Last news in Fakti

19 Август, 2019 17:08 2 442 6

Арестуваха баща и син, удавили в кладенец свой съсед

  • търговище-
  • давидово-
  • кладенец

Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти, до голяма степен провокирани от жертвата, който също е криминално проявен

Арестуваха баща и син, удавили в кладенец свой съсед - 1
Илюстративна снимка

Баща и син, удавили в кладенец свой съсед, са задържани в Търговище. Убийството на 54-годишния мъж от търговищкото село Давидово било извършено на 20 юли. Той бил пуснат жив в 5-метров кладенец в обитавания от него имот, съобщи на извънреден брифинг говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов.

Трупът на мъжа е намерен на 23 юли, след сигнал за изчезването му. Тежкото криминално престъпление е било изключително добре замаскирано, за да изглежда като нещастен случай. Установени са извършителите - баща и син на 74 и 42 години. Синът е криминално проявен - известен е на полицията с кражби и посегателства върху личността.

На задържаните са им обвинения по чл. 115 от Наказателния кодекс. И двамата са задържани на 16 август за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане за постоянна мярка "задържане под стража", каза още Ангелов.

Убийството е извършено през деня. Между тримата имало дългогодишни междусъседски конфликти, до голяма степен провокирани от жертвата, който също е криминално проявен. В злополучния ден между тях не е имало скандал. Бащата и синът не са планирали убийството на самотно живеещия мъж. Решението им е инцидентно, възползвали са се от тежкото алкохолно опиянение на съседа си.
Няма свидетели на престъплението. Двамата задържани съдействат на разследващите. По-възрастният е направил самопризнания, след като преди това неколкократно са променяли версиите си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванчо

    21 6 Отговор
    Не ви ли се струва някак странно как рязко и изведнъж започнаха да ни облъчват с информации за всякакви убийства, станали из различни краища на страната? НяКОЙ се опитва да ни натрапи усещане за убийствено опасна реалност, в която живеем. Целта е да се подхранва усещането за апатия у хората към по-глобалните проблеми в държавата, а също така да се насади усещането, че е необходимо установяването на "повече ред", на "повече строгост" - т. е., тоталитаризма, който се опитват да ни наложат отново, в т. ч. и с избора на Гешев за главен прокурор.

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 Въпрос

    24 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    А не ти ли се струва, че масово обърнаха свободата на свободия и всеки се счита за безнаказан. Не, че съм за гестаповски мерки, но онзи ден на един дето му направих забележка за нещо дребно( хвърлена празна цигарена кутия) , ми каза, че сега е демокрация и ще ме утрепе ,без да ме лежи.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 1 Отговор
    ПАК РОМСКА НАГЛОСТ
  • 4 166

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    Ако живееш в някое от селата /освен софийските/ и всичките вили наколо са изпокрадени, половината ти съседи са ограбвани с взлом бъдейки у дома си ще си дадеш сметка че се съобщават ЕДВА 10% ОТ УБИЙСТВАТА, 10% ОТ ИЗНАСИЛВАНИЯТА , ЗА БИТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ВЪОБЩЕ НЕ СЕ СЪОБЩАВА, ВСЯКА НОЩ ГИ НАВЕСТЯВАТ ЦИГАНИ - ЕДИН ЧАКА В КОЛАТА, ДРУГИ 3ма ВЛИЗАТ С КАЧУЛКИ И БОЙ, ЦИГАНИТЕ ПО СЕЛАТА СА 50 %

    Коментиран от #6

  • 5 166

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иванчо":

    ЦИГАНСКИ ИЗНАСИЛВАНИЯ СЕ СЪОБЩАВАТ КОГАТО ИМА И УБЙСТВО, НО ИМА ОЩЕ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ИЗНАСИЛВАНИЯ КОИТО НЕ СЕ СЪОБЩАВАТ ПУБЛИЧНО, И КАКТО КАЗАХ БИТИТЕ ПЕНСИОНЕРИ / ЕЖЕДНЕВНО/ СЕ КРИЯТ, МОЙ ПРИЯТЕЛ ПЕНСИОНЕР БЕШЕ 3-пъти ОГРАБВАН И БИТ ОТ ЦИГАНИ, КАТО ОСТАНА ИНВАЛИД ЗАРАДИ РИТНИК В ГЪРБА И ПОВРЕДЕН ПРЕШЛЕН, ЧОВЕКА НЕ МОЖЕШЕ ДА СИ СЪБИРА ДЪРВА ДА СИ ОТОПЛЯВА НИТО ДА ХОДИ ДО ТОАЛЕТНА
  • 6 Пенсионер

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "166":

    Извънредно точен коментар и следващият също. Но според мен Иванчо е млад и заблуден и не е живял във времената, когато светеха всички улични лампи, посред нощ можеше да се прибереш сам, без да те срещне( нападне) някой, дори куче и никой не си заключваше портата. Колкото и да плюят годините преди 89, имаше и някои не дотам добри неща, но хората бяха спокойни и сигурни, както за работата си , така и за живота си. Тогава и циганите работеха и си изкарваха прехраната честно –един има повече стаж от мен и пенсията заслужено му е по–голяма, ама сега такива цигани няма–само крадци и далавераджии.