другата работа, ако остане време. ИСКАМ ПРОЦЕДУРА ПО СМЯНА НА ЧАСТ ОТ ЛИЧНИТЕ ДАННИ, НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В СТРАХ ЦЯЛ ЖИВОТ!!! ИСКАМ ГО БЕЗПЛАТНООО!!! Няма да плащам за да ми създадете данните, да плащам за ми ги кажете, да плащам за да ми ги напечатате на пластика, да плащам за да ми пазите и накрая да плащам за да повторим всичко това, защото вие не сте свършили качествено работата за която съм ви платил. Не може половината ни държава и всичките власт имащи да се хакнат от 20 годишен хакер с огромен опит, докато си приготвя вечерята след работа.

    Коментиран от #45

  • 13 noooooooooo

    7 6 Отговор
    sad prokaratura sa napalno nekompetentni po vaprosa .......ako sa vzeli sarvara tezi failove ,,kartinki,, nemat nikakvo znacenie, ako ima ,,razsledvast ,, to trebva da se vidi /dokazatelstvo/ pronikvaneto.....za men e NAGLASENO predvid factite i procedurata
  • 14 Бай Х

    4 4 Отговор
    Много пъти съм писал, че съм се съвукоплявал с различни майки, дъщери и прочие на мои приятели - ТОВА Е ШЕГА, ПОВТОРЯМ - ТОВА Е ШЕГА!

    Коментиран от #18

  • 15 Давид

    32 7 Отговор
    Нещо за самолети , заеми и кражбите на Доган , Пеевски и Бойко Борисов няма ли да напишете ? За унищожението на българското село и поминък ?
  • 16 МалеКолкоЩуротии

    9 4 Отговор
    Мале колко се анализират тези неща "кой какво пише в чата" и нито една статия за съдържанието на самите изтекли данни ... хора - вътре има мнго притеснителни списъци с фирми, група от хора, прокурори и т.н. ... всичко е в отделни списъци, който се е занимавал поне и с Ексел знае защо се правят подобни списъци - за да се ползват за разни операции в/у истинските данни после... та никой не говори за това, като прегледате фирмите и ЕГН-тата ще стигнете до най-интересните заключение. Но по-важно е кой какво пише в някакъв чат.
  • 17 alf

    12 11 Отговор
    тая прокуратура се осра в лъжи тоя път. надявам се хората да реагират малко по бързо а не като миналата години отделни протести безразборни

    Коментиран от #25

  • 18 4467

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Х":

    Гинекологът им не мисли така.
  • 19 Чичо АДИ

    19 5 Отговор
    Ако това е вярно тия са най-глупавите хакери на света
  • 20 висок

    7 2 Отговор
    хакерчето е написало "източих машината на бат Бойко..."
    то ва за какво се отнася, за компа в МС, за домашен комп....?

    Коментиран от #39

  • 21 Ало Боко е

    21 8 Отговор
    Щом прокуратурата почна да обвинява през медиите, значи тая институция вече е мъртва!
  • 22 Антон

    7 7 Отговор
    Търпение, ще си вземат ефективно едни десетки години. Да ви подсетя че тези ай ти имаха версия с подхвърлвн и подпъхнат файл. Спомняте ли си? Вече това не се тиражира, защото още от самото начало се знаеше че това е глупост. Търпение, само бай Ставри от 3 -то отделение на софийския е нетърпелив. Иска час по-скоро да изследва уязвимости през ествествения заден бекдор. Е ще почака, но после ще е оше по сладко
  • 23 Йосарян

    11 4 Отговор
    Това фактически значи, че всеки чат се Следи! На ви медия и свободия на Диктатура. Прости сме. И на ви Слово.
  • 24 държав а на мафията

    13 4 Отговор
    прокуратурата изпълнява партийната поръчка на управляващата партия - отвличане на вниманието от важните проблеми -- корупцията и шуробаджинащината... във властта.

    Коментиран от #28

  • 25 123

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "alf":

    Не, че и аз вярвам, на нещо в България, но защо мислите, че не са те? Мислите, че с хакерство не се печелят много пари ли? За това което са направили, са можели да искат много пари да продадат или използват! Но и показва, защо ИТ специалистите са останали в България! Явно са само ИТ специалисти за България! Всички хакери ги удрят! Не знам дали щяха да разберат, че са ударени, ако никой не беше казал, че са свалили данни от НАП!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Васил

    16 2 Отговор
    Според мене е поредната Пунта Мара кой нормален ще хаква Нап и ще си пази чата ??????
  • 28 Ото

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "държав а на мафията":

    Бая отвличане на вниманието бе. Хората да не са олигофрени като тебе. Който иска да си гледа шуробаджинащината, да гледа. Келеша и тези около него ще гризнат дръвцето. Само бебетата и малките деца имат неустойчиво внимание. Достатъчно е да им покажеш една дрънкалка и зарязват предишното занимание. Много ни подценяваш. Пораснахме, въпреки комунистечуските гниди.
  • 29 Коментар📝

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "6837":

    Е Това Е Че НЕ СЪМ ЧЕРВЕНА ГНИДА НАЙ МНОГО ВИ ДРАЗНИ.И ТОВА Е НЕЩОТО КОЕТО ЩЕ ВИ УДАРИ НАЙ СИЛНО И ТОВА НЕ СА ЧЕРВЕНИТЕ ГНИДИ ТОВА СА ХОРАТА НА СВОБОДАТА И НА ЧЕСТННОСТА ИМА ГИ ПОВЯРВАЙ МИ И ТЕ ТАКА ЩЕ ВИ ГО ВЪРНАТ ГЕРБАРАСТИ МАФИОТИ,НА ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ВСИЧКИТЕ БЪЛГАРИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ГЛАСУВАХА ПРОТИВ ГЕРБЕРАСКИЯТ РЕЖИМ БОЛИ НАЛИ БОЛЕ ЧЕ ХОРАТА ВИ МРАЗЯТ.
  • 30 Ронин

    14 1 Отговор
    Компютрите са заключени от къде е този чат?
  • 31 Боклук

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "6837":

    Скрий се на бунището!
  • 32 GOLF R

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Отново":

    РУСНАЦИТЕ СА ВИНОВНИ
  • 33 Тръмп

    0 3 Отговор
    Сега Те-хакерите са ударени и ще ги боли дълго време!!!:):):)
  • 34 Адобе мастер колекшън

    6 0 Отговор
    Ние от Адоб сме крайно изненадани за нелицензирано ползване на Адоб студио в частност адоб индизайн, адоб илюстратор и фотошоп от чвнгеджийницата в булгаристан! Моля платете си асап!
  • 35 Представяте ли си

    6 0 Отговор
    Как някой разбива държавна институция и си пише чат за това нещо, хептен за шматки ни имате, тцтцтц
  • 36 Valio

    6 1 Отговор
    Измишльотини на прокуратурата.
  • 37 Мишо Бирата

    7 0 Отговор
    Буря в чаша вода !!!
    Аз не съм компетентен по темата ,но се изкушавам да попитам "ЗАЩО КАТО СА ТОЛКОВА СЕКРЕТНИ ТИЯ ДАННИ НА НАП НЕ СА НАДЕЖНО ЗАЩИТЕНИ/КРИПТИРАНИ , та един келеш на 20 да си ги копне и да разиграва цялата милиционерщина ???"
  • 38 Аз съм

    5 0 Отговор
    Майната му на правилото че доказателства при досъдебно производство не се разгласяват, ама нали трябва да се вниши че точно тези са виновниците. Ама голям майтап ще стане ако след седмица-две се рзгласят и останалите източени от НАП лични данни, а тези са още в ареста, хахахаха
  • 39 Стига

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "висок":

    Стига стига стига облъчване! Осъдете ги интогава бълвайте! Ще ни издокарате да плащане неустойки, ей ...
  • 40 ААА

    3 0 Отговор
    - И да ги питам след два дни , нямат ли нужда от кибер-сигурност ? Даже няма да ги питам. В това изречение са изложени мотивите , причините , действията , подбудите . А в моето съзнание изплува образа на гениалният Чарлз Спенсър Чаплин в "Хлапето" където се редуват смях до сълзи , истински сълзи, и Хлапето чупи прозорците на хората , а бащата ги поправя за да вади пари - нищо ново под слънцето.
  • 41 Бай Шиле

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "666":

    Цацаратурата има доказателства, че КТБ се е саморазграбила!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Неразбирм

    2 0 Отговор
    От тези публикации излиза, че са източили НАП още през март.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Аман от червени боклуци

    1 1 Отговор
    Ревахте за Иванчева ревете и за кибер терористите,това правили ви съучастници другари?
  • 47 Червен боклук

    0 1 Отговор
    Ех едно време колко хубаво беше.
    Нямаше джиесеми, интернет.
    Имаше черно-бели телевизори,идилия.
    Липсва ми колко хубаво беше