Last news in Fakti

16 Август, 2019 13:51, обновена 16 Август, 2019 13:57 4 742 4

Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО)

  • евро-
  • банкноти-
  • евробанкноти-
  • пари

Обвинените са задържани на 14 август 2019 г. в София и Сандански при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП

Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО) - 1
Снимки и видео: МВР

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на неистински еврови банкноти на територията на България, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

Обвинените са задържани на 14 август 2019 г. в София и Сандански при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП с участието на експерт от Европол.
Според събраните до момента доказателства групата е била сформирана през септември 2018 г. с цел разпространение на фалшиви еврови банкноти на територията на България, които впоследствие да достигат и до други държави от Европейския съюз. Има данни, че освен неистински банкноти, групата е предлагала на потенциални клиенти и кокаин.

При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили, както и лични обиски, са намерени иззети общо 122 200 фалшиви евро в купюри от по 200 евро. В процес на изясняване е дали неистинските банкноти са били внасяни за разпространение в България от друга държава или са произведени у нас.

Иззети са множество мобилни телефони със SIM карти, копия на чекове от турска банка, бланки за удостоверения за ГТП на МПС и холограмни стикери за ГТП, флаш памети и компютърни конфигурации, щатски долари, украински гривни, македонски динари, със съмнение че са фалшиви.
С постановление на наблюдаващия прокурор шестимата обвинени за участие в организираната престъпна група са задържани за срок до 72 часа.

Предстои в Специализирания наказателен съд да бъде внесено искане за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО)
Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО)
Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО)
Разбиха група за разпространение на фалшиви евробанкноти (СНИМКИ+ВИДЕО)


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простак

    12 1 Отговор
    кой знае , колко фалшиви милиони евро са пласирали до сега .....
  • 2 Кадрите били квалифицирани

    6 1 Отговор
    Майстори на спорта
  • 3 Васко Минч

    4 0 Отговор
    И на мен са ми давали такива
  • 4 Потенциален клиент

    3 0 Отговор
    А белото фалшиви ли е или да го разреждаме като това от Шабла?