2 667 4

Пловдивски криминалисти заловиха нагла измамница

Крадлата отмъкнала 3800 лева от трудноподвижен мъж, уж предлагайки му помощ

Пловдивски криминалисти заловиха нагла измамница
Снимка: БГНЕС
Мария Атанасова

В средата на юли близки на 78-годишен жител на областния град установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията. В хода на стартиралото разследване в Четвърто РУ служителите събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево.

Изяснено е, че на 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близко банкоматно устройство. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, откъдето той изтеглил и ѝ предал 3000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

При задържането ѝ извършителката е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия. С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение по чл. 209, ал.1 от НК, наложена е мярка “парична гаранция”.

Пловдив / България
Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • EL chochone
  Отговор
  1 17:32  13.08.19
  КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА КОГА.???
 • BayBay
  Отговор
  2 17:33  13.08.19
  Ами офшорната гювендия кога.???
 • Счетоводство
  Отговор
  3 18:16  13.08.19
  И с какви пари в платила гаранцията, щом не е имала пари да си върне откраднатото?Или гаранцията в 10 лева?
 • Това е мама
  Отговор
  4 19:36  13.08.19
  Браво мами ше имам за новото айфонче

Напиши коментар:


Публикувай