20 Август, 2019 18:20 2 418 30

От 20 до 30 години за убиеца от Сотиря

  • сотиря-
  • убиец

Много преди България да стане член на ЕС имаме сериозен натиск по отношение размера и тежестта на наказанията

От 20 до 30 години за убиеца от Сотиря - 1

Възможно е убиецът от Сотиря да получи присъда между 20 и 30 години лишаване от свобода. Това каза за радио „Фокус“ адвокат Людмил Рангелов.

По думите му, ако извършителят признае всички обстоятелства около случая съдът няма да има друга възможност, освен налагането на наказание в такъв размер. Не е изключено, заради ограниченията, които европейските институции налагат върху съдебната система, в следващите години да отпадне и доживотният затвор, прогнозира адвокатът.

„Много преди България да стане член на ЕС имаме сериозен натиск по отношение размера и тежестта на наказанията. Нашият законодател няма друг избор.

Доживотната присъда без право на замяна, колкото и да не ни се иска дали ще стане след 1-2 или 3 години, но и тя ще бъде отменена. По-голямата част от гражданите желаят страната ни да бъде член на ЕС, същевременно настояват и за връщане на смъртно наказание. Това няма как да стане“, обясни той.

Адвокат Людмил Рангелов коментира още, че над 60% от населението по света живее в държави, чиито правни режими позволяват налагане на смъртното наказание. Не тежестта на наказанието обаче решава проблема с ограничаването на престъпността, а неизбежността на наказанията, превенцията и възпитателната работа с лицата, лишени от свобода, каза адвокат Рангелов.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киндзадза

    14 1 Отговор
    дори 20 години да са, нека го оставят на затворниците, положително ще го утрепят до няколко месеца.
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 0 Отговор
    ДО ЖИВОТ Е ТРЯБВАЛО
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 1 Отговор
    БОГ ДА ПРОСТИ ЕТЕНЦЕТО МИР НА ДУШИЧКАТА
  • 4 Ужас

    18 0 Отговор
    Каква е тази съдебна система бе??????? Вие шегувате ли се?? Този народ до кога ще търпи гаврите ви???
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 0 Отговор
    СИХОПАТ И ПЕДОФИЛ НЕ СЕ ПОПРАВЯТ ТО Е ДО ГРОБ
  • 6 Хан Крум

    12 2 Отговор
    Да го набучат на кол,както е било под Турско робство. Грешка, под Османско съжителство 500 години.
  • 7 Дайте на човека 20г

    4 7 Отговор
    А не 30г. За добро поведение му спаднете 5г. И така стават 15г. Мисля че 20г затвор е справедливо. Все пак в държавата ни повече от двадесет години не дават за убийство. Такива са ни законите какво да направим.

    Коментиран от #12

  • 8 Престъпление и наказание

    10 1 Отговор
    Психопатът заслужава смъртна присъда.
  • 9 Чичо АДИ

    11 1 Отговор
    Лелелелелееееее браво браво,вместо да го вържат за 4 коня тия ще го набутат в хотел за 20 год !! ЕГАТИ ТЪПАТА ДЪРЖАВА
  • 10 Народа да реши

    13 1 Отговор
    Трябва най накрая да се направи референдум за тежките престъпления като убийството, изнасилване и др. Народа страда от такива психопат и той да реши как да са наказани тези изверги. Но задължително да присъстват избори като смъртно наказание и доживотен затвор. Също така да се премахне и намаляване на присъдата при самопризнание.
  • 11 Народа нищо не може да направи

    6 2 Отговор
    Никой не ви чува. Колкото и протести да правите. Никой ама никой не ви чува. Вие нямате властта като политиците. Вие сте едни обикновенни хора. Вие сте нищо специално. Политиците са тези които решават всичко. Те са специални и който се е вързал и има връзка с тях са също специални. Политиците биха чули техните гласове отколкото вашите. Когато някоя връзка на политик каже да направи закон той го прави за негова угода а не за вашата.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Принца на Ада

    7 1 Отговор
    Стига глупости,ако отпадне доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна какво правим тогава.След няколко месеца подават в Европейския Съд за Правата на Човека, че са му нарушени човешките права и е осъден неправомерно.Какво става тогава трябва да го пуснат на свобода с мярка подписка и почва проточване докато не съберат нови доказателства и разраняване на стари рани на семейството тъкмо са се по осаферили след смъртта на детето, а тоя идиот може да духне. Това важи за всички престъпления ако премахнат доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна.Тоя заслужава доживотен затвор без право на замяна и това да е най лекото наказание за него.Но както предполагах ще му дадат между 20 и 30 години, а може и по малко.Но няма да оцелее в затвора още първата вечер ще стане булка и ще го минат 20, 30 манафа от килията му освен ако не направят глупостта да го затворят сам в изолатора или отделна килия.За мен най добре да му напълнят г*** с бензин и да го запалят.
  • 14 El Torro

    12 2 Отговор
    До Съдиите и Адвокатите н РБ. Хора, убито е по особено жесток начин след като е изнасилено малко детенце. Дори и в най напредналите демокрации в развития свят ще му лепнат до-живот или в някой Щат на САЩ може и смъртно наказание. Вие говорите за натиск. ИДИОТИ ЛИ СТЕ???
  • 15 Хаджи хаджи Българин

    3 0 Отговор
    Блажени са вярващите и тяхно е царството Борисово! Амин
  • 16 Хаджи хаджи Българин

    9 0 Отговор
    Северин Красимиров , един пример за интеграция! 20- 30 години на курорт, и след 10 на свобода! Хората са виновни, а не партиите!
  • 17 Кой68

    10 0 Отговор
    Това е гавра със жертвите и човешкото достойнство.Тоя изрод ще излежи половината и хоп свободен отново да зверства..Голяма справедливост?Стига тия оправдания със EU.Проявете някаква отговортост към хората.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 БЯС

    10 0 Отговор
    Е то бива, може, но такава подигравка с жертвите на особено тежки и жестоки престъпления, такова чудо в цял свят го няма. Стига с тази лъжетолерантност, европейски ценности и други локуми, които се използват в полза на престъпниците, вместо да въздадат справедливост за жертвите. Искрено съм отвратен, макарче го очаквах.Срам и позор.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 1488

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Наказателя":

    Никой политик няма да се опълчи на ЕС защото навремето когато подписваха договорите за присъединяване към ЕС нашите политици тогава подписаха без предусловие каквото им кажат и прибраха комисионните и рушветите, които им подхвърлиха в ЕС. Най виновен е Соломон Паси които подписа договора за присъединяване и прибра пая си, а ние ще страдаме.Тоя ако е в Русия няма да стигне до съда още по пътя ще падне и ще си счупи врата, разбирай го както искаш но тоя няма да стигне до съда.
  • 22 WTF

    5 0 Отговор
    Абе тука до животна присъда няма ли?!
  • 23 WTF

    5 1 Отговор
    Абе тука доживотна присъда няма ли?!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Адвокати, Адвокате

    5 0 Отговор
    Съдиите решават присъдите. Имат възможност да наложат най-тежко наказание при дело, за което има сериозен обществен интерес. Но има съдии, които не се вълнуват от това или от страданията на жертвата. Съдиите в България са недосегаеми и правят каквото си искат. Бог да ни е на помощ.
  • 26 Гост

    4 0 Отговор
    Няма проблем - премахва се доживотният затвор, но за всяко престъпление се налага съответното наказание и се сумират! Няма да е доживотен, ще е 100 години затвор. Ако преживее повече - халал да са му!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Пълни глупости

    2 0 Отговор
    Този адвокат е поредният соросоид, който слугува на НПО - тата. България, а и всяка друга страна член на ЕС може да наложи вето на подобни безумия от страна на ЕК и ЕП.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.