Last news in Fakti

19 Август, 2019 16:18 2 027 9

Арестуваха "ало" измамник, прибиращ поредната плячка

  • ало-
  • ало измама-
  • телефонна измама-
  • измамник

Представилият се за полицай апаш успял да измъкне общо над 4000 лева от възрастна жена

Арестуваха "ало" измамник, прибиращ поредната плячка - 1

Криминалисти от разградската полиция разкриха извършена в началото на август телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Тогава 83-годишна жена от Разград получава обаждане на стационарен телефон от "полицейски служител".

Мнимият полицай обяснил на възрастната жена, че трябва да предаде наличните си пари във връзка с акция по залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата хвърлила през терасата на дома си 3960 лв., 245 щатски долара, 25 канадски долара, 15 леи и златни накити.

При предприетите съвместни действия е установен извършителят на престъплението. Той е на 56 години, роден в Исперих, с адрес в София, криминално проявен и осъждан за измами и документни престъпления. След като извършва измамата в Разград, мъжът действа на територията на Габрово.

Задържан е при поредното прибиране на пари от жертва на измама в София.

Предстои да бъдe изяснена съпричастността му към регистрираните престъпления и да бъде привлечен като обвиняем.

Продължава работата по разследването и документирането на извършените криминални деяния под ръководството на Районната прокуратура в Разград.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    8 0 Отговор
    И ко от туй?Утре ще е на свобода.
  • 2 Гост

    14 0 Отговор
    За такива - ръцете! Ръцете и нещата ще започнат да си идват на място! Някой ще ме обвини в прекалено крайни мерки, но вече сме на такъв етап, че трябва да се реже смело! Да се реже смело, за да се спаси организма! Твърде много чакахме! Но, де го тоз "лекар"?!

    Коментиран от #4

  • 3 Ало измамник от САЩ

    10 0 Отговор
    Аз се обадих на МНО в България и ми хвърлиха няколко милиарда за скрап която не са и виждали на живо.
  • 4 11ап

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    ,,КРАЙНИ, РЪЦЕТЕ" малко е трябва и ,, капачките"!
  • 5 Известен

    1 1 Отговор
    Поредната измислена новина . Въпросният “ало измамник” ми е роднина . По някакъв начин е станал “муле” на ало измамници - единичен случай . Не е арестуван , а единствено привикан за показания в Разград. В Габрово е бил на разпознаване и отново освободен . Медии като “Факти” навсякъде по света биха платили огромни суми обещетения за набеждаване с непотвърдена информация

    Коментиран от #8

  • 6 възмутени

    2 0 Отговор
    По добре да пишат че е осъден и е вече в затвора. Защото всеки ден арестуват престъпници и не ги вкарват в затвора. Само им се увеличават висящите дела. Тези които не осъждат престъпниците и размотават делата са най големите престъпници. Защото престъпници с много висящи дела са на свобода и постоянно извършват престъпления. Затова много хора напускат държавата. Защото всички хора искат да живеят в правова държава, където законите важат за всички.
  • 7 правосъдието

    1 0 Отговор
    На ало измамниците трябва да им се конфискува всичкото имущество и от 20 години нагоре да бъдат осъждани. Защото те погубват човешки съдби. За всички престъпници трябва да се увеличат двойно повече присъдите и да отпаднат договорките и ословните присъди. Освен това имунитета и пагоните да не спасяват от затвор престъпниците. Защото така се увеличава престъпността.
  • 8 До известен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Известен":

    На мулетата също трябва да им се режат ръцете.
  • 9 Патриот

    1 0 Отговор
    Всеки може да бъде арестуван. Пишете като го осъдят.