Last news in Fakti

14 Август, 2019 18:27 3 100 7

Спецакция на полиция и митниците във "Винпром Първенец"

  • винпром първенец

Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол

Спецакция на полиция и митниците във "Винпром Първенец" - 1
Кадър: БТВ

Спецакция тече във "Винпром Първенец". Полиция и митничари са блокирали от часове производствената база.

В момента Икономическа полиция проверява щателно документацията и дали на територията на предприятието има безакцизен алкохол.

Акцията е продължение на задържания вече във Варна камион с безакцизен алкохол, който имал логото на избата от Първенец.

Разследващите проверяват дали става въпрос за фалшифициране на марка и винпромът край родопското село има съпричастност към извършеното престъпление, информира bTV.

Служители на Гранично полицейско управление – Варна заловиха по-рано днес половин тон алкохол без акцизен бандерол.

Алкохолът е открит в микробус на "Винпром Първенец", който е спрян за проверка на пътя Варна – Бургас.

В него са открити 150 тетрапак опаковки от 5 литра и 3 литра с етикети на различни видове вина. При проверка се оказало, че те са пълни с ракия, уиски, водка и мента. В буса са открити и редовни стъклени бутилки със същите алкохолни питиета.

Прокурорът обясни, че предстои да се установи дали те са били мостри за пласмент на нелегалния алкохол и дали стоката идва от винпрома. По документи стоката била предназначена за варненска фирма. Задържани са шофьорът на буса, синът му и още един пътник – и тримата са от Първенец.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добър ден и наздраве!

    14 0 Отговор
    Мостри ...мухахаха !
  • 2 Чичо

    8 0 Отговор
    Оставете ги да карат алкохол на близките....
  • 3 Ник

    17 0 Отговор
    А сетете се дали не е за съни бийч алкохола. От тези опаковки наливат на чужденците по баровете, като ги държат в контейнерите за буклука зад заведенията, заключени с катинар и пълни с лед и вода. Гнусотия голяма.
  • 4 Дежурен

    9 1 Отговор
    Съсипахте сезона на слънчака с тези акции...
  • 5 Дон

    5 0 Отговор
    тей става като не оставите % за службите
  • 6 Борческа Структора

    3 1 Отговор
    В Пловдив си ги знаем като НАЙ големите мафиоти
  • 7 ТРОПЧО

    1 0 Отговор
    И ТОЗ ЛИ НЕ ПЛАЩА НА ГЕРБ ЕИИИИИ КВИ ХОРА СЙ САМО ЗА СЕБЕ СИ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ НЕ МОЖЕ ТАКА КОИ ЩЕ ИЗДЪРЖА БАЩИЦАТА И ПАРТИЯТА МАИКА 😂😂😂😂😂😂 То КАКТО Е ТРЪГНАЛО ВСИЧКИ ДА ЗАТВАРЯМЕ СЕГА И ГЕШЕВ КАТО ДОИДЕ ЛЕЛЕ МАЛЕ СИЧКО ЩЕ ФАЛИРА НЯМА ДА СЕ РАБОТИ САМО ЩЕ ПОЧИВАМЕ И ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА ............ ГЕРБ ПАРТИЯТА МАИКА