Last news in Fakti

14 Август, 2019 17:46 2 761 11

Пиян шофьор с над 20 акта и отнета книжка опита да подкупи полицай

  • шофьор-
  • подкуп-
  • полицаи

За да избегне съставянето на ново наказание, мъжът хвърлил в полицейския автомобил 50 лв

Пиян шофьор с над 20 акта и отнета книжка опита да подкупи полицай - 1
Снимка: БГНЕС

33-годишен шофьор с редица нарушения на пътя се опита да подкупи униформени. Мъжът е управлявал личния си автомобил под въздействието на алкохол между селата Зараево и Садина в община Попово, когато е спрян за проверка, съобщават от Апелативна прокуратура – Варна, цитирани от „Фокус”.

След тест с дрегер е установено, че алкохолът в кръвта му е бил 1.25 промила. Междувременно полицейските служители установили, че свидетелството му за управление на МПС е отнето и са му съставени над 20 акта и 15 фиша от 2005 г. насам за различни нарушения по пътищата.

За да избегне съставянето на ново наказание, мъжът хвърлил в полицейския автомобил 50 лв. и казал на служителите на реда: „Работата е оправена“. Проверяващият предупредил шофьора да прибере парите си, защото в противен случай ще бъде задържан.

Вместо да изпълни това, 33-годишният мъж решил, че парите са недостатъчни, и хвърлил през прозореца на служебната кола още една банкнота от 50 лева. Парите са били иззети като веществено доказателство по образуваното бързо производство.

Шофьорът е обвинен за даване на подкуп на полицейски служители и управление на МПС с над 1.2 промила алкохол. Образувано е бързо досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цру от варна

    9 4 Отговор
    50 лева !!! Малко са !! Трябва да са поне 100 на цяла банкнота !
  • 2 Боко благия електорален вожд

    16 5 Отговор
    Ми не искал човека да става рецидивист с 21-ви акт и те така опитал се е да си спаси златния талон !
  • 3 Оня

    6 2 Отговор
    Welcome to Bulgaria.
  • 4 Не се прави така

    5 1 Отговор
    То и за даването и за взимането си има чалъм. После "ни лук ял,ни лук мирисал" и всички доволни.
  • 5 6492

    12 0 Отговор
    Щом оня със сауната на покрива може да стане консул, защо бай Пешо да не кара без книжка?
  • 6 дявола

    8 3 Отговор
    20г затвор книжка до живот да няма и 100 000 лв глоба пък нека да видим ще има ли следващ
  • 7 НОСТРОДАМУС

    8 1 Отговор
    ПИЯН БЯХ МИСЛЕХ ЧЕ ПЛАЩАМ В РЕСТОРАНТА
  • 8 манго

    2 0 Отговор
    доста пъти е минавал...ама тия са се уплашили че много нарушения има горкия мъж..
  • 9 гост

    6 0 Отговор
    Какво е правила полицията през това време за да се стигне до 21 акт за да го арестуват
  • 10 имало едно време

    1 0 Отговор
    Този ако не явил на изпити пьян.20пъти и отнета книжка.Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Идиоти управляват ,но ни се ги избрахме, лош материал.
  • 11 Хасан40

    0 0 Отговор
    Ако тези си плащаха глобите и актовете, за две вечери между села и малки градчета Кат-Нап щяха да напълнят и препълнят хазната . Но не им се работи . По-лесно е да стои на магистралата ,да гледа и си говори с бензанджийката в края на града докато камерата работи . Той на светло и до районното ,щото между селата е страшно и тъмно. Там ще трябва и жандармерия зад патрулката на КАТ , а тя от друга страна ще им пречи на хвърлените вътре пари. То между селата има и крадени неща с каруци и микробуси , камиони с крадени дърва , пияни цигани и копанари на тумби в автомобили и бусове та и понеже са все пак полицаи ще трябва и за друго да се намесват. Излишни ядове за служителите на КАТ. Рахатлъка бате и увеличената заплата . Ранната пенсийка от 500-600 лв. А този образ от случая ,сега ще плаща и подкупва следващия по веригата -адвокат разпределител на подкупите и ще кара след три дни следващата си купена кола.