25 Август, 2019 16:33 5 751 11

Търсят избягалите затворници със следови кучета

  • стара загора-
  • затвор
Търсят избягалите затворници със следови кучета - 1
Снимката е илюстративна

Продължава издирването на двамата затворници, избягали от общежитие към затвора в Стара Загора, съобщава bTV.

В събота следобед двамата мъже прескочили оградата на общежитието и изчезнали. Бегълците са обявени за общонационално издирване.

Те са молдовски граждани. Осъдени са за обир на банкомати.

Бегълците са 24 -годишният Василе Морару и 30-годишния Александър Хаджи. На 9 юли тази година са осъдени на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода заради взлом на банкомати. Присъдите е трябвало да изтърпят при общ режим, в затворническо общежитие. В този вид места за лишаване от свобода режимът е по-лек - затворниците имат право да излизат, да ползват отпуска, да работят.

За последно, двамата мъже са видени на двора на общежитието в събота следобед. Били са на спортната площадка. Оттам нататък следите им се губят. Избягали са, като са опънали кльон в източната част на оградата.

Според Главен инспектор Запрян Димитров - началник на затворническото общежитие, липсата на затворниците е забелязана около 15 – 15,30 ч.

"Когато виждаме, че тях ги няма, предприемаме действия по горещи следи - връзка с полицията, с РПУ, със следови кучета", обясни още Запрянов.

Таксиметров шофьор подал сигнал, че е видял един от затворниците - мъж с бяла риза. Следата обаче е без резултат.

Издирването продължи през цялата нощ. Бегълците вече са търсени на територията на цялата страна. Според разследващите, те не разполагат с голяма сума пари. За последно близките им са били при тях на 17 август. Дали бягството е предварително планирано, може само да се предполага.

30-годишният Александър, 24-годишният Василе и 23-годишният Дионисие Коджукару попадат в затворническото общежитие заради взломяване на два банкомата в Стара Загора и в Казанлък. Задържани са в Пловдив. Докато опитват да обърнат част от плячката във валута.

В съда признават вина. И получават намалена присъда - от по 4 години и 8 месеца за всеки. И тримата е трябвало да бъдат преместени в общежитието от открит тип в София. Двамата обаче бягат.

В хода на производството срещу тримата заради взривените банкомати, стана ясно, че лицата са криминално проявени -имат присъди в родната Молдова, имат и вземане -даване с полицията в Италия и Германия.

За бягството е образувано досъдебно производство под наблюдение на Районната прокуратура. Разследването на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биляна Гавазова

    6 6 Отговор
    При мен са избягалите затворници единият от тях има железни топчета накура Много са надарени ще се чука ме цяла нощ и ще излъчваме на живо по Фокс крайм

    Коментиран от #3

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор
    ОТ ЗАВОР ПРАВОСЬДИЕ ЩЕ ИЗБЯГАШ ОТ ПРОВИДЕНИЕТО СЬДБАТА КАРМАТА БОГ НЕ
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Биляна Гавазова":

    ОТ МЕЧТИ СПОМЕН НЯМА
  • 4 като са опънали кльон

    3 1 Отговор
    Ко речи😂😂😂😂
  • 5 solaris

    4 2 Отговор
    живот по добре кратък но бурен,отколкото дълъг и скучен.а евала за банкоматите-наи големите законни крадци на банките!
  • 6 Отново цирк

    5 0 Отговор
    Със кучета,котки,домашни порове,чистачки,метачки,да включват целия наличен ресурс.
  • 7 Двоен аршин

    12 1 Отговор
    Тия гръмнали някой и друг банкомат и айде сега целият ресурс ги търси. Няма лошо, но защо не проявихте такова усърдие за грабителите на КТБ?
  • 8 професор Зубов

    10 1 Отговор
    Чистачка да пуснат -зарежи кучетата ! съсипаха я тая държава
  • 9 Васил Левски

    3 1 Отговор
    най-важното всеки има работа! за сметка на данъкоплатците, някои тичат, докато други търсят! Борисов, ти си гений!
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    Опънали кльон. Ми той си е опънат бе, журналисти. Или са го прескочили, или са минали между теловете. Лишени от свобода от открит тип се заключват само през нощта, и могат да работят БЕЗ ОХРАНА, така е по закон. Да ходи да ги търси този, който е създал закона така. Там нема кули, вишки, пишки.. Опа, това последното го има много.
  • 11 Гост

    3 1 Отговор
    Сигурно чистачката е била на море,затва са избегали