Last news in Fakti

22 Август, 2019 13:29 3 692 14

Пастор бе пребит брутално с бокс, плашат го с резачка

  • минчо минчев-
  • пастор-
  • побой-
  • бокс-
  • разлог

Изпотрошили прозорците на къщата му

Пастор бе пребит брутално с бокс, плашат го с резачка - 1

Забележка заради силна музика доведе до междусъседски бой в Разлог. Пасторът на местната църква Минчо Минчев се отърва с посинено лице и отоци, а петгодишното му дете като по чудо не пострада, след като бе счупен прозорецът над леглото му, пише struma.bg.

Екшънът се разиграл в ранните сутрешни часове във вторник на ул. „Марица“ в квартал „Нов път“ в Разлог. Заради силна музика, идваща от дома на председателя на местното читалище „Развитие“ Николай Минков, около три часа в нощта на понеделник срещу вторник местният пастор Минчо Минчев не издържал и през прозореца направил забележка да я спрат. Отговорът идва малко по-късно – под формата на счупен прозорец на къщата му.

Стъклата падат буквално до главата на петгодишното му дете, което спяло в същата стая. Излизайки да провери какво става, Минчев е посрещнат с юмруци от съседите си.

„Излязох да видя какво става и ме удариха с бокс. Не можах да разбера кой точно ме удари. Само виждах много ръце, но от кого дойде ударът, не съм сигурен.

Продължиха да ме удрят по лицето и тялото. Излязоха много от съседите и две момчета също бяха ударени, както и съпругата ми. Дойде полицията, но само ги предупреди и не задържаха никого, въпреки че аз им казах, че тези хора вилнеят и са като обезумели. Освен че бяха пияни, мисля, че бяха и дрогирани.

Полицията си тръгна, аз се прибрах, а с мен влязоха мои приятели, за да ме подкрепят. Бяхме седнали в хола, беше вече около три и половина-четири без нещо, те продължиха с агресията и счупиха още един прозорец. Запалиха резачката, нахлуха в двора ни и започнаха да отправят заплахи.

Подадохме повторно сигнал в полицията, но никой не се отзова. Не исках да излизам навън, за да не се стига отново до бой. Преместихме се всички в южната стая. След като видяхме, че нещата не се успокояват, излязохме през къщата на съседите и с колата на един приятел отидохме да пренощуваме на друго място.

Всички съседи са изумени от погрома, който направи този човек. Детето изживя истински ужас, това за него е огромен стрес, от който още не може да се отърси. Не иска дори да се прибере вкъщи от страх. Смятам да потърся педиатър, за да направим консултация. В кой век живеем, в каква страна?? Не може да се постъпва по този начин.

Аз съм родолюбив човек и искам да съм пример, но понякога се случват неизбежни неща, над които нямаме контрол”, разказа за инцидента пострадалият пастор Минчо Минчев.

Той обясни, че в основата на всичко са дрязги, които двамата имат от известно време. Те са заради пристройка, която е на границата между неговия имот и този на Минков. Дал съгласие съседът му да строи, но при условие че е с височина около пет метра, не повече. Впоследствие обаче Минков решил да вдига още един етаж.

„Съгласих се да вдигне пет метра, не повече. Има дори и прозорци, което не е много редно на граница, но се съгласих, все пак сме съседи. Той обаче иска да вдига още нагоре и му казах категорично, че не съм съгласен, но той продължава да упорства. За това, че му отказах, се влошиха отношенията ни и се стигна до инцидента“, каза пасторът.

В нощта на инцидента на място се е отзовал и екип на Спешен център – Разлог, който е оказал помощ на Минчев. Завчера той е прегледан и в МБАЛ – Разлог. Заради агресията на съседите си и от страх да не се стигне до повторна саморазправа той е отпътувал със семейството си за Кюстендил при близките на съпругата му.

Минчев обаче е категоричен, че ще подаде жалба срещу съседа си Минков.

Съседи споделиха, че са чули за инцидента, но отказаха да коментират подробности. Признаха, че между двете семейства има пререкания заради строежа на Минкови, но с мотива, че не са запознати, не пожелаха да влизат в подробности. Потвърдиха и за силната музика в нощта на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чук

    10 6 Отговор
    БЪЛГАРИ, г-н Премиер
  • 2 Иванчо

    18 2 Отговор
    Важното е, че прокуратурата се занимава да повдига обвинения за щяло и нещяло на неудобните на властта, а това, че битовата престъпност се разраства от ден на ден поради чувство за безнаказаност, никой не го интересува. Това е държавата на Баце, Цаце и Паце.
  • 3 Чуколов

    0 0 Отговор
    Друг път, "г-н" чук.
  • 4 Гласоподавателите

    4 4 Отговор
    на ВМРО и ГЕРБ /те нападат така вкупом и са като обезумели /
  • 5 Съседски неволи

    11 1 Отговор
    Попе, сам си си виновен. Защо си разрешил строеж на оградата? Разрешение се дава в писмен вид и се заверява нотариално. Ако няма писмено разрешение, можеш да бутнеш всичко, на оградата (без самата ограда).

    .
  • 6 ПЕНКО

    0 11 Отговор
    КАКВО ОЗНАЧАВА "ПАСТОР "- СПОРЕД МЕН -ПАСТИР !! ПАСТИРИТЕ- НЯМЯТ ПРОЗОРЦИ -ТЕ СА СЪС "СТАДОТО" ,КОЕТО "ПАСАТ " -НО ТОВА Е ПРИ КАТОЛИЦИТЕ НЕ ПРИ КАТОГЪЗИТЕ !!! ВОЙНА М/У "ПРАВОСЛАВНИ" И КАТОЛИЦОГЪЗИ" НА ТЕРИТОРИИ НА -"ТРАЛАЛАХ - АКО БАРА " ...АКО ЛИ НЕ - "ТЪРКАНЬИЕ "!!!!!!!!!!
  • 7 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    ДО КОГА ТЙ НАРЕЧЕНИТЕ ТОЛЕРАНТНО РОМИ ЩЕ НИ ТОРМОЗЯТ БИЯТ УБИВАТ КРАДЬТ ИЗНАСИЛВАТ И ДРУГИ

    Коментиран от #8

  • 8 166

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    БЪЛГАРИТЕ НЕ СЕ СПЛОТЯВАТ ЗА ТАЗИ КАУЗА, А ТАМ В КОЗЛОДУЙ Е МЯСТОТО С НАЙ-ГОЛЯМ ПРОЦЕНТ ЦИГАНИ И НАЙ-ВЪРЛИ, ДОКАТО ВСЕКИ НЕ ЗАПОЧНЕ ДА ПИШЕ ЗА ТОВА НЯМА ДА ИМА РЕАКЦИЯ
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 луд с винкел

    1 2 Отговор
    Не съм сигурен кои ме дразнят повече. Ромите с постоянно надута циганска музика или евангелистите, виещи като кучета по време на техните сбирки . Тука на такова ми прилича + арогантно държане + незаконно строителство и айде бой. За да построиш каквато и да е сграда е необходим план,ако е на по-добре малко от 3м от оградата и подпис от съседа. За вдигане на етаж отгоре се иска нов план и още подписи от съседа.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Истината

    0 0 Отговор
    Пияндурниците за пореден път правят зулуми, а ние даваме луди пари да воюваме с марихуаната.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.