Last news in Fakti

13 Август, 2019 17:31 3 290 4

Пловдивски криминалисти заловиха нагла измамница

  • крадла-
  • измамница-
  • измама-
  • йоаким груево-
  • пловдив

Крадлата отмъкнала 3800 лева от трудноподвижен мъж, уж предлагайки му помощ

Пловдивски криминалисти заловиха нагла измамница - 1
Снимка: БГНЕС

В средата на юли близки на 78-годишен жител на областния град установили съмнително изтегляне на значителна сума от банковата му сметка в рамките на два последователни дни и веднага потърсили помощ в полицията. В хода на стартиралото разследване в Четвърто РУ служителите събрали доказателства, че парите на възрастния мъж са отнети от 48-годишна жена от село Йоаким Груево.

Изяснено е, че на 18 юли тя заговорила седналия на пейка трудноподвижен пловдивчанин и му предложила помощ за смяна на тазобедрена става. Без да се двоуми мъжът се съгласил да даде първоначалната сума за медицинските процедури и двамата отишли заедно до близко банкоматно устройство. Жената изтеглила на два пъти по 400 лева от сметката на жертвата си, а от разписката видяла остатъка. На следващия ден придружила възрастния човек до банков офис, откъдето той изтеглил и ѝ предал 3000 лева. Допълнително го завела и в офис на мобилен оператор и се сдобила с телефонен апарат и СИМ карта, закупени на негово име.

При задържането ѝ извършителката е направила самопризнания за стореното, възстановила е част от отнетата сума на потърпевшия. С постановление на Районна прокуратура на жената е повдигнато обвинение по чл. 209, ал.1 от НК, наложена е мярка “парична гаранция”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL chochone

    8 4 Отговор
    КРУШОВСКАТА БИВОЛИЦА КОГА.???
  • 2 BayBay

    8 2 Отговор
    Ами офшорната гювендия кога.???
  • 3 Счетоводство

    7 0 Отговор
    И с какви пари в платила гаранцията, щом не е имала пари да си върне откраднатото?Или гаранцията в 10 лева?
  • 4 Това е мама

    0 2 Отговор
    Браво мами ше имам за новото айфонче