Last news in Fakti

23 Август, 2019 11:26 30 785 46

Глух и неграмотен шофьор без книжка прегазил моториста Ерол

  • моторист-
  • пловдив

За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години

Глух и неграмотен шофьор без книжка прегазил моториста Ерол - 1
Ерол

Глух, неграмотен и без шофьорска книжка водач е прегазил моториста, който загина трагично на 10 август на Асеновградско шосе. Това стана ясно на вчерашното заседание на пловдивския апелативен съд, който окончателно остави в ареста 56-годишния Димитър Иванов. Той е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 37-годишния рокер Ерол М.

Според събраните данни на 10 август на пътя от Пловдив за Асеновград, в района на КЦМ, Димитър е прегазил моториста с микробуса си, но не е спрял, а е избягал. ​Това се доказва от свидетелските показания на очевидци, експертната медицинска справка и откритите следи по управлявания от него автомобил при извършения оглед, сочещи, че е прегазено човешко тяло.

Освeн това Димитър шофирал без редовно свидетелство за правоуправление, като ​книжката, която показал, не съответствала на образците, издавани в република Турция. Фактите сочат още, че водачът е неграмотен, не може да чете и пише, освен това има проблеми със слуха, което е обективна пречка да се придобие по законен път шофьорска книжка в която и да е държава, пише Марица.

За престъпленията, в които е обвинен, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Определението на Апелативния съд е окончателно.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    130 3 Отговор
    Глух, неграмотен и без книжка... Това не са ли утежняващи вината обстоятелства? Особено последното...

    Коментиран от #2, #29

  • 2 gost

    118 4 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Да, и всеки нормален съд автоматично би наложил максималното наказание от 15г. без право на замяна или намаляване на присъдата. Преди години имаше един турски студент, който с неговият нисан 350з сгази младежи чакащи на автобусна спирка и досега няма никакво наказание за него. Има толкова много случаи в които чужди граждани правят престъпление, след това адвоката ги пуска под гаранция срещу посочен временен адрес и човека си заминава в страната без ограничения, после никога не се връща. Самата система работи срещу жертвите и подкрепя престъпниците.

    Коментиран от #4, #8, #28

  • 3 Миризлив пор

    67 20 Отговор
    Колкото до мотоциклетиста не коментирам лека му пръст, НО такъв като видя да се прави на герой на пътя отбивам не искам да ме вкарат в затвора защото ТОЙ не се е научил да владее мотора. А колкото до това че човека е без книжка глух и неграмотен и е избягал... много ме съмнява, че този взе едни пари за да оттърве кожата на някой друг.
  • 4 Краси

    59 1 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    Този обаче е български гражданин. С фалшива турска книжка.
  • 5 Емил

    42 14 Отговор
    Един маргинален мюсюлманин, прегазил друг - карма в действие!
  • 6 град козлодуй

    29 4 Отговор
    има и глухонеми които карат колино са минали курсове а и не всички глухи са неграмотни
  • 7 Госあ

    73 4 Отговор
    Прегазваш (убиваш) човек на пътя - 3г, хващат те с цигара марихуана - пак толкова или май беше 5г. Държавата на психопатите....
  • 8 Е този обаче

    14 6 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    Не е чужд гражданин. Примерът ти не е адекватен.
  • 9 град козлодуй

    22 6 Отговор
    господин шумов в бьлгария има глухи който имат книжки за правоспособност да карат лек автомобил както има и сьюз на глухите тоя не го знаеме провери си естествено има и глухи шофери нос редовна книжка и са завьршили най малко средно образование в училището за глухи в квартал павлово
  • 10 град козлодуй

    8 2 Отговор
    господин шумов в бьлгария има глухи който имат книжки за правоспособност да карат лек автомобил както има и сьюз на глухите тоя не го знаеме провери си естествено има и глухи шофери нос редовна книжка и са завьршили най малко средно образование в училището за глухи в квартал павлово
  • 11 Мнение

    56 0 Отговор
    Това, че е глух няма особено значение. Това, че е неграмотен е от особено голямо значение
  • 12 Ники

    31 2 Отговор
    За съжаление .. колкото по Бананова е една държава държава толкова повече хора карат без книжка ... бил съм в държави където почти никой няма .. ама не мисля , че това трябва да ни е критерия ... При нас има много .. Главно в малките населени места ... предимно по селата ... там децата на по 15 почват да карат .. на село тия неща се смятат за нормални ... после на 18 той карал 3 години без книжка .. и изведнъж треа да кара курсове да дава пари ... дет ги нема ... и е така си карат цял живот .. спират го през некоя друга година ( НЕ негови съселски полицай ) .. пишат му акт дето той не го плаща ... после .. то има някаква давност .. ма и да го хванат пак .. то няма кой знае кво да стане защото .. освен да те вкарат в Затвора то няма друга опция а такива случай при нас няма !!
  • 13 Стоян

    5 6 Отговор
    "А дали е така.Кой ще ми каже?"Кой ли е карал?
  • 14 Кочо

    6 1 Отговор
    Само глух ли е или и ням.
  • 15 бял

    19 36 Отговор
    А пишете пак,че мотористите са ви виновни,глуха,безмозъчна и смръдлива шофьорска паплач.

    Коментиран от #17, #39

  • 16 Моторист и Тираджия

    46 1 Отговор
    Виждал съм какви ли случки както с мотора така и с камиона и ще ви кажа прост човек зад волана е като луд с картечница лека и безаварийна на всички
  • 17 Черен от плажа

    33 6 Отговор

    До коментар #15 от "бял":

    От Сонеморец до Бургас ме изпревариха 4 донора с повече от 110-120 при ограничение 80, с колкото карах. А, пази ги. А тоя неграмотния до живот на кариерата... то е ясно
  • 18 лютата

    23 8 Отговор
    всяка година едно и също......мотористи мрът....шофьори без книжки. ...като ни ръководи ПОЖАРНИКАР какво искате

    Коментиран от #24, #38

  • 19 Хайраддин мустафов

    12 16 Отговор
    Аре оставете чиляка бил е глух и не е видял че е стъпкал мотористо
  • 20 бай Тодор

    9 3 Отговор
    Не вярно,че като е глух,не може да вземе книжка! В нашето село има едно глухонямо момче,но има издадена редовна книжка !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Haha

    6 10 Отговор
    Shtom e erol nqma problem

    Коментиран от #46

  • 23 marquise

    18 2 Отговор
    На пишман шофьора трябва да бъде повдигнато и обвинение за употребата на неистински официален удостоверителен документ, каквато е шофьорската книжка.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 ........

    4 3 Отговор
    какво означава това бе хайванин, ако е гошо тогава ти влиза нали.
  • 26 Aleks

    11 0 Отговор
    Ами какво стана с този шведски дюнерджия уби човек а сега по казината си прави кефа . Държава на абсурдите
  • 27 Свободен

    12 1 Отговор
    Око за око, зъб за зъб, това е справедливост. Всичко друго е подигравка със загиналият и неговите близки и приятели !!!
  • 28 Спиро

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "gost":

    всъщност, студента не беше турчин а грък.
    Помля ги някъде из Пловдив
  • 29 ппррр

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    този ерол какво прави по средата на пътя в тъмното легнал?дано разбереш въпроса...а на местото на циганина може да попадне всеки невинен човек
  • 30 Боб

    11 4 Отговор
    Лека му пръст на моториста.Но то на мотористите все другите им виновни.Карат като луди,чисти донори.И вкарват другите водачи в беля.После реват,като ги засекат,или стане най лошото.Без мозък за никъде.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 123

    13 4 Отговор
    Днес миех прозорци на балкона,а отсреща е шосето за Виница.
    Виждах колите,които се движеха нормално към и от Виница.
    И изведнъж с гръм и трясък в посока Виница,се появи един мотор,ама може и да беше с 200 км в час .
    За щастие не стана произшествие,но видях колко са опасни за движението-както казвате"жив донор".
  • 33 Кон

    2 3 Отговор
    Думата по не предпазличност е неуместна в случая и трябва да се замени с преднамерено.
  • 34 Истината

    1 7 Отговор
    Книжката е била турска а там издават книжки и на неграмотни. Не им е нужно висше образование за да ги рекетират като у нас. Човекът не е виновен, че моториста се е правил на каскадьор.

    Коментиран от #45

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ема

    3 0 Отговор
    Това е голямата" свобода и демокрция" всичко е позволено за бандитите,престъпниците,убийците и мошениците всичко е погубно за честните хора,тая свинщина по Американски е " "демокрация човешки право и цености ".
  • 37 ема

    1 0 Отговор
    Това е голямата" свобода и демокрция" всичко е позволено за бандитите,престъпниците,убийците и мошениците всичко е погубно за честните хора,тая свинщина по Американски е " "демокрация човешки право и цености ".
  • 38 Eistee

    6 1 Отговор

    До коментар #18 от "лютата":

    Ами искаме да сте грамотни, да имате книжки, да карате съсредоточено и да уважавате другите участници в Движението. Хайде не ми казвай сега, че министър-председателя ти е виновен. Какво се иска от него? Преди 56 години да се е появил като фея в семейството на убиеца, да го е възпитавал целодневно в култура и съвестност? Че то във всеки 4 от пет семейства трябва да има по един министър-председател да им възпитава отрочетата и то от 80 години насам. Нещо не ти схващам логиката. Искаш да кажеш, че ако министър-председателя не е пожарникар, ти ще станеш изведнъж по-добра? По-умна? По-красива? Будалкаш ме нещо.
  • 39 Задна гума

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "бял":

    А Ерол защо се е изпльоскал на пътя? Щото Димитър е глух и неграмотен ли?
  • 40 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Най-голямото му престъпление / според мен/ след прегазването на моториста, е БЯГСТВОТО му от местопроизшествието !! Точно за това му поведение, НИЩО не го оправдава. Че оня серсемин е карал на задна гума сред нощта, това едно на ръка. Когато приближиш нощно време цяла "банда" рокери, които като никога карат с ниска скорост и правят разни каскадьорски номера, очакваш ли, че точно тогава един от тях / и то последния/ , ще се пльосне пред твоята машина ? Аз ако проумея какво е "шоу-то" пред мен, веднага ще натисна спирачки и ще увелича дистанцията ! Обаче оня ако падне преди да "проумея" и го прегазя -- НЯМА ДА ИЗБЯГАМ !!! Убеден съм, че моториста пада, защото губи концентрация при изпълнението на номера си, поради светлините и шума на приближаващата се кола. Така мисля аз! Това не го оневинява - него, както и оня, който го смачква и ИЗБЯГВА !! За това се правят разследвания и има СЪД !! И вече както адвокатите се надлъжат.
  • 41 Gotin

    1 3 Отговор
    Това трябва да се счита за предумишлено убийство!!!
  • 42 Васил

    1 1 Отговор
    Аз пък си мислех че е карал без запалени през деня фарове?

    Коментиран от #43

  • 43 Димов

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Васил":

    И без колан и винетка
  • 44 123

    5 0 Отговор
    Ромите от махалата в Асеновград вече са снабдени с някакви турски книжки и си карат необезпокоявани от органите. Значи може и така.
  • 45 Густо Майна

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Истината":

    Интересно имаш пет минуса! Пет на нула!!! А доколкото си спомням донито беше се пльоснал от мотора, след неуспешна "задна гума", пред буса. Ок, всички постващи псуват неграмотният, глух и с фалшива книжка, най-вероятно нашенски си мюсюлманин ама никъде не е упоменато да е бил сляп!!! Щото ситуацията така представена изисква зрение. Т.е. човекът се е притеснил, че е сгафил лошо, а е нередовен. Затова може да му се търси правна и морална сметка, но се съмнявам той да е свалил с куката малоу.ника от метлата и в последствие злобно да го е прегазил!
    М/у другото, след инцидента и полицейските акции за два - три дни се кротнаха. След това стана като от филм на ужасите: нощтна тишина. Към 2 - 3 през нощта глутница бесни песове влитат с 200 - 300 по асеновградско. На светофара на ст. "Ботев" се форсира ама адски - будят всичко живо наоколо и газ наобратно! Ще се вадят скоро чифтета - гаранция!!!
  • 46 Бранимир

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Haha":

    Боклук мръсен за това турци българи още ще сме 1000 ди години назад